Brand

Ga #FurTheWin met Samsung eco-verpakkingen

Maak het mooiste huis voor je huisdier met de eco-verpakkingen van Samsung Smart TV’s.

Tegenwoordig zijn we niet alleen meer aan het recyclen maar ook aan het upcyclen! Samsung daagt je uit creatief te zijn met karton door mee te doen aan de #FurTheWin Challenge. Hergebruik je oude TV-doos (of elke andere kartonnen doos die je in de buurt hebt liggen) en maak het beste huisje voor je lieve huisdier. Wie weet val je in de prijzen!

Recyclen van karton is belangrijk. Per hoofd van de bevolking gooien we gemiddeld zo'n 50 kilo* aan oud papier en karton weg (iets meer dan 10% van ons totale afval) en dat zou een stuk minder zijn als je de mogelijkheden van het hergebruik van karton even onderzoekt. #FurTheWin' is geïnspireerd door Samsung's Eco-Packaging. Waar duurzaamheid begint bij bedrijven die producten aanbieden en consumenten kopen, maken we de cirkel pas rond door het verpakkingsmateriaal te gaan recyclen… of in dit geval, te upcyclen! Daarom dagen wij jouw creativiteit uit en laten we je zien hoe veelzijdig karton kan zijn.

Van TV-verpakking naar huisdierhuisje

Door alle Samsung TV's te voorzien van Eco-Packaging -een primeur in de industrie- biedt Samsung een manier om televisieverpakkingen om te zetten naar huishoudelijke artikelen, zoals een huis voor je huisdier. Elke Eco-Packaging kartonnen doos is bedrukt met een speciaal matrix stippenpatroon, dat, wanneer de doos plat wordt geopend, gebruikt kan worden als leidraad om een reeks van verschillende objecten voor het huis te creëren. Simpelweg door het snijden en opnieuw monteren van de doos.

Het stevige materiaal leent zich perfect voor allerhande objecten die je vervolgens weer kunt inzetten in je interieur. Samsung geeft instructies voor verschillende meubelontwerpen doormiddel van een QR-code op de doos. Denk bijvoorbeeld aan een kranten- en tijdschriftenrek, een bijzettafel, of een huis voor je kat. Katten zijn namelijk dól op kartonnen dozen #FurTheWin!

4

Allemaal huisjes!

Ga de uitdaging aan en maak een kasteel, bunker, speelbaan, replica van je eigen huis… Het kan allemaal. We wensen je veel succes.

Is je viervoeter helemaal blij met jouw gemaakte huis? We zien het graag terug! Deel een foto van je huisdier en je gemaakte creatie op de socials, gebruik de hashtags #FurTheWin en #SamsungEcoPackage en tag @Samsung_be.

Wij helpen je op weg

Weet je niet helemaal waar je moet beginnen? Een goed huisje bouwen met karton is ook niet gemakkelijk, dus daarom helpen we je alvast op weg met deze handleidingen waarmee je je kunt uitleven: een tunnel, een trap met schuilplaats en een dierenhuisje. Voor nog meer inspo kun je hier terecht. Succes!

Lees de volgende verhalen

*Gebaseerd op cijfers van het CBS.