Hoe kan ik mijn e mailaccount(s) instellen op mijn smartphone of tablet?

Algemeen

Voor het instellen van E-mail op je smartphone of tablet voer je de volgende stappen uit:

1 Tik op 'Apps' en vervolgens op 'E-mail'.
2 Tik op de menuknop (rechts bovenin of links onderin op het toestel), tik op 'instellingen'.
3 Tik nu op 'Accounts beheren'/'Accountinstellingen' tik vervolgens op '+' of 'Account toevoegen'.
4 Geef het e-mail adres op en het wachtwoord.
5 Kies het type account en geef je account een naam.
6 Vul je eigen naam in en tik op ‘Gereed’

Je e-mail kan nu opgehaald worden.

Microsoft Exchange

Je zakelijke e-mail kun je ontvangen met Microsoft Exchange.

1 Ga naar 'Menu' > 'Instellingen' (> Accounts) en tik op '+ Account toevoegen'.
2 Selecteer ‘Microsoft Exchange Activesync en vul je gebruikersnaam en wachtwoord in.
3 Vul de daarna gevraagde gegevens in om het account in te stellen. Deze informatie kun je opvragen bij de IT-afdeling of server beheerder van je organisatie.
4 Je e-mail wordt nu opgehaald. Openen kan door vanuit het startscherm te tikken op 'Apps' > 'E-mail'. Je kunt nu ook e-mail beantwoorden vanaf je werkadres.

E-mail adres verwijderen

Om je e-mail account te verwijderen, volg je de volgende stappen:

1 Ga naar 'Apps' > 'E-mail' en tik op de menuknop (rechts bovenin of links onderin op het toestel), tik op 'instellingen'.
2 Tik nu op 'Accounts beheren' / 'Accountinstellingen' en tik op het prullenbakicoontje rechts bovenin. Selecteer het account dat je wilt verwijderen en bevestig je keuze.

Bekijk de Synchronisatie contacten pagina voor meer informatie over het beheren van je contacten.