Hoe gebruik je Galaxy Buds2 op de juiste manier

Galaxy Buds2 zijn draadloze oordopjes waarmee je naar muziek luistert of telefoontjes beantwoordt. Zelfs onder het sporten of tijdens andere activiteiten. Eerst even je mobiele apparaat verbinden en gaan! Lees deze gids zodat je weet hoe je de nieuwe Galaxy Buds2 goed gebruikt.

Voordat je met de tips uit de gids aan de slag gaat, eerst even dit: check of de software van je apparaat en gerelateerde apps up-to-date zijn en dat je met de nieuwste versie werkt. Volg deze stappen om de software van je mobiele apparaat bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm. 

Draag de earbuds comfortabel

Voor het beste geluid en active noise cancelling is het belangrijk dat de earbuds correct in je oren zitten. Plaats je ze niet goed dan bestaat de kans dat de earbuds niet werken of dat de geluidskwaliteit slecht is. Gebruik een paar dat goed in je oren past. Volg de onderstaande stappen om ze te dragen zoals het hoort.

Stap 1. Houd de boven- en onderkant van elke earbud vast en haal ze uit de oplaadcassette.

Pas de earbuds stap 1.

Stap 2. Controleer de richting van elke earbud.

Stap 3. Houd de earbuds zo vast dat je de voorgedrukte L (links) en R (rechts) ziet en plaats ze in je oren totdat ze comfortabel zitten.

De aanraakgevoelige sensoren vangen op dat je de earbuds draagt zodra je ze in je oren plaatst. Vervolgens geeft het oordopje een geluid af om je te laten weten dat het oordopje is opgemerkt.

Pas de earbuds stap 2.

Houd in de gaten dat de buitenmicrofoons onafgedekt zijn en ook dat ze volledig vrij zijn. Als één microfoon door het oor wordt afgedekt, kan het zijn dat de earbuds je stem niet goed herkennen. Als ze je stem niet goed opvangen, bijvoorbeeld als je zegt dat je Bixby wilt gebruiken, controleer dan of de microfoons door je oor worden bedekt en pas eventueel de positie van de earbuds aan.

Earbuds draagprobleem.

Wil je zeker weten of je de earbuds goed draagt, doe dan de Galaxy Earbud fit-test. Lees meer hierover 'Vind de beste pasvorm voor je oren met de Galaxy Earbud fit-test' van Samsung Support.

Opmerking: 

  • Als de aanraakgevoelige sensor geen contact maakt met je oor, werkt de earbud waarschijnlijk niet.
  • Als de earbuds niet goed in je oren zitten, werken functies zoals bellen via de oordopjes mogelijk niet. Gebruik een paar hoesjes die in je oren passen en draag de earbuds op de juiste manier.
  • Als de earbuds niet correct in je oren zitten, werken functies zoals bellen via de oordopjes mogelijk niet. Gebruik een paar dat bij je oren past en draag de earbuds op de juiste manier.
  • Volg alle waarschuwingen en aanwijzingen van bevoegd personeel op in gebieden waar het gebruik van draadloze toestellen beperkt is, zoals in vliegtuigen en ziekenhuizen.

Microfoonaansluiting, luidspreker en luchtkanaal reinigen

Als het volume lager is dan zou moeten met de gekozen instelling, reinig dan de microfoonaansluiting, de luidspreker en het luchtkanaal. Maak voor je start met schoonmaken van de luidspreker eerst het hoesjes los van de vergrendeling aan de onderkant van de earbud.

Verwijder oorsmeer of vuil met een schone, droge, zachte (tanden)borstel, wattenstaafjes of ander gereedschap.

Earbuds reinigen stap 1. Earbuds reinigen stap 1.

① Microfoonaansluiting

Earbuds reinigen stap 2. Earbuds reinigen stap 2.

② Speaker

Earbuds reinigen stap 3. Earbuds reinigen stap 3.

③ Luchtkanaal

  • Gebruik een zachte, droge doek om de earbuds na gebruik schoon te maken.
  • Houd de earbuds droog. Voorkom dat vloeistof in contact komt met of binnendringt in de earbuds.
  • Maak de earbuds regelmatig schoon om te voorkomen dat oorsmeer of vuil zich ophoopt in de luidspreker en het luchtkanaal.

Opmerking: gebruik geen scherpe voorwerpen of veel kracht bij het verwijderen van oorsmeer of vuil. De microfoonaansluiting, de luidspreker en het luchtkanaal kunnen beschadigd raken.

Oplaadcontacten reinigen

Als de batterij niet goed oplaadt, veeg de oplaadcontacten dan schoon met een droge doek.

Earbuds oplaadcontact.

Oplaadcontacten

Earbuds en oplaadcassette schoonmaken

Als het oplaadetui en de earbuds worden blootgesteld aan vreemde stoffen, zoals stof, zand of metaalspaanders, laadt de Galaxy Buds2 mogelijk niet goed op of kunnen ze beschadigd raken. Zijn de earbuds of het oplaadetui onderworpen aan deze vreemde stoffen, veeg ze dan af met een zachte, droge doek voordat je ze in het oplaadetui opbergt.

Om altijd de beste ervaring te hebben, wordt aanbevolen om elk softwareonderdeel, inclusief de Galaxy Wearable-app, bij te werken naar de nieuwste versie. Update de software van de earbuds via de firmware over-the-air (FOTA)-service. Volg de onderstaande stappen om de Galaxy Buds2-software bij te werken.

Stap 1. Start de Galaxy Wearable app op je telefoon en tik vervolgens op Instellingen oordopjes/earbuds.

Stap 2. Tik op Software-update oordopjes/earbuds.

Stap 3. Tik op de knop Bijwerken.

Oordopjes update.

Opmerking: schermafbeeldingen en menu's van het apparaat kunnen variëren, afhankelijk van het toestel en de softwareversie.

Hoe gebruik je de Samsung Members App?

Als je problemen ondervindt met je mobiel, tablet of wearables van Samsung, laat het ons weten in de Samsung Members-app en stel je vraag. Lees meer over het verzenden van een foutmelding.

Samsung Community Samsung Community

Samsung Community

Stel je vraag aan onze Samsung community
of deel je ervaringen met andere gebruikers.

Remote Service Remote Service

Hulp op Afstand

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor smartphones.

Bedankt voor je feedback!