FOTOGRAFIE

Zo film je de perfecte actieshots op wintersport

Of je nu aan het skiën, snowboarden of sleeën bent, zorg ervoor dat je elke coole sprong of beweging goed vastlegt.

Een snowboarder racet op een bewolkte dag een besneeuwde berg af en stuift een wolk sneeuwpoeder omhoog terwijl hij leunt om te keren. Master it. Creator classes. Een snowboarder racet op een bewolkte dag een besneeuwde berg af en stuift een wolk sneeuwpoeder omhoog terwijl hij leunt om te keren. Master it. Creator classes.

In de winter is er niets spannender dan de pistes op te gaan. Maar door de vriestemperaturen, de schittering van de sneeuw en de enorme actiesnelheid, kan het vastleggen van de perfecte snowboardvideo soms superlastig zijn.

Daarom vroegen we professionele fotograaf Mason Mashon (@mason_mashon) om ons mee te nemen naar het Canadese sneeuwland en te laten zien hoe hij de Galaxy Z Fold3 5G gebruikt om zijn wintersportavonturen rond Whistler Mountain te vereeuwigen.

Neem je S Pen overal mee
De Galaxy Z Fold3 5G Flip Cover wordt geleverd met een beschermend vakje speciaal voor je S Pen. Zo heb je altijd je S Pen bij de hand wanneer je 'm nodig hebt.

Twee ski's en een S Pen

Wanneer je buiten in de kou bent, wil je geen dikke sneeuwhandschoenen uittrekken om je touchscreen te gebruiken. Daarom is Mashon gek op de S Pen Fold Edition voor sneeuwvideo’s. “De S Pen is ongelooflijk handig voor het bedienen van de handmatige camerafuncties als het te koud is voor blote handen”, zegt Mashon.

Een skiër in de lucht na een sprong van een afgrond, omgeven door een wolk sneeuw. Een skiër in de lucht na een sprong van een afgrond, omgeven door een wolk sneeuw.

Mis geen enkele seconde

Je hebt slechts milliseconden de tijd om die perfecte sprong vast te leggen in een snowboardvideo. Om tijd te besparen, gebruikt Mashon zijn S Pen om de camerafuncties die hij het meest gebruikt (zoals de Pro Video-modus, Super Steady en Slow Motion) naar de onderste werkbalk in de camera-app te slepen. Zo zijn ze slechts één tik verwijderd tijdens met maken van je shot. Nog een pro-tip van Mashon voor het vastleggen van die snelle momenten is de dubbelklik op de aan/uit-knop van de Galaxy Z Fold3 5G. In geavanceerde instellingen kun je deze dubbelklik instellen voor je camera. Zo open je jouw camera automatisch met de laatst gebruikte instellingen, zonder eerst je telefoon te hoeven ontgrendelen.

Zo glad als ijs

Je hoeft niet met een statief door de sneeuw te slepen om stabiele opnames te krijgen. Open de Galaxy Z Fold3 5G in de Flex-modus en plaats hem op een nabijgelegen rots of boomstam om een video te maken van je volgende 1080°. Mashon heeft zelfs een geweldige truc voor het gebruik van de Flex-modus om een cinematisch effect te creëren in je opnamen: zet de Galaxy Z Fold3 5G op een snowboard om een geïmproviseerde dolly te creëren die je tijdens het filmen over de sneeuw kunt schuiven.

Een snowboarder snelt van een besneeuwde berg af met mistige pieken in de verte. Een snowboarder snelt van een besneeuwde berg af met mistige pieken in de verte.

Ga op in de spanning

Er is niets spannender dan van een zwarte piste racen, maar Mashon waarschuwt dat als je niet voorzichtig bent, alle opnames erg schokkerig kunnen zijn. Daarmee kunnen de ingebouwde videostabilisatiefuncties van de Galaxy Z Fold3 5G helpen door zelfs de meest waanzinnige race schokvrij te maken. En als je extra hulp nodig hebt om dingen in beeld te houden, tik je gewoon op het pictogram Super Steady voor supersoepel beeldmateriaal.

Een snowboarder met reflecterende skibril maakt een selfie terwijl hij op een besneeuwde dag naar beneden racet.
Een snowboarder op een besneeuwde berg, van onderaf gefilmd tegen een helder blauwe lucht, doet een wolk sneeuw opstuiven.
4

Ga helemaal slow-mo

Met de vraag over zijn favoriete Galaxy Z Fold3 5G-functie voor op de berg, wordt Mashon enthousiast. Het draait allemaal om Slow Motion, waarmee hij alle details van een winters actieshot kan waarderen. “Mijn favoriet was een slow motion-video van skiër Mark Abma, waar ik een boom gebruikte als een element op de voorgrond om de actie te onthullen met een 'dolly'-beweging,” zegt hij. “De sneeuw was ongelooflijk diep en met Slow Motion kon ik alle details van het skiën door zulke geweldige sneeuw vastleggen."

Terug in de lodge

Elk sneeuwavontuur eindigt uiteindelijk met een terugblik op de sensaties van de dag, idealiter in een lodge met warme chocolademelk. Nadat zijn avonturen in Whistler, kwam Mashon terug om de opnames te bewerken die hij op zijn Galaxy Book Pro 360 had gemaakt. “Het is veruit de meest veelzijdige laptop die ik ooit heb gebruikt”, zegt Mashon, deels vanwege de manier waarop hij het kan gebruiken in tabletmodus met de meegeleverde S Pen om de niveaus op zijn beelden perfect te kalibreren. “Het is gewoon zo intuïtief, een echte praktijkervaring.”

Klaar om de piste op te gaan?

Neem de juiste sneeuwuitrusting mee.

Mason Mashon met lang bruin haar, een baard en een reflecterende skibril Mason Mashon met lang bruin haar, een baard en een reflecterende skibril

FEATURING

Mason Mashon

Canadese extreme sportfotograaf

Samsung Galaxy-pictogram Samsung Galaxy-pictogram

SHARE AND EXPLORE

It's your turn

Volg onze creator community via @SamsungwithGalaxy op Instagram voor heel veel inspiratie en start met delen van je eigen fotocreaties met #withGalaxy

Lees de volgende verhalen