Galaxy-apparaat vertraagt, bevriest of toont advertenties na het installeren van apps van derden

Als je onlangs een app van een derde partij op je Galaxy-apparaat hebt geïnstalleerd, kun je vaak pop-ups of berichten zien, zoals "kan vertragen", "batterij loopt snel leeg", "opslagruimte is laag", "apparaat wordt warm" of "smartphone is gevaarlijk". Met de functie Apparaatonderhoud kun je je apparaat optimaliseren door onnodige apps van derden in de sluimerstand te zetten, op malware te scannen, je batterijgebruik te controleren en opslagruimte vrij te maken. Je kunt natuurlijk ook de problematische of schadelijke apps verwijderen.

Galaxy-telefoon met een waarschuwingspop-up.

Opmerking: Aanbevolen wordt om de Galaxy Store en de Play Store te gebruiken om geautoriseerde apps op je Galaxy-apparaat te installeren.

Pop-upbericht van derden voor update.

Je kunt Apparaatonderhoud-meldingen gebruiken om bij te houden welke apps van derden op je apparaat zijn geïnstalleerd. De functie Apparaatonderhoud scant op schadelijke apps en waarschuwt je vervolgens met een melding.

Controleer op sluimerende apps

Pop-up met melding van Apparaatonderhoud. Pop-up met melding van Apparaatonderhoud.

Stap 1. Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm om het meldingenpaneel te openen en tik vervolgens op de melding van Apparaatonderhoud.

Lijst met apps in ultieme sluimerstand. Lijst met apps in ultieme sluimerstand.

Stap 2. Controleer de lijst met sluimerende apps.

Verwijder apps

Pop-up met melding van Apparaatonderhoud. Pop-up met melding van Apparaatonderhoud.

Stap 1. Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm om het meldingenpaneel te openen en tik vervolgens op de melding van Apparaatonderhoud > Apps weergeven.

Lijst met apps. Lijst met apps.

Stap 2. Controleer de lijst met apps en selecteer vervolgens de app die je wilt verwijderen. Tik op Verwijderen.

Pop-up met bevestiging voor het verwijderen van de app. Pop-up met bevestiging voor het verwijderen van de app.

Stap 3. Tik op OK.

Als je per ongeluk de melding van Apparaatonderhoud hebt gewist, kun je nog steeds op schadelijke apps controleren en deze van je Galaxy-apparaat verwijderen met behulp van het menu Apparaatonderhoud en de diagnosefunctie. De app moet echter in Apparaatonderhoud in sluimerstand worden gezet voordat je deze kunt bekijken.

Controleer op sluimerende apps

De optie Apparaatonderhoud in Instellingen. De optie Apparaatonderhoud in Instellingen.

Stap 1. Navigeer naar en open Instellingen > Batterij en apparaatonderhoud.

De optie Batterij in Apparaatonderhoud. De optie Batterij in Apparaatonderhoud.

Stap 2. Tik op Batterij.

De optie Limieten achtergrondgebruik in Batterij. De optie Limieten achtergrondgebruik in Batterij.

Stap 3. Tik op Limieten achtergrondgebruik.

Optie voor sluimerende apps in Limieten achtergrondgebruik. Optie voor sluimerende apps in Limieten achtergrondgebruik.

Stap 4. Tik op Sluimerende apps en controleer vervolgens of de problematische of schadelijke app in de lijst verschijnt.

Verwijder de app

Apparaatonderhoud in Instellingen. Apparaatonderhoud in Instellingen.

Stap 1. Navigeer naar en open Instellingen > Batterij en apparaatonderhoud.

De optie Diagnoses in Apparaatonderhoud. De optie Diagnoses in Apparaatonderhoud.

Stap 2. Tik op Diagnoses.

Diagnose app-veiligheid in Diagnoses. Diagnose app-veiligheid in Diagnoses.

Stap 3. Tik op Diagnose app-veiligheid.

Pop-up voor bevestiging van het verwijderen van de app. Pop-up voor bevestiging van het verwijderen van de app.

Stap 4. Controleer de lijst met apps en selecteer vervolgens de app die je wilt verwijderen. Tik op Verwijderen > OK.

Zelfs als je geen melding over schadelijke apps van Apparaatonderhoud hebt ontvangen, kun je nog steeds ongewenste apps van je Galaxy-apparaat verwijderen. Als je de app niet op het Apps-scherm kunt vinden, kun je het Apps-menu in Instellingen gebruiken.

De optie Apps in Instellingen. De optie Apps in Instellingen.

Stap 1. Navigeer naar en open Instellingen > Apps.

Lijst in Apps. Lijst in Apps.

Stap 2. Selecteer de app die je wilt verwijderen.

De knop Verwijderen in App-info. De knop Verwijderen in App-info.

Stap 3. Tik op Verwijderen > OK.