Како да ги добиете најдобрите поставки за UHD играње на вашиот телевизор

Видео игрите стануваат сè пореални. Нудат висококвалитетни сцени што прават да се чувствувате како навистина да сте во средината на играта. За најдобро искуство со игрите, треба да приспособите некои поставки. Во продолжение, научете како да го поставите сето тоа.

Вклучете Влезен сигнал плус

Телевизорот Samsung веќе има добар квалитет на сликата, но влезниот сигнал плус го прави уште подобар. Го проширува опсегот на влезниот сигнал за HDMI конекции. Ќе можете да ја видите графиката многу појасно, така што ќе се чувствувате како навистина да сте во играта.

Чекор 1 Одете во Поставки на вашиот телевизор.

Вклучување на Влезен сигнал плус 1.

Чекор 2 Изберете Општо (General), а потоа изберете Управувач со надворешен уред (External Device Manager).

Вклучување на Влезен сигнал плус 2.

Чекор 3 Изберете Влезен сигнал плус.

Вклучување на Влезен сигнал плус 3.

Чекор 4 Изберете го HDMI приклучокот на којшто ќе се поврзе вашиот Xbox.

Вклучување на Влезен сигнал плус 4.

Забелешка: Оваа поставка се нарекува HDMI UHD Color кај моделите од 2018 година и постари.

Вклучете го режимот на игра

Режимот на игра го намалува влезното доцнење, што значително ја подобрува реакцијата при играње игри. На почетниот екран на телевизорот Samsung, можете лесно да го вклучувате и исклучувате режимот на игра.

Брз режим на игра.

Можете исто така да стигнете до опциите за режим на игра со навигација до Поставки -> Општо -> Управувач со надворешен уред -> Поставки за режим на игра.

Опција за режим на игра.

Во поставките за Game Motion Plus, ќе најдете уште повеќе поставки за дополнително да го направите лично вашето искуство со игри. (Намалување на заматеност/Намалување на треперење/чисто движење на LED)

Поставување на поставките за Слика

Луѓето имаат различен вид, чувствителност на бои и чувствителност на светлина. Вашите очи ќе ви кажат што изгледа најдобро. Погрижете се да ги приспособите достапните поставки за сликата.

Во менито Слика во поставките, можете исто така да го промените Режимот на сликата, поставките за Големина на сликата и стручните поставки, кои вклучуваат поставки како што се осветленост, контраст, острина и позадинско осветлување.

Забелешка: Сликите од екранот и менито на уредот се само примерок на англиски јазик. Тие се достапни и на јазикот на вашата земја.

Благодариме за повратните информации