Hoe gebruik je de vingerafdrukscanner op de Galaxy S10

De Galaxy S10 en S10+ hebben een beveiligde Ultrasone vingerafdrukscanner die zich aan de voorkant van het scherm bevindt.

De sensor op de Galaxy S10e is intuïtief geplaatst op de aan/uit-toets, waardoor het eenvoudiger dan ooit is om je telefoon te ontgrendelen.

De Galaxy S10 en S10+ worden geleverd met een ingebouwde vingerafdrukherkenningssensor in het midden onderaan het scherm, zodat je je telefoon snel en gemakkelijk kunt ontgrendelen.

GIF, stel de ultrasone vingerafdrukscanner in op de S10/S10+

Volg de onderstaande stappen om je vingerafdruk te registreren:

1 Ga naar "Instellingen".
2 Tik op "Biometrie en beveiliging".
3 Tik op "Vingerafdrukken".
4 Voer je PIN, patroon of wachtwoord in. Als je er nog geen hebt ingesteld, word je gevraagd er eerst één te registreren.
5 Plaats je vinger op het sensorgebied (zoals aangegeven op het scherm) en blijf erop drukken totdat je vingerafdruk volledig is vastgelegd. De afbeelding van de vingerafdruk wordt volledig blauw wanneer het proces voltooid is.
6 Om een volledige scan te krijgen, draai je je vinger op de sensor om de randen van je vingerafdruk vast te leggen.
7 Eenmaal voltooid, tik je op "Gereed".
8 Het zal dan worden weergegeven als "Vingerafdruk 1" op het display.

Let op: de scanner kan moeite hebben om je vingers te herkennen als ze te nat of te droog zijn, bijvoorbeeld bij zeer koud weer. Zorg ervoor dat het gebied van de vingerafdruksensor niet wordt bekrast of beschadigd door metalen voorwerpen zoals munten, sleutels, pennen en kettingen. Druk op het scherm zodat je vingertop zich over het brede oppervlak van het vingerafdrukherkenningsgebied verspreidt.

De aan/uit-toets op de Galaxy S10e heeft een ingebouwde vingerafdrukherkenningssensor, zodat je je telefoon snel en gemakkelijk kunt ontgrendelen.

GIF, registreer je vingerafdruk op de S10e

Volg de onderstaande stappen om je vingerafdruk te registreren:

1 Ga naar "Instellingen".
2 Tik op "Biometrie en beveiliging".
3 Tik op "Vingerafdrukken".
4 Voer je pincode, patroon of wachtwoord in. Als je er nog geen hebt ingesteld, word je gevraagd er eerst een te registreren.
5 Plaats je vinger op de sensor (de aan/uit-toets aan de rechterkant van de telefoon) en blijf deze scannen tot hij 100% bereikt.
6 Om een volledige scan te krijgen, plaats je je vinger op de sensor om de randen van je vingerafdruk vast te leggen.
7 Eenmaal voltooid, tik je op "Gereed".
8 Het zal dan worden weergegeven als "Vingerafdruk 1" op het display.

Let op: De scanner kan moeite hebben om je vingers te herkennen als ze te nat of te droog zijn, bijvoorbeeld bij zeer koud weer. Zorg ervoor dat het gebied van de vingerafdruksensor niet wordt bekrast of beschadigd door metalen voorwerpen zoals munten, sleutels, pennen en kettingen.

Om het type schermvergrendeling te wijzigen en de vingerafdrukscan te deactiveren, volg je de onderstaande stappen:

1 Ga naar "Instellingen".
2 Tik op "Vergrendelscherm".
3 Tik op "Type schermvergrendeling".
4 Voer je PIN, patroon of wachtwoord in.
5 Schuif de schakelaar naast "Vingerafdrukken" om dit type schermvergrendeling uit te schakelen.
6 Selecteer een andere vergrendelingsmethode uit de lijst.

Om je geregistreerde vingerafdrukgegevens te verwijderen, volg je de onderstaande stappen:

1 Ga naar "Instellingen".
2 Tik op "Biometrie en beveiliging".
3 Tik op "Vingerafdrukken".
4 Voer je pincode, patroon of wachtwoord in.
5 Tik op de geregistreerde vingerafdruk en tik op "Verwijder".

Let op: de scanner kan moeite hebben om je vingers te herkennen als ze te nat of te droog zijn, bijvoorbeeld bij zeer koud weer. Zorg ervoor dat het gebied van de vingerafdruksensor niet wordt bekrast of beschadigd door metalen voorwerpen zoals munten, sleutels, pennen en kettingen. Druk op het scherm zodat je vingertop zich over het brede oppervlak van het vingerafdrukherkenningsgebied verspreidt.