Entertainment

Laat je QLED TV verdwijnen met Ambient Mode

Bye bye groot zwart vlak!

Je QLED TV is zo ontworpen om volledig aan te sluiten bij jouw persoonlijkheid en stijl. Hoe? Met ‘Ambient Mode’. Of je nu liever hebt dat je TV helelmaal opgaat in je inrichting of inspirerende kunst, de laatste nieuwskoppen of mooie foto's ziet, Ambient Mode is de manier om jouw woonkamer een nieuwe look te geven en je TV helemaal met je interieur te laten matchen.

TIP
Met de No Gap Wall-Mount, komt je TV nog dichter tegen de muur aan zodat deze nog meer versmelt met de achtergrond.

Maak je TV zichtbaar ontzichtbaar

Als je QLED TV aanstaat, word je ondergedompeld in een andere wereld door een adembenemend beeld. Maar als hij uit staat, wil je tot rust komen in je eigen wereld. Toch? Ambient Mode zorgt ervoor dat wanneer je televisie uitstaat, er geen storend zwart vlak meer in de ruimte is. Net als met een screensaver, wisselt het scherm van je QLED TV in Ambient Mode van zwart naar kleur om volledig in je interieur op te gaan. Via de SmartThings app op je telefoon maak je bijvoorbeeld een foto van de muur, de TV bootst vervolgens de kleur of het patroon van die muur na. Een echte kameleon!

Set the mood

De muur als creatieve uitlaatklep? In één enkele klik op de One Remote Control geef je met Ambient Mode zowel je scherm als je huis een nieuwe look. Het nabootsen van de muur is nog maar het begin! Er zijn een aantal verschillende Ambient Mode functies waaruit je kan kiezen. Zo bepaal je helemaal zelf hoe je van je TV geniet, zelfs als hij niet aan staat. Zullen we ze samen overlopen zodat je optimaal gebruik kan maken van jouw QLED TV? Met deze instellingen wordt je huis in no time helemaal "jouw thuis

Decor

In de Decor mode kies je uit een grote selectie interactieve achtergronden die perfect aansluiten bij je interieur. Ben jij fan van het uitzicht van bergen? Of juist van kabbelend water? De Decor mode heeft voor ieder wat wils. De interactieve achtergrond verandert door de dag heen, afhankelijk van de tijd of bijvoorbeeld het weer.

Info

Wil je dat ‘grote zwarte vlak’ nuttig maken? In de Info mode customize je zelf welke info je op je TV wil zien eens deze uit is. Hier kan je bijvoorbeeld de datum, de tijd of het weer laten zien. Zo weet je in één keer wat je aan moet trekken voordat je de deur uitstapt. Wil je de TV blenden met je interieur? Maak dan met de SmartThings app gewoon een foto van je QLED met de achtergrond van je muur: de televisie bootst vervolgens op het scherm de kleur of het patroon van de muur na.

TIP
Zo stel je een eigen achtergrond in met Ambient Mode:

1. Zorg dat je TV aangesloten is op Wi-Fi en op je Samsung-account
2. Open de SmartThings app op je telefoon en koppel deze met je TV
3. Klik op Ambient Mode
4. Ga naar Mijn album
5. Klik op foto's selecteren
6. Kies een foto uit je gallerij
7. Klik op Weergeven op TV

Foto

Ben je wel fier op die mooie foto’s die je met je smartphone maakt? Dat mag ook! Via de SmartThings app krijgt je thuis in een-twee-drie galerij allures. Want de Ambient Mode op je TV wordt nog persoonlijker wanneer je je eigen foto's van dat leuke familiefeest of die prachtige reis als achtergrond instelt.

Kunst

Ga jij graag naar musea? En krijg je maar geen genoeg van kunstwerken? Met de functie Artworks in de Ambient Mode haal je de meest schitterende werken van bekende fotografen en kunstenaars in huis. Zo kan je kiezen voor een abstract schilderij van Tali Lennox of juist een kleurrijk patroon van Nederlands ontwerpduo Scholten & Baijings.

TIP
Graag nog wat extra uitleg? Check onze support pagina

Ambient vibe

Ook met muziek schep je de juiste sfeer in huis, toch? Met het gloednieuwe Ambient Vibe kan je vanaf nu ook automatisch muziek (of video) instellen die bij je stemming… of bij het weer past. Wij krijgen spontaan zin om een zonnig deuntje op repeat te zetten en luidkeels mee te zingen: “I'm walking on sunshine, woooah, and don't it feel good!” Wat wordt het voor jou?

Lees de volgende verhalen

* Modellen ter illustratie kunnen verschillen
* Service en GUI (grafische gebruikersinterface) kunnen per model en regio verschillen.
*Simulatie: de kwaliteit van Ambient Mode is afhankelijk van o.a. de achtergrond en lichtinval.
**Voor samenwerking via SmartThings moeten alle apparaten zijn geregistreerd bij één Samsung Account. Elk apparaat moet verbinding hebben met Wi-Fi of een ander draadloos netwerk.
** Afbeeldingen worden gesimuleerd en dienen alleen ter illustratie. De uiterlijke en ontwerpspecificaties die geen invloed hebben op de prestaties van het product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
***Men dient de SmartThings-app te downloaden en installeren.
**** Apparaten moeten worden aangesloten op One Connect via een HDMI-kabel.
***** No-Gap Wall Mount: Gemeten vanaf de achterkant van de TV, kan de ruimte verschillen afhankelijk van de installatie en het type wand.
****** No-Gap Wall Mount, Studio en Samsung Tower statieven worden afzonderlijk verkocht.
********* Studio en Samsung Tower statieven zijn compatibel met 55"/65" QLED-TV's.
********** Afhankelijk van bepaalde wandtypen kunnen de achtergrondconfiguratieresultaten voor de Ambient Mode variëren. Dit betreft unieke wandontwerpen, patronen en/of kleuren.