Laat je QLED verdwijnen met
Ambient Mode

Wat is het en wat kan je ermee doen?

TV in Ambient Mode op een kastje met rondrennende kinderen

Wil jij van je woonkamer kunnen genieten zonder geconfronteerd te worden met een groot zwart vlak? Op de nieuwe Samsung QLED TV’s kan je met ‘Ambient Mode’ je TV helemaal matchen met je interieur. Heb jij thuis zo'n TV maar weet je niet hoe ‘Ambient Mode’ precies werkt? We leggen het je graag uit!

Rode kameleon zittend op een TV
SmartThings
SmartThings

Verbind al je slimme apparaten draadloos met elkaar en laat ze met elkaar samenwerken.

Ontdek meer

Bye bye groot zwart vlak

De Ambient Mode* zorgt ervoor dat wanneer je televisie uitstaat, er geen storend zwart vlak meer in de ruimte is. Je TV gaat volledig op in je interieur. Als een kameleon kan hij zelfs de patronen op of de kleur van je muur nabootsen. Hoe? Maak via de SmartThings** app op je telefoon een foto van de muur, de TV bootst op het scherm vervolgens de kleur of het patroon van die muur na. Vergelijk het met de screensaver van je smartphone, maar dan voor je TV. Verder kan je ‘Ambient Mode’ ook gebruiken om het nieuws, de weersverwachting of kunst te tonen.

SmartThings
SmartThings

Verbind al je slimme apparaten draadloos met elkaar en laat ze met elkaar samenwerken.

Ontdek meer
TV in Ambient Mode

De achtergrond verder personaliseren

Er zijn een aantal verschillende functies waar je uit kunt kiezen. Onder ‘Speciale editie’ vindt je interactieve achtergronden die perfect aansluiten bij je interieur. Of kies één van de standaard achtergronden bij onder de functie ‘Decor’. Je kunt ook informatie zoals de datum en tijd weergeven op een schitterende achtergrond, kies dan voor de optie ‘Info’. Wil je toch liever een schilderij op je TV weergegeven hebben? Kies dan voor de optie ‘Kunstwerk’. Als je eenmaal een achtergrond gekozen hebt, kan je die verder personaliseren. Je gaat dan terug naar instellingen om bijvoorbeeld een andere achtergrondkleur te kiezen of een effect in te stellen.

Try it out!

Een TV die aan de muur hangt in de Decor modus.

Decor

In de Decor modus kan je uit een grote selectie interactieve achtergronden er eentje uitkiezen dat perfect aansluit bij je interieur. Hou je van adembenemende berglandschappen? Of word je zen van een kabbelend riviertje of een golvende zee? De Decor modus heeft voor ieder wat wils! De interactieve achtergrond verandert door de dag heen, afhankelijk van de tijd of bijvoorbeeld het weer. Zo zorg je ervoor dat het zwarte vlak van je TV helemaal opgaat in je interieur.

Een TV die aan de muur hangt in de Info modus

Info

Hou je het graag praktisch? Dan maak je dat ‘grote zwarte vlak’ gewoon nuttig! De datum, het uur of het weer… In de Info modus kies je helemaal zelf welke info je TV moet weergeven als hij uitgeschakeld is. Zo weet je bijvoorbeeld in één oogopslag wat je aan moet trekken voordat je de deur uitstapt! Wil je dat de TV helemaal versmelt met de muur? Volg dan de eenvoudige stappen in de SmartThings app en maak een foto van je TV met de achtergrond van je muur. De TV bootst vervolgens als een echte kameleon de kleur of het patroon van de muur na op het scherm.

Een TV die aan de muur hangt in de Foto modus.

Foto

Staat je telefoon vol met prachtige foto’s die zo in een museum zouden kunnen hangen? Via de SmartThings app plaats je deze parels binnen een handomdraai op je TV. Hier kan je een persoonlijke fotogalerij maken waarbij je één of meerdere foto’s op je TV weer kunt geven. Op die manier zijn al je herinneringen altijd dichtbij, zoals die leuke familiedag of dat onvergetelijke concert.

TV met Ambient Mode aan in de Art Modus

Je eigen meesterwerk tonen

Ambient Mode op je TV wordt nog persoonlijker wanneer je je eigen foto's als achtergrond instelt. Zo creëer je je eigen galerie. Haal herinneringen op aan prachtige reizen of kies bijvoorbeeld voor een foto van je gezin. Dit zijn de stappen die je volgt om een eigen achtergrond in te stellen:

1. Zorg dat je TV aangesloten is op Wi-Fi en op je Samsung-account
2. Open de SmartThings app op je telefoon en koppel deze met je TV
3. Klik op Ambient Mode
4. Ga naar Mijn album
5. Klik op foto's selecteren
6. Kies een foto uit je gallerij
7. Klik op Weergeven op TV

Vervolgens zou je de stijl nog kunnen aanpassen. Bijvoorbeeld de kleur en helderheid, dit kan ook met behulp van je telefoon.

Een TV die aan de muur hangt in de Kunst modus

Kunst

Ga jij graag naar musea? En krijg je maar geen genoeg van kunstwerken? Met de Artworks-functie in de Ambient Mode haal je de meest schitterende werken van bekende fotografen en kunstenaars in huis. Alles is gerangschikt op thema en er zitten zeker meerdere werken tussen waar je instant verliefd op zal worden! Een abstract schilderij van Tali Lennox of juist een kleurrijk patroon van Nederlands ontwerpduo Scholten & Baijings, welke kies jij?

Video over de Ambient Mode
Een filmpje dat de verschillende opties voor Ambient Mode op je TV laat zien en hoe je deze kunt matchen met je interieur.

Lees de volgende verhalen