Fotografie

Video tips & tricks van Flo, Raia & Ramy

Point of U jury spills the tea

Point of U is all about creatieve videocontent, smartphone videography en #wittedoekwisdom van POU-hosts Adil & Bilall en de jury holy trinity – bestaande uit Flo Windey, Raia Maria Laura en Ramy Fouad. Om nog meer vette video creaties viral te zien gaan, vuurde vliegende reporter Bab Buelens enkele pittige vragen af op de POU-jury. The result? Killer apps die je NU NU moet downloaden & gouden raad die je best inkadert én op je nachtkastje zet.

Interview met Flo Windey Interview met Flo Windey

De flow van Flo #FactualVideoCategory

Zowel met YouTube-reeks ‘Flowjob’ als haar eigen tv-programma’s ‘Club Flo’ en ‘Club Flo Doc’ doorbreekt Flo Windey aan de lopende band taboes en weet ze als geen ander hoe je de rauwe waarheid het best op beeld brengt. Over hoe je die waarheid het best captured, daar heeft ze zo haar eigen visie op! “Een goede factual video laat mij reflecteren en nadenken over hoe ik naar een bepaald onderwerp kijk. Het is voor mij belangrijk dat een factual video mij dingen bijbrengt die ik zonder de video niet had kunnen inzien. Zo vind ik het super belangrijk dat die content een soort debat aanwakkert of een conversatie op gang brengt.”

Flo’s factual survivor kit

InShot staat baanvast op Flo’s smartphone. Waarom? “Ik vind die app echt easy om mee te monteren en transities mee te maken.”

Premiere Rush video editor is volgens Flo wat moeilijker om mee te werken maar eens je het door hebt, is het een walk through the park!

Een goede camera mag ook voor Flo niet ontbreken. De Galaxy S21 Ultra is dan ook haar vaste partner in crime. “It still blows my mind, hoe GOED die 8K-camera het doet onder verschillende omstandigheden!”

Last but not least raadt ze iedereen CapCut aan! “Dit is een open source app waardoor je NIETS moet betalen om super vette video features te hebben. Zot, toch?!”

Interview met Raia Maria Laura Interview met Raia Maria Laura

The sound of Raia #MusicVideoCategory

Fotograaf en regisseur Raia Maria Laura weet als geen ander hoe content creatie en de muziekindustrie in elkaar zitten. Als jurylid voor de muziekvideo categorie, geeft zij jonge creatives dan ook de volgende raad mee: “In het begin kan je alle jobs aannemen die op je pad komen, maar op een bepaald punt dreig je toch je creativiteit te verliezen. Daarom is het belangrijk om op tijd de switch te maken naar artiesten of projecten die iets doen met jou en waarmee je een boodschap kunt vertellen.”

Raia’s must haves *voor vette smartphone creaties

Raia heeft haar Galaxy S21 Ultra altijd op zak en gebruikt de smartphone vaak als monitor tijdens haar videoshoots. “De camera’s van deze telefoon zijn super nice en de kwaliteit is echt goed!”

Als het op photography apps aankomt crusht Raia hard op HUJI en StoryArt. “Huji Cam “geeft een filmisch effect en authentieke vibe aan elke foto, terwijl StoryArt chill is wanneer ik mijn fotografie werk wil promoten. Zo kan ik met de app verschillende foto’s op 1 story slide delen.”

Premiere Rush vindt ze ten slotte super handig om haar video’s te editen. “Het is eigenlijk echt super simpel te gebruiken als je iets wat kent van première pro.”

Interview met Ramy Moharam Fouad Interview met Ramy Moharam Fouad

Ramy geeft raad #FictionalVidCategory

Videograaf en fotograaf Ramy Moharam Fouad is een pro in authentieke storytelling. Hij was dan ook de logische keuze om tijdens POU de creatives door de fictie categorie te loodsen. Als hij bij één ding zweert, is het wel een ijzersterk portfolio! “Je moet werken aan je portfolio, bewijzen dat je het waard bent. Hiermee kun je mensen strikken en overtuigen om met jou te werken. Je portfolio is veel meer waard dan het geld dat je kan verdienen van je eerste gigs.”

Ramy’s fictie tools

Frame.io is Ramy’s favoriete app voor al zijn projecten. “Frame.io is ontzettend
handig om op een snelle en visuele manier met monteurs te sparren over edits. Ik gebruik voorlopig nog wel de desktopversie omdat de Android-app jammer genoeg nog niet beschikbaar is.”

Instagram is volgens hem dan weer dé app die je als content creative MOET hebben. “IG is en blijft gewoonweg het beste platform om je portfolio op te showcasen en te netwerken.”

Snap like a pro

In de mood om elke video epic te maken?

Lees de volgende verhalen