Brand

De winnaar van onze tech-challenge
Solve for Tomorrow is bekend

Met Solve for Tomorrow zijn we op zoek naar creatieve en innovatieve ideeën om de wereld steeds een beetje beter te maken.

Wat wordt er gedaan om de community in je buurt te helpen en de omgeving te verbeteren? Soms is het goed om even stil te staan en rond te kijken met een frisse blik op wat er eventueel anders kan. Met een creatieve en innovatieve mindset kom je al een heel eind en vind je misschien wel de gouden oplossing met technologie voor een issue in de gemeenschap waar nog niemand aan heeft gedacht. Bij Samsung zijn we fan van deze way of thinking en we stimuleren niets liever dan innovatief denken bij jonge studenten. Hoe? Met onze Solve for Tomorrow-competitie waarin o.a. de studenten van Universiteit Gent strijden om het beste idee voor hun community. En we hebben een winnaar!

Challenge innovatieve ideeën

Solve for Tomorrow is wereldwijd actief en heeft al meer dan 2 miljoen studenten uit 30 landen gestimuleerd creatief en innovatief te zijn. Zie dit project als een educatief programma van Samsung, ontworpen om de interesse in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde te vergroten bij jongeren. Via een ideeëncompetitie dagen we hen uit om na te denken over technologische oplossingen die een lokale gemeenschap kunnen helpen. Ze staan er uiteraard niet alleen voor. Professionals begeleiden de studenten op alle vlakken doorheen de challenge . Dus niet alleen op het gebied van tech, maar ook creatief & kritisch denken, communiceren en samenwerken. Een goeie investering, want dit is precies wat hen sterk maakt op de huidige arbeidsmarkt.

Begonnen in de US en nu ook actief in ons land. Studenten van verschillende vakgebieden aan de UGent namen de handschoen op en legden na maanden trial & error hun beste ideeën voor aan een kritische jury. De challenge? “Hoe kan technologie bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van een gemeenschap?

En de winnaar is…

Elisabeth Smet & Rune Vandromme met hun concept GameYard! Met dit plan willen ze hun dorpsplein omtoveren tot een interactieve spelarena. Met een touchscreen kun je uit verschillende spellen kiezen die verschijnen op het plein, zoals een life-size schaakbord of zelfs een voetbalveld. Dit werkt door middel van individueel bedienbare ledstrips in de voegen tussen de tegels. Een innovatieve technologische upgrade van het aloude dorpspleintje, die aanzet tot meer buitenspelen en sociaal contact in de hand werkt; precies wat de jury wilde zien om gezondheid en welzijn in de buurt te bevorderen.

Dit winnende idee is exact waar Solve for Tomorrow voor staat: technologische innovatie als middel en niet als doel op zich.

Daag jezelf uit creatief te zijn met innovaties & de juiste tech

Lees de volgende verhalen