Brand

Onze reis naar een duurzamere wereld

Herbruikbare verpakkingen, gerecycled materiaal en meer… Dit is hoe wij een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld.

Elke dag voelen we overal in de wereld de gevolgen van klimaatverandering. De natuurlijke hulpbronnen van de aarde zullen onvermijdelijk worden uitgeput als we niet met z’n allen materialen op een andere manier gaan gebruiken.

We spelen allemaal een rol in het tegengaan van klimaatverandering. Wij van Samsung zetten ons in voor innovaties die het leven van mensen verrijken en een betere, open wereld bevorderen. We pushen onszelf om duurzamer te handelen binnen onze hele mobiele divisie. Zo willen we elk jaar opnieuw steeds meer herbruikbare en recyclebare verpakkingen gebruiken voor onze producten. Met Galaxy for the Planet verbinden we ons aan enkele concrete doelstellingen.

Zo verminderen we onze impact tegen 2025

Een reis die begint met vier doelstellingen die helpen om de impact van onze mobiele apparaten te verminderen tegen 2025, van productie tot recycling.

Gerecycled materiaal in alle nieuwe mobiele toestellen

We helpen met het stimuleren van een circulaire economie door middel van materialen die worden gerecycled en hergebruikt in plaats van te eindigen op de stortplaats. Dat doen we bijvoorbeeld door te investeren in nieuwe, innovatieve materialen voor onze mobiele toestellen.

Geen plastic in verpakkingen van mobiele toestellen

We zetten ons in voor meer milieubewuste oplossingen en verminderen, verwijderen en vervangen daarvoor onnodige materialen in verpakkingen, zoals wegwerpplastic. Zo bestaan de verpakkingen van de Galaxy S22-serie voor 100% uit gerecycled papier, terwijl de beschermlaag op de telefoon gemaakt is van gerecycled plastic.

Verlaagd stand-by stroomverbruik

Energiebesparing is cruciaal en we vinden dat technologie een handje kan helpen door onnodig verbruik van stroom te verminderen. We hebben de energie-efficiëntie van onze producten verbeterd en het stroomverbruik van de oplader in stand-by aangepakt. Je verspilt namelijk energie wanneer je oplader nog aangesloten blijft terwijl je smartphone al 100% is opgeladen. Dit is onnodige energieverspilling die we tot 0,02 W hebben teruggebracht in stand-by stand. Maar we gaan verder, want ons doel is om tegen 2025 het verbruik te verminderen tot minder dan 0,005 W.

Minder afval

We streven naar het reduceren van elektronisch afval en willen geen afval meer op stortplaatsen laten terechtkomen. Om dit te bereiken, blijven we op wereldwijde schaal de levenscyclus van producten optimaliseren, productontwerpprocessen verbeteren en nieuwe initiatieven lanceren. Materialen en grondstoffen worden op diverse manieren, zoals inruilprogramma’s, hergebruikt voor nieuwe doeleinden.

Geef je Galaxy een nieuw leven

Ruil je oude smartphone in met Samsung Inruil.

Lees de volgende verhalen

*Gebaseerd op stand-by vermogensniveaus in Galaxy-opladers van 15 W, 25 W en 45 W.