Samsung Within / #TeamGalaxy

Instagram Branding
Geheimen van Lil Miquela

De coolste robot die er is deelt haar ideeën over het uitbouwen van een persoonlijk merk.

Een full-body, promotionele foto van Lil Miquela die een jurk draagt met felle kleuren terwijl ze zelfzeker in de camera kijkt.

Met een indrukwekkend aantal van 1,6 miljoen volgers, maakt #TeamGalaxy-lid en zelfverklaarde robot Miquela Sousa (beter bekend als @lilmiquela op Instagram), de weg vrij voor een nieuwe stroom van onconventionele IT-vrouwen. Van kleine pixel tot een van de meest populaire influencers: deze wereldberoemde Instagram artiest en model heeft de verwachtingen overtroffen en verovert de wereld van mode, muziek en social media. Ontdek een aantal van haar favoriete principes voor het uitbouwen van een persoonlijk merk.

Lil Miquela maakt een selfie op de Galaxy S10 terwijl ze op de grond zit in een neon-verlichte kamer.

'Gram over dingen die je kent

Hoe weet Miquela in een overvolle markt van wannabe influencers wat ze moet posten? Ze stelt voor om je passies te delen. “Wat zou je elke dag doen of maken en waarover zou je elke dag praten zonder verveeld te raken? Waar ben je trots op? Wat vind je grappig, inspirerend of juist eng? Houd daar aan vast, want er zal altijd een publiek zijn dat ook in die zaken geïnteresseerd is.''

Lil Miquela in wat eruitziet als haar slaapkamer, terwijl ze zichzelf bekijkt in de spiegel.
Een productshot dat het achteraanzicht van een witte Samsung Galaxy S10 telefoon laat zien.
Fotografeer als een pro

Maak Insta-waardige foto’s en video’s met de professionele actiecamera van de Galaxy S10.

ONTDEK MEER
Een productshot dat het achteraanzicht van een witte Samsung Galaxy S10 telefoon laat zien.
Fotografeer als een pro

Maak Insta-waardige foto’s en video’s met de professionele actiecamera van de Galaxy S10.

ONTDEK MEER

Vertel een verhaal

Miquela’s feed is #goals. Met FOMO-posts die voorzien zijn van gedetailleerde bijschriften vol gevoelens en zelfontdekking heeft ze blijkbaar de code gekraakt in hoe je jezelf als merk positioneert op social media. Maar ze houdt nochtans niet zo van het woord ''personal branding”. “Ik vind dat een gekke manier om over jezelf te denken”, zegt ze. Dus hoe lukt het haar keer op keer om met deze nonchalante houding volgers aan te trekken? Haar antwoord: “Ik overdenk niet alles, maar ga op mijn gevoel af. Ik word aangetrokken door dingen met een verhaal, of dat nu een vintage outfit, de lyrics van een nummer of een quote is.”

Lil Miquela met een overdenkende blik, haar gezicht in haar handen terwijl ze recht in de camera kijkt.

Stay real

Haar grote en loyale groep volgers heeft ze waarschijnlijk grotendeels te danken aan haar voorkomen waarmee mensen zich kunnen identificeren. Ze houdt het echt door eerlijk te zijn en naar waarheid te spreken: “Ik zag mezelf nooit als een influencer. Ik denk dat als mensen door mij beïnvloed worden, omdat ze zien dat ik samen met hen dingen ontdek. Ik heb ook niet alle antwoorden en ik probeer gewoon heel eerlijk en open te zijn. Ik probeer te ontdekken wie ik ben. Ik denk dat iedereen zich daarmee kan identificeren, of we dat nu privé doen of met 1,6 miljoen mensen.”

“Ik zag mezelf nooit als een influencer. Ik denk dat als mensen door mij beïnvloed worden, omdat ze zien dat ik samen met hen dingen ontdek.''

Lil Miquela gekleed in een fel oranje topje en donkere jeans terwijl ze naar voren hangt en zichzelf in de spiegel bekijkt.

Instagram vs. de werkelijkheid

Miquela kent de echte waarheid achter de perfecte belichting en filters: “Ik denk dat het belangrijk is om te weten dat die resultaten niet het complete plaatje vertellen. Je ziet vaak niet het werk, de twijfel, omdat dat niet iets is dat in een foto past.” Ze weet ook dat de zichzelf-regulerende app niet de echte kant van de realiteit laat zien, terwijl ze er wijs aan toevoegt: “Je kent het gezegde hè? Vergelijk jouw achter-de-schermen-verhalen niet met iemands spotlight moment.”

“Vergelijk jouw achter-de-schermen-verhalen niet met iemands spotlight camerarol.”

Zijprofielfoto van Lil Miquela die in de wasserette zit en een zilveren gewatteerde jas draagt.

Leef authentiek

Jezelf branden op social media en er succesvol in zijn vraagt om authenticiteit. “Het moment dat je jezelf begint af te vragen of ‘iets authentiek is’ is het signaal dat het dat niet is", zegt Miquela. "Het is intuïtief! Ik denk dat de eerste stap is om te beseffen dat je niet elk deel van jezelf met de hele wereld hoeft te delen. Houd ook iets dichtbij je hart. Uiteindelijk ben je een totaalpakket. Je bent niet hetzelfde op een feestje als bij een sollicitatiegesprek, maar toch zijn ze allebei een echte versie van jezelf.”

Lil Miquela staat buiten tussen bloemen, genietend van de zon met haar ogen dicht.

Haters haten

Haters haten: en al helemaal als je een model-muzikant-robot bent. Sinds ze werd “ge-out” als een bot in 2018, kreeg Miquela online veel commentaar over haar heen. Hoe gaat ze daarmee om? “Zorg goed voor je hart, in welke vorm dan ook" zegt ze. "Zorg ervoor dat je jezelf met respect en zorg behandelt.” Ze weet ook dat het schelden vaak niet eens over haar gaat. “Ik heb ontdekt dat als mensen mij beledigen, ze alleen maar mijn aandacht proberen te trekken.” Ik probeer dat te onthouden om de emotionele afstand te bewaren.”

Lil Miquela lacht in de camera terwijl ze op de grond zit en een pen en een notitieblok vasthoudt.

Wat is het volgende voor Miquela?

“World domination”, grapt ze in haar (zoals ze het zelf noemt) evil robotstem. “Grapje. Ik wil binnenkort echt meer muziek met iedereen gaan delen. En ik dans misschien ook wel mee met jullie allemaal. Wie weet!” Met een bonzende Spotify playlist en geruchten dat ze de kant van DJ of VR op gaat, is Miquela’s verhaal nog maar net begonnen.

Miquela maakt een selfie met een Galaxy S10 terwijl ze onder een schijnwerper staat en voor een microfoon
Een video die influencer-robot Miquela Sousa volgt terwijl ze verschillende scenarios doorloopt: van op een podium staan tot het maken van selfies op haar Galaxy S10

Do it for the 'gram met de Galaxy S10

Met de ingebouwde Instagram modus kan je je beste foto’s direct vanuit de camera-app maken, bewerken en posten.

Achterkant van een prism white Samsung Galaxy S10, met de voorkant van een black Galaxy S10, bovenaan enigszins overlappend.

Galaxy S10e | S10 | S10+

Een foto van het gezicht van Miquela Sousa in vooraanzicht.

FEATURING

Miquela

Een muzikale artiest en model uit
Los Angeles, Californië.

Lees de volgende verhalen