Hoe kan ik met mijn smartphone of tablet verbinding maken met een WiFi netwerk?

Volg onderstaande stappen met je smartphone of tablet om een verbinding te maken met je thuisnetwerk.

1 Ga vanuit het startscherm naar 'Apps' > 'Instellingen' (> 'Verbindingen') > 'Wi-Fi'.
2 Schuif de WiFi-balk naar rechts zodat deze groen kleurt.
3 Er verschijnt nu een lijst met beschikbare WiFi-netwerken. Kies het gewenste netwerk. Als het gewenste netwerk niet wordt weergegeven tik je op 'Scannen'. Indien je hierna nog steeds niet het gewenste netwerk hebt kunnen vinden, tik dan op ‘WiFi netwerk toevoegen’. Deze optie staat helemaal onderin de lijst. Typ de gegevens handmatig in om verbinding te maken met het gewenste netwerk.
4 Voer bij een beveiligd netwerk het wachtwoord in en tik op ‘Verbinden’.
hoe-kan-ik-met-mijn-smartphone-of-tablet-verbinding-maken-met-een-wifi-netwerk

Het Wi-Fi netwerk is niet zichtbaar

Als het Wi-Fi netwerk waarmee je verbinding wilt maken niet zichtbaar is, kun je ervoor kiezen om deze handmatig toe te voegen. Controleer uiteraard eerst of je wel binnen het bereik van de router bent.

1 Ga vanuit het startscherm naar 'Apps' > 'Instellingen' (> 'Verbindingen') > 'Wi-Fi'.
2 Tik op '+Wi-Fi-netwerk toevoegen'.
3 Vul nu bij Netwerk-SSID de exacte naam van de router in.
4 Indien je router is voorzien van een wachtwoord kun je onder 'Beveiliging' het type beveiliging kiezen. Doorgaans is dit 'WEP'. Mocht dat niet werken, probeer dan een andere beveiligingsmodus.
5 Indien gewenst is het mogelijk om de 'Geavenceerde opties' aan te passen. Deze instellingen zijn afhankelijk van je router. Mocht je deze niet weten, raden wij je aan om deze op de standaardinstellingen te laten (Proxy = Geen, IP-instellingen = DHCP).

Tik nu op 'Verbinden' om verbinding te maken.

hoe-kan-ik-met-mijn-smartphone-of-tablet-verbinding-maken-met-een-wifi-netwerk
hoe-kan-ik-met-mijn-smartphone-of-tablet-verbinding-maken-met-een-wifi-netwerk

Bekijk de 3G en 4G informatie pagina voor meer informatie over het opzetten van een 3G en 4G verbinding.