Samsung software updates voor tablets

Home > Samsung Tablet > Samsung software updates voor tablets

Samsung Tablet

Heb je een Samsung tablet en heb je vragen over software updates? In dit artikel over Software updates voor Samsung tablets willen we je daarover wat meer duidelijkheid geven. Hierin leggen we je uit hoe de procedure van patches en updates werkt en wat je moet doen om het maximale uit je update voor je Samsung tablet te halen.

Software update Samsung tablet

Je kunt natuurlijk altijd draadloos je toestel updaten via apps > instellingen > toestel-info en dan kiezen voor software update > bijwerken. Maar betrouwbaarder en stabieler is het om het via je computer en een usb-kabel te doen. Je hebt dan minder kans op fouten, je hebt een stabielere dataverbinding en je toestel wordt tegelijkertijd van stroom voorzien, zodat je niet het risico loopt dat de batterij tijdens de software update leeg raakt. Om een software update voor je Samsung tablet uit te voeren is het handig als je beschikt over het programma Samsung Smart Switch voor je pc of Mac.
Voor het updaten van Samsung tablets en smartphones met Android 4.3 of hoger gebruik je het programma Smart Switch . Met dit programma maak je heel makkelijk een back-up en installeer je ook eenvoudig de nieuwste versie van de beschikbare firmware voor jouw Samsung tablet.

Hoelang krijgt mijn tablet softwareondersteuning?

We geven je de garantie dat elke Samsung tablet minimaal 2 jaar na het uitkomen softwareondersteuning krijgt. Natuurlijk kun je erop rekenen dat de tablet van jouw keuze bij zijn introductie is voorzien van een stabiele en veilige versie van Android .

Op de productpagina's van de bovengenoemde Samsung tablets en van alle andere Samsung tablets die de afgelopen 2 jaar zijn geïntroduceerd, vind je informatie over de periode dat we software updates bieden. Klik hiervoor bij de specificaties van het toestel op 'alle specificaties weergeven'. Je krijgt dan alle technische specificaties van de Samsung tablet van jouw keuze te zien. Zoals het besturingssysteem, de techniek achter het display, de camera, het geheugen en de connectiviteit, informatie over de batterij en de sensoren en over de ondersteunde bestandsformaten. Onder het kopje Software Support vind je de periode terug tot wanneer je ondersteuning krijgt.

Hoe krijg ik zo lang mogelijk Samsung software updates?

Wil je zo lang mogelijk Samsung software updates ontvangen? Dan kies je het beste voor een tablet met de langste Software Support periode. Over het algemeen bieden de premium tablets van Samsung de langste periode waarover je updates krijgt aangeboden. Controleer deze periode voor de aankoop van je tablet om eventuele teleurstellingen te voorkomen.

Hoe werken software updates voor Samsung tablets?

In de Software Support periode bieden we voor jouw Samsung tablet software updates zoals bug fixes en security fixes aan. Omdat Samsung tablets op Android draaien - het besturingssysteem van Google - zijn we uiteraard afhankelijk van Google voor wanneer er patches (herstelsoftware) en updates uitkomen.
Als Google een update uitbrengt, gaan we die zelf zo snel mogelijk geschikt maken voor jouw Samsung tablet en hem daarna uitgebreid testen. Ook moet elke patch of update aan de mobiele providers worden voorgelegd die ook allemaal hun goedkeuring moeten verlenen. Als er fouten worden gevonden of iets anders niet helemaal goed is, moet de software terug naar Korea om het hele proces opnieuw te doorlopen. We rollen een patch of software update pas uit als we zeker weten dat onze hoge eisen op het gebied van veiligheid en gebruikerservaring gewaarborgd zijn.

Geen software updates meer?

Je begrijpt misschien nu ook dat het even kan duren voordat een eventuele Android-update beschikbaar is voor jouw Samsung tablet. Het kan ook zo zijn dat een specifieke update niet (meer) voor jouw Samsung tablet beschikbaar komt. Dat kan gebeuren als de specificaties van jouw toestel niet geschikt zijn voor de update. Jouw tablet heeft bijvoorbeeld te weinig geheugen of bepaalde hardware of software in jouw Samsung tablet biedt niet de mogelijkheid voor een tablet update.

Je kunt dus verwachten dat de high-end modellen van dit moment langer ondersteuning zullen ontvangen dan de eenvoudigere modellen. Om de simpele redenen dat technisch geavanceerde tablets hardware bieden die langer mee kan met de nieuwste ontwikkelingen. En dus ook nog mee kan komen met de nieuwste update.

We doen ons uiterste best om Samsung tablets van zo veel mogelijk updates te voorzien, maar we kunnen niet beloven dat je steeds de nieuwste versie van Android of de allerlaatste patch zult hebben. Tijdens de ondersteuningsperiode die je op de productpagina's van de nieuwste tablet kunt vinden, doen we er alles aan om elke Samsung software update naar jouw tablet te sturen.

Tips software update Samsung tablet

Is er een nieuwe Samsung tablet update voor jouw toestel? Hou dan rekening met de onderstaande tips als je gaat downloaden en updaten.
We raden je voorafgaand aan een software update van Samsung altijd aan om voor de installatie een back-up van je toestel te maken. Het kan voorkomen dat er tijdens het updateproces fouten optreden. Met een back-up kun je altijd weer terug naar de situatie van voor de Samsung update. Om een back-up te maken, gebruik je het beste de programma's die we hierboven in dit artikel hebben beschreven.

Wil je de update naar je tablet downloaden? Zorg er dan voor dat je dat met een usb-kabel via je computer doet of anders via een snelle draadloze internetverbinding. Vaak zijn software updates erg groot en dan wil je niet dat dit van je dataverbinding af gaat. Zorg er ook voor dat je toestel aan de lader hangt of voor minimaal de helft is opgeladen.

Heb je de tablet update voor je Samsung geïnstalleerd? Dan raden we bij Samsung altijd een harde reset aan. Zo krijg je een schone installatie van de nieuw software op je Samsung tablet. Let op: bij een harde reset zet je je tablet terug naar de fabrieksinstellingen. De data op je tablet ben je kwijt. Daarom moet je altijd vooraf een back-up van je gegevens hebben gemaakt, zodat je jouw gegevens, apps en foto's weer terug kunt plaatsen.

Nog vragen over jouw Samsung tablet update?

Hopelijk zijn je vragen na het lezen van dit artikel beantwoord. Zo niet, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze Support-afdeling . Onze medewerkers helpen je via verschillende kanalen graag verder met al je vragen over Samsung updates en Samsung tablets .

INTERESSANT VOOR JOU

Samsung smartphone tablet koken keuken

Tablet kiezen

Samsung Galaxy S2 tablets

De beste tablet