Wat moet ik doen als mijn koelkast niet goed werkt?

Als de koelkast niet goed werkt, controleer dan eerst de stroomvoorziening. Als er geen probleem is met de stroomvoorziening en er is nog steeds een probleem met de koelkast, lees dan de volgende tips.

Als deze tips niet helpen om het probleem op te lossen, neem dan contact op met de klantenservice.

Controleer de geïnstalleerde ruimte

De koelkast moet voldoende ruimte hebben. Er moet een minimum van 10 centimeter aan de achterkant en aan de zijkant zijn en 5 centimeter tot het plafond. De koelkast moet worden geplaatst op een plaats waar de warmte kan worden afgevoerd. Als er te weinig ruimte is kan dit de goede werking van het apparaat belemmeren.

Controleer of de koelkast waterpas staat

Open de deur van de koelkast ongeveer 30 tot 40 centimeter en laat hem dan los. De deur moet uit zichzelf sluiten. Als dat niet het geval is, moet je de stelschroeven van de voeten aan de onderkant van de koelkast controleren. 
Controleer of de koelkast waterpas staat. Als de koelkast niet waterpas staat, kan dit de goede werking van de koelkast belemmeren.

Houd de achterkant van de koelkast vrij

Wij raden aan om de achterkant van de koelkast één of twee keer per jaar met een stofzuiger te reinigen. Het is belangrijk om de compressorruimte stofvrij te houden om warmte-uitwisseling te voorkomen. Door de aanwezigheid van stof op de achterkant van de koelkast kan ijs worden gevormd of vocht in het koel- en/of vriescompartiment. Ook kan de koelkast geluiden maken.

Plaats geen producten voor de luchtcirculatiegaten

De luchtcirculatiegaten van het No-Frost-systeem in de koelkast en de vriezer moeten te allen tijde vrijgehouden worden. Het wordt aanbevolen om geen producten tegen deze openingen te plaatsen, aangezien er vocht onder de groenteladen kan ontstaan of er zich ijs kan vormen op de achterwand.

Controleer de displaymodus

Als de koelkast niet koelt, maar de vriesfunctie goed werkt, moet je controleren of deze is ingesteld op de Vakantie-modus (als deze optie beschikbaar is voor het koelkastmodel). Deactiveer de vakantiemodus op het scherm en raadpleeg de handleiding voor meer informatie.

Opmerking:
  • Het ontwerp van het bedieningspaneel kan variëren per model.
  • Deze afbeelding is slechts een voorbeeld in het Engels, maar het is beschikbaar in de taal van je land.

Bedankt voor je feedback!