Entertainment

Point of U 2022 – Jonge content creators maakten een verticaal verschil

Adil & Bilall saw the talents coming

Voor het derde jaar op rij was het tijd voor Point of U: een wedstrijd voor jonge content creators. Adil & Bilall gingen op zoek naar hét videotalent van 2022 samen met Flo Windey, Sven Van Alboom en Benoit Do Quang. Wel 30 talenten gingen de strijd met elkaar aan en toonden vanuit de lens van hun Galaxy S22 Ultra hun point of u. Geen fictie was te crazy en geen muziek clip te edgy. Now let’s give them the shine they deserve!

The winner took it all

Het waren de broers Amine en Omar Abdelfettah die samen met Omar Bensaleh naar huis gingen als allround POU-winnaars. De creators mogen zich daarmee elks ‘resident-videograaf’ noemen van de Ancienne Belgique jaar. Met hun mini-serie ‘Shab Rwina’ over issues bij jongeren, zoomden ze in op de gevaren van de drugswereld en de invloed van pestgedrag. “We hebben een oproep gedaan bij jongeren en hun real stories verfilmd, dus het was voor ons heel belangrijk om dat juist in beeld te brengen. Jurylid Flo Windey heeft ons tijdens haar workshops dan geleerd hoe je dat factual aspect in een verhaal vertelt.”

Met hun Galaxy S22 Ultra als partner in crime ging het trio op stap om een verticaal verschil te maken. Net daarmee veroverden de jongens de eerste plek op het podium. “We hebben een groot deel van onze serie gefilmd in Auto Framing. Die functie focust en centreert het beeld automatisch waardoor wij meer nadruk konden leggen op de dynamiek en actie in de beelden.”

Adil El Arbi & Bilall Fallah – Regisseurs - Founders & Juryleden

“De jongeren hebben op een heel originele manier het genre ‘factual’ verticaal in beeld gebracht met een next level twist. Ze hebben hun winnaarsplek echt verdiend met de verrassingselementen in hun verhaal.”

4

The best of POU talent

Gelukkig was het podium groot genoeg om nog meer talenten te gunnen, want in elke categorie verdienden de runner-ups ook hun moment of fame:

4

Ready to shoot?

De Galaxy S22 Ultra, klaar voor actie.

Lees de volgende verhalen