Profiteer van snellere connectiviteit met wifi 6E en Intelligent wifi

De nieuwe Galaxy S21 Ultra opent een hele nieuwe wereld met wifi 6E. Bekijk de snelheid zelf in deze demonstratie van hoe de Galaxy S21 Ultra intelligente wifi 6E gebruikt voor een naadloze netwerkverbinding.

Wifi 6E & Intelligente wifi

Wifi 6E is een uitbreiding van de standaard wifi 6, en communiceert op 6 GHz, een band zonder licentie die iedereen kan gebruiken.

De Galaxy S21 Ultra is een van de eerste smartphones die wifi 6E ondersteunt, voor betere en snellere connectiviteit. Wifi werkt op een frequentieband zonder licentie die iedereen kan gebruiken. Interferentie tussen apparaten is een belangrijke factor bij het bepalen van wifi-prestaties.

De meeste consumenten hebben wel eens te maken gehad met een trage verbinding, of een internetverbinding die vaak wegvalt, vooral op plaatsen waar veel mensen samenkomen, zoals luchthavens, ook al staan die plaatsen vol met wifi-antennes. Dit betekent dat de wifi-prestaties zijn verslechterd als gevolg van interferentie.

Wifi 6E maakt gebruik van de bestaande 2,4- en 5 GHz-frequentie en van de 6 GHz-band, een nieuwere en bredere band, waardoor de interferentie wordt beperkt. Het is alsof de weg wordt uitgebreid van twee naar vier rijstroken, waardoor meer aansluitingen kunnen worden gebruikt.

Verschil tussen wifi 6e en normale wifi uitgelegd met een snelweg metafoor.

Laten we eens kijken wat het werkelijke verschil in prestaties is met wifi 6E.

Eén smartphone scherm met wifi 6 en het andere scherm met wifi 6E.
  • Het toestel links werkt op 5 GHz breedband en het toestel rechts werkt op 6 GHz breedband met wifi 6E.
  • Je kunt de status controleren met het 6E-pictogram in de rechterbovenhoek naast het wifi-pictogram. Laten we nu met de download beginnen.
  • Aangezien wifi 6E een hogere breedbandfrequentie heeft en apparaten met de nieuwste technologie ondersteunt, is het mogelijk om veel hogere snelheden te ervaren.

De Galaxy S21 ondersteunt ook verbeterde Intelligent wifi, wat zorgt voor een naadloze ervaring bij het gebruik van internet in verschillende situaties. De vraag naar netwerkgebaseerde diensten in real time, zoals videogesprekken, videoconferenties en cloud games op mobiele toestellen, blijft toenemen.

• Enhanced Intelligent wifi maakt gebruik van AI-algoritmen om verkeerspatronen van toepassingen die in de apparaten worden gebruikt en de kwaliteit van wifi-verbindingen in realtime te analyseren en te voorspellen.
  • De wifi-kwaliteit is geoptimaliseerd voor prestaties en voor de lagere latencies die vereist zijn voor veeleisende toepassingen zoals videogesprekken, cloud gaming en streaming.
  • Als verwacht wordt dat de wifi-verbinding slecht is, schakelt het snel over op een mobiel netwerk om een betere en ononderbroken netwerkervaring te bieden.

Laten we via de video meer te weten komen over hoe wifi 6E en Intelligent wifi werken voor de nieuwe Galaxy S21 Ultra.

Wi-Fi 6E & Intelligent Wi-Fi Wi-Fi 6E & Intelligent Wi-Fi

Opmerking:

• Verbeterde intelligente wifi is beschikbaar op Galaxy-smartphones en -tablets met ondersteuning voor One UI 3.1.
  • Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.
  • De beschikbaarheid van wifi 6E kan per land verschillen.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor smartphones.