Hoe pas ik de helderheid aan op mijn Android toestel?

Aanpassen schermhelderheid

Pas de helderheid van je scherm aan door de volgende stappen uit te voeren:

1 Tik vanuit het startscherm op 'Apps' en vervolgens op 'Instellingen'.
2 Tik in het instellingenmenu op 'Display'. Deze optie kan onder één van de tabjes staan zoals 'Apparaat'.
3 Tik vervolgens op 'Helderderheid'. Er verschijnt nu een venster waarmee je de schermhelderheid kunt aanpassen.

Indien je kiest voor de optie 'Helderheid automatisch' past de schermhelderheid zich aan, aan het omgevingslicht.

Hoe pas ik de helderheid aan op mijn Android toestel?
Hoe pas ik de helderheid aan op mijn Android toestel?

Helderheid aanpassen in meldingenvenster

Je kunt er ook voor kiezen om de helderheid aan te passen vanuit het meldingenvenster. Hier moet je eerst deze optie voor beschikbaar maken.

1 Tik vanuit het startscherm op 'Apps' en vervolgens op 'Instellingen'.
2 Tik in het instellingenmenu op 'Meldingenvenster'. Deze optie kan onder één van de tabjes staan zoals 'Apparaat'.
3 Tik nu op 'Helderheid aanpassen'.
4 Je kunt nu de helderheid van het scherm aan passen in het meldingenvenster.
Hoe pas ik de helderheid aan op mijn Android toestel?
Hoe pas ik de helderheid aan op mijn Android toestel?
Hoe pas ik de helderheid aan op mijn Android toestel?