Wellbeing

Zo haal je het
maximum uit je thuiswork-out

Virtuele work-outs: Dé manier om de fitness in huis te halen.

Zit jij ook in je kot? Misschien werk je vanop afstand of bouw je aan je eigen bedrijfje vanuit je slaapkamer. Ook al kan je niet naar de fitness gaan, dat betekent gelukkig niet het einde van je trainingsinspanningen. We moeten gewoon wat creatiever zijn. Doen thuiswork-outs je meteen terugdenken aan je moeder die zich in het zweet werkt voor de TV met een stoffige work-out videocassette? Geen paniek, beenwarmers in flashy neonkleuren zijn een absolute no-go. Onze praktische virtuele work-out tips combineren sport met technologie, voor sporten in je kot mét resultaat.

Zo begin je met sporten in je kot

Zijn thuiswork-outs nieuw voor je? Start dan met iets gemakkelijks, zoals de trap oplopen.

Onderzoek toont aan dat de trap oplopen helpt om je beenspieren te versterken. Het houdt de bloedvaten flexibel, zodat het bloed makkelijker kan stromen. Gebruik je Samsung Galaxy Watch3 als stappenteller en voel je lichaam in enkele dagen tijd sterker worden. Ga daarna verder met iets wat meer uitdaging biedt. Niet iedereen heeft evenveel ruimte thuis. Voor een effectieve thuiswork-out is 3 vierkante meter al voldoende, vergelijkbaar met de kofferbak van een auto. Misschien moet je even wat meubels aan de kant zetten, maar het is zeker de moeite waard.

De enige slechte work-out is de work-out die je niet doet

Te druk? Te veel onder de indruk? Niet gemotiveerd? Sworkit noemt zichzelf een personal trainer app, ontwikkeld om je in vorm te houden ongeacht je fitnessniveau. Met dagelijkse work-outs biedt de app een uitgebreid gamma aan fitnessdoelen om je gefocust te houden, of je nu spierkracht wil opbouwen, gewicht wil verliezen of je uithoudingsvermogen wil verbeteren.

De app heeft als doel om van fitness een gewoonte te maken, met work-outs die 1 tot 90 minuten duren, zodat ze zelfs in de drukste agenda passen.

Thuiswork-outs waar de onderburen geen last van hebben

Woon je met anderen samen onder één dak of woon je in een kleine flat, dan denk je misschien dat virtuele work-outs voor jou niet haalbaar zijn. Niets is minder waar. Je kunt perfect thuis trainen terwijl je rekening houdt met je huisgenoten en buren.
Kijk maar naar de Londense influencer Lucy Mountain, die met een flinke dosis sarcasme mensen via Instagram helpt om aan hun lichaam te werken. Haar nobs thuisgids (een afkorting voor „no bullshit”) is een echte gamechanger. Geen wilde moves, geen burpees. Blije buren gegarandeerd!

Met 44 unieke work-outs, ontwikkeld om je te laten bewegen op een manier die het beste bij jouw lichaam past, stel je je eigen trainingsprogramma van 12 weken samen. En dat allemaal in één app. Bovendien maak je deel uit van een van de leukste fitness communities op het internet.

Gebruik yoga om je gedachten, lichaam en geest te veranderen

Yoga helpt om angst en stress te verminderen, iets wat we allemaal kunnen gebruiken! DoYouYoga biedt een overvloed aan work-outvideo’s: van yoga en pilates tot oefeningen die je houding en de kracht van je core verbeteren.

Tussen de honderden video’s vind je ongetwijfeld eentje die bij je past. Zo is er het gratis programma Yoga voor beginners van 28 dagen, de perfecte start voor wie het eens wil uitproberen. De voormalig punkrocker en hardcore yogi Raghunath leidt dan weer de 30-dagen-challenge voor mannen.

De app stuurt je ook reminders en virtuele badges via e-mail nadat je bepaalde work-outs hebt afgerond, zodat je gemotiveerd blijft om door te zetten.

Virtuele fitnessgroepen tegen eenzaamheid

Het sociale aspect van groepsfitness biedt heel wat voordelen, en de fitness inruilen voor thuiswork-outs betekent helemaal niet dat je dat groepsgevoel kwijtraakt. Mirror, een start-up uit New York, lanceerde zijn interactieve spiegel van $1,500 in 2018. De machine streamt live work-outs je huiskamer binnen.

Les Mills biedt dan weer virtuele groepslessen identiek aan de lessen in de fitness. Download de work-outs via Android, stream ze vanaf je TV, laptop, mobiel of tablet en krijg les van een instructeur van wereldklasse.

Of je nu een intensieve cardio-oefening zoekt of iets meer ontspannend, je vindt ongetwijfeld jouw perfecte groepsles. Je hebt de keuze uit meer dan 800 work-outs, met en zonder trainingsmaterialen. Het sociale aspect helpt je om gemotiveerd te blijven.

Gamify je work-out met VR

Met een enorm aanbod aan VR-spellen is het makkelijker dan ooit om wat plezier in je fitnessinspanningen te stoppen.

Beat Saber is bijvoorbeeld een op ritme gebaseerd work-outspel, gebundeld in een aantal PSVR headsets.

Voor intensieve cardio is er Box VR, dat de nadruk legt op het versterken van je armen en schouders. Beweeg op de muziek terwijl je luistert naar het pompende ritme van dancemuziek en check hoeveel calorieën je verbrandt.

Wie zegt dat trainen niet leuk kan zijn?

Altijd je personal trainer in de buurt

Mis je die één-op-één sessies met je personal trainer? Haal het maximum uit stimulerende apps zoals Samsung Health. Met fysieke activity trackers, FAQ’s van experts, gratis trainingsprogramma’s en meer is het alsof je je personal trainer altijd bij je hebt.

Pas je nieuwsfeeds aan met dagelijks gezondheidsnieuws en houd je lichaam in topconditie met tips van professionals. Samsung Health verbindt ook met andere apps zoals Technogym en MyFitnessPal, zodat je zeker het maximum haalt uit je virtuele work-outs. Met een geregistreerde Samsung-account ben je bovendien verbonden met je vrienden en hou je elkaar gemotiveerd!

Wat je fitnessdoelen ook zijn, een virtuele work-out helpt je om ze te behalen.

Het is tijd om slimmer te trainen

Alles wat je nodig hebt om het maximum uit je sportroutine te halen

Lees de volgende verhalen