Entertainment

Een nieuwe revolutie in mobiel gamen

120 Hz refresh rate

twee mannen op de bank spelen een game op hun smartphone twee mannen op de bank spelen een game op hun smartphone

De tijd dat een spelletje spelen op je smartphone een leuke gimmick was om wat verloren tijd door te komen, is voorbij. Tegenwoordig is gamen net een van dé redenen om een specifieke smartphone te kiezen. Deze toestellen hebben de kracht, de capaciteit en het beeldscherm om alles uit de nieuwste games te halen. Het nieuwste van het nieuwste zijn smartphones met een beeldfrequentie van 120 Hz voor nog vloeiender bewegende beelden. Dit is een van de indrukwekkende troeven van de Galaxy S20-serie.

een game op een Samsung Galaxy A51 een game op een Samsung Galaxy A51

Mobiel gamen is big

Gamen op een smartphone heeft altijd voor- en tegenstanders gekend. Ja, je had je smartphone altijd bij je en ja, had je een internetverbinding, dan kon je overal spelen, ook online. Het systeem had echter zijn beperkingen. Vertragingen en haperingen kwamen wel eens voor. En het scherm was toch wel klein, dus gamen vereiste een vrij innige relatie met je smartphone. Die tijd ligt achter ons.

De nieuwste smartphones zijn echte krachtpatsers met bijvoorbeeld minimaal 8 GB werkgeheugen, een schermformaat van 6 inch of groter, de hoogst mogelijke schermresolutie, soms zelfs gecombineerd met een beeldfrequentie van 120 Hz. Dat laatste zorgt voor een vloeiender beeld bij een hogere resolutie dan tot op heden voor mogelijk werd gehouden op smartphones.

Forza Street op een Samsung Galaxy S20 Forza Street op een Samsung Galaxy S20

Vloeiend

Als je online informatie zoekt over beeldschermkwaliteit, dan zie je termen voorbijkomen zoals beeldfrequentie, verversingssnelheid en refresh rate. Telkens op verschillende manieren beschreven. En toch is het niet ingewikkeld. Het woord zegt het eigenlijk al. De refresh rate geeft aan hoe snel je scherm het beeld ververst, hoeveel beelden per seconde het scherm aankan en dus hoe vloeiend je game verloopt. En 120 Hz (120 beelden per seconde), zoals beschikbaar op de Galaxy S20-serie, is momenteel de top.

Fortnite op een Samsung Galaxy S10+ Fortnite op een Samsung Galaxy S10+

Haal alles uit je gaming phone

De Galaxy S20 Ultra biedt die 120 Hz beeldschermfrequentie in combinatie met een schermformaat van 6,9 inch en een werkgeheugen van maximaal 16 GB. De resolutie is hoog genoeg om gekoppeld te worden aan dit grote scherm, waardoor ook het detailniveau zeer hoog is. Games zijn simpelweg scherper en gedetailleerder en verlopen door het grote werkgeheugen ook soepeler dan ooit tevoren. Nieuwe games als Modern Combat Versus, Marvel Contest of Champions en Final Fantasy Brave Exvius zijn ervoor ontworpen en halen alles uit jouw gaming-smartphone.

Lees de volgende verhalen