Уникатни искуства со камерата во режимот Flex на Galaxy Z Flip3 5G

Благодарение на режимот на работа Flex на Galaxy Z Flip3 5G, можете да го користите телефонот без рацете, така што ќе го ставите на некоја површина. Фотографирајте автопортрети под нови агли, остварувајте видео повици или снимајте слики со долга експозиција без употреба на статив со преклопување на Galaxy Z Flip3 5G. Тоа го подига вашето искуство со камерата на сосема ново ниво.

Пред да ги испробате наведените препораки, проверете дали софтверот на уредот и поврзаните апликации се ажурирани со најновата верзија. За да го ажурирате софтверот на вашиот мобилен уред, следете ги овие чекори: 

Чекор 1 Одете во Поставки> Ажурирање на софтвер.

Чекор 2 Допрете Преземи и инсталирај.

Чекор 3 Следете ги упатствата на екранот.

Што е режимот на работа Flex на Galaxy Z Flip3 5G?

Кога Galaxy Z Flip3 5G е преклопен до половина создавајќи форма „L“, уредот преминува во Flex режим на работа. Во режимот Flex, распоредот на некои апликации се променува автоматски. На пример, кога ја користите апликацијата Камера, опциите за снимање во горниот дел од екранот ќе се спуштат за полесна контрола, а уредот ќе седи исправено без статив за полесна употреба. Потоа, целосно раширете го телефонот за повторно да ја користите апликацијата за камера во режим на цел екран.

Galaxy Z Flip3 5G flex режим на работа.

Забелешка:

 • Ако уредот оди подалеку од одреден опсег, ќе стане или целосно расклопен или автоматски преклопен.
 • Промената на изгледот на екранот е достапна само во некои апликации.

Направете автопортрет без раце под сосема нов агол

Режимот Flex на Galaxy Z Flip3 5G ви овозможува да снимате слики и видеа од различни агли без да ги користите рацете. Можете да го преклопите уредот и да го ставите да стои без да користите статив, што ја прави камерата попогодна. Дури и кога патувате сами, направете неверојатни автопортрети што изгледаат како некој друг да ги направил фотографиите за вас.

Со понапредните технологии *Face AWB (Автоматски баланс на белата боја) и *AI реставрација на лице (AI Face Restoration), можете да добиете портрети со природен тен на кожата, во која било средина со AI. Научете два начина за правење фотографии автопортрети без раце во уникатни пози, подолу, со Galaxy Z Flip3 5G.

 • Прикажи дланка: Направете фотографии и видеа покажувајќи ја дланката на екранот.

 

Чекор 1 Стартувајте Камера.

Чекор 2 Преклопете го уредот на пола и ставете го телефонот на рамна површина.

Чекор 3 Направете автопортрет без раце или започнете да снимате видео со само покажување на дланката.

Galaxy Z Flip3 5G Прикажи дланка.
 • Позадина: Променете ја позадината за да одговара на облеката на субјектот.

 

Чекор 1 Стартувајте Камера, а потоа изберете ПОРТРЕТ.

Чекор 2 Допрете ја долната десна икона и потоа изберете ПОЗАДИНА (BACKDROP).

Чекор 3 Направете портрет на лицето.

Galaxy Z Flip3 5G flex режим на работа, Позадина.

Забелешка:

 • Опцијата Покажи дланка е стандардно вклучена.
 • *Face AWB (Автоматски баланс на белата боја): Снимајте портрети со поприроден тон на кожата и со помало влијание од извори на светлина околу лицето.
 • AI Face Restoration (AI реставрација на лице): Реставрирајте ги заматените детали (заради слаба осветленост/тресење).

Снимајте кинематографски видеа со Автоматско кадрирање

Можете да поставите уредот автоматски да ги менува аголот на снимање и зумот со препознавање и следење на луѓето додека снимате видеа. Ако овозможите Автоматско кадрирање, можете да ги држите субјектите центрирани во кадарот на видеото со непречено зумирање. За да овозможите Автоматско кадрирање, следете ги чекорите подолу.

Чекор 1 Отворете ја апликацијата Камера, а потоа допрете ВИДЕО на списокот начини на снимање.

Чекор 2 Допрете ја иконата Автоматско кадрирање за да ја активирате, а потоа снимете видео.

Galaxy Z Flip3 5G Автоматско кадрирање.

Забелешка:

 • Автоматско кадрирање е достапно во Flex режимот со предна и задна камера.
 • Опсегот на препознавање на Автоматско кадрирање е до 4 лица на растојание до 3,5 метри.

Проверете веднаш со Двоен преглед

Кога снимате слика или видео со задната камера во Flex режим, можете да ги проверите прегледите што вклучуваат филтри, ефекти за убавина, AR Emojis, Портрет, Портрет видео, и на главниот, и на преклопниот екран. За да го видите прегледот на преклопниот екран, само допрете ја иконата Двоен преглед.

Galaxy Z Flip3 5G Двоен преглед.

Забелешка: Оваа функција е достапна само во некои режими на снимање.

 • Функцијата Брза снимка ви овозможува да снимите висококвалитетно селфи или селфи видео без да го отворите уредот.  На преклопниот екран можете да видите поврзани информации, како што се блиц, икона за снимање видео и одбројување на времето.

 

① За директно вклучување на камерата, кликнете двапати на страничното копче.

② Повлечете лево и десно за да се префрлате помеѓу режимите ФОТО/ВИДЕО.

③ Повлечете нагоре и надолу за да се префрлате помеѓу Широка/Ултра широка камера.

Galaxy Z Flip3 5G Брза снимка.
 • Подобрената камера при слаба осветленост ви дава појасни, посветли фотографии, дури и ноќе. Можете да изберете максимално време на експозиција за појасни ноќни снимки со задната камера. Исто така, можете да добиете природно светли автопортрети со блицот на екранот во услови на екстремно слаба осветленост. За да снимате во Ноќен режим, следете ги чекорите подолу.

 

Чекор 1 Допрете ПОВЕЌЕ во апликацијата Камера

Чекор 2 Изберете НОЌ.

Galaxy Z Flip3 5G ноќен режим на работа.

Забелешка: Сликите на екранот и менијата на уредот може да варираат во зависност од моделот на уредот и верзијата на софтверот.

Дознајте повеќе за тоа како да се грижите за преклопните уреди Galaxy на ‘Мерки на претпазливост при користење на преклопни уреди Galaxy, со поддршка на Samsung

Како да ја користите апликацијата Samsung Members

Ако се соочувате со тешкотии со вашиот мобилен телефон, таблет или уреди за носење Samsung, можете да ни испратите прашање во апликацијата Samsung Members. Дознајте повеќе за испраќање извештај за грешка.

Благодариме за повратните информации

Code to Open Chat Window