Hoe voer ik een eSIM-zelfdiagnose uit voor de Galaxy Watch-serie

eSIM's zijn een handig alternatief voor fysieke SIM-kaarten om toegang te krijgen tot mobiele netwerken, vooral als je naar het buitenland reist. Je kunt echter af en toe problemen tegenkomen bij het gebruik van eSIM's. Volg de onderstaande stappen voor zelfdiagnosetesten van de eSIM van je Galaxy Watch om mogelijke problemen op te lossen.

Een Galaxy horloge met een afbeelding van de eSIM chip op het horlogegezicht.

Werk de software bij

Zorg dat de software op je telefoon en je Galaxy Watch zijn bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Software-update scherm op Galaxy-telefoon

Galaxy-telefoon: Ga naar Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren.
Opmerking: Afhankelijk van je provider of model moet je mogelijk op Controleren op software-updates > Nu installeren tikken

Software-update scherm op Galaxy Watch

Galaxy Watch: Ga naar Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren.

Voer de zelfdiagnosetest voor eSIM uit

Je kunt een diagnose van de eSIM-functie op je Galaxy Watch uitvoeren met behulp van de Samsung Members-app op je telefoon.

Startscherm Samsung Members-app. Startscherm Samsung Members-app.

Stap 1. Open de Samsung Members-app op je telefoon en tik op Ondersteuning.

Ondersteuningsscherm Samsung Members-app. Ondersteuningsscherm Samsung Members-app.

Stap 2. Selecteer je Galaxy Watch in de lijst onder Diagnose verbonden apparaat.

Bericht "Aan de slag" op telefoon. Bericht "Aan de slag" op telefoon.

Stap 3. Tik op Installeren om de diagnosesoftware te downloaden. Tik op Aan de slag.
Opmerking: De installatie kan enkele minuten duren.

Lijst van pictogrammen voor diagnosetests. Lijst van pictogrammen voor diagnosetests.

Stap 4. Tik op het eSIM-pictogram om de diagnose uit te voeren. Het resultaat verschijnt op het volgende scherm.

Opmerking: Zelfdiagnose is beschikbaar op de Galaxy Watch4 en hoger.

Verifieer je eSIM-profiel en mobiele abonnement voor de Galaxy Watch

Als de eSIM-zelfdiagnose mislukt, zorg dan dat het eSIM-profiel op je mobiele abonnement geactiveerd is en toegevoegd is aan de app Galaxy Watch Wearable.

Galaxy eSIM foutmeldingsscherm.

Zo kun je controleren of het mobiele abonnement van je Galaxy Watch is geactiveerd en aan de eSIM is toegevoegd:

Startscherm van de Galaxy Watch. Startscherm van de Galaxy Watch.

Stap 1. Ga naar de Galaxy Wearable-app > Instellingen horloge.

Instellingen scherm bekijken. Instellingen scherm bekijken.

Stap 2. Scrol omlaag, tik op Mobiele abonnementen en selecteer je mobiele serviceprovider.

Verificatiescherm mobiel plan. Verificatiescherm mobiel plan.

Stap 3. Als de schuifknop Aan staat, is het mobiele abonnement van je Galaxy Watch geactiveerd.
Tik vervolgens op Gegevens abonnement om te controleren of de eSIM van je Galaxy Watch is toegevoegd aan de Galaxy Wearable-app.

* De providers die in de afbeelding worden getoond, kunnen per regio verschillen.

Opmerking: Als deze zelfdiagnoses het probleem met je eSIM niet oplossen, neem dan contact op met je serviceprovider voor meer hulp.