Galaxy S23 Ultra vs. Galaxy S22 Ultra

Als je een Galaxy-fan bent, ben je hier aan het juiste adres. De Galaxy S23- en Galaxy S22-modellen zitten boordevol geweldige functies. De Galaxy S23 Ultra heeft een 200 megapixel camera voor nog mooiere en gedetailleerdere foto's. Gebruik hem om zelfs in het donker scherpe foto's en video's te maken. De nieuwe geavanceerde camerasensor past zich aan bij weinig licht en kan ruis verminderen. De cameralens zorgt voor heldere opnamen door overstraling te verminderen.

De Galaxy S23 Ultra is ook de eerste Galaxy-smartphone met de nieuwe Snapdragon® 8 Gen 2 for Galaxy-processor. Dit geeft je telefoon altijd superieure snelheid en indrukwekkende prestaties.

Vergelijk hieronder eenvoudig de belangrijkste specificaties* van de Galaxy S23 Ultra en Galaxy S22 Ultra.

Selecteer een onderwerp en spring naar de corresponderende categorie.

Let op: Voor een optimale weergave van de tabellen, gebruik je telefoon in portrait modus

Design

Samsung Galaxy S23 Ultra und S22 Ultra im Vergleich - Design

Galaxy S23 Ultra

(SM-S918B)

Galaxy S22 Ultra

(SM-S908B)

Dimensies (LxBxH)

163,4 x 78,1 x 8,9 mm

163,3 x 77,9 x 8,9 mm

Gewicht

233 g

228 g

Beschikbare kleuren

Cream, Green, Lavender, Phantom Black

Exclusief Samsung Online Shop:

Graphite, Lime, Red, Sky Blue

Burgundy, Green, Phantom Black, Phantom White

Scherm

Duurzaamheid: Voor het eerst wordt de Galaxy S23-serie vervaardigd met Corning Gorilla® Glass Victus® 2. Dit bestaat voor gemiddeld 22% uit gerecycled materiaal. Bovendien wordt elke Galaxy S23-smartphone geleverd in een moderne buitenverpakking van 100% gerecycled papier.

Samsung Galaxy S23 Ultra und S22 Ultra im Vergleich - Display

Galaxy S23 Ultra

(SM-S918B)

Galaxy S22 Ultra

(SM-S908B)

Schermgrootte¹

17,31 cm / 6,8“ (volledige rechthoek)

17,30 cm / 6,8“ (volledige rechthoek)

Schermresolutie

3.088 x 1.440 (Quad HD+)

3.088 x 1.440 Pixel (Quad HD+)

Scherm type

Infinity-O, Dynamic AMOLED 2X

Infinity-O, Dynamic AMOLED 2X

Materiaal

Gorilla® Glass Victus® 2

Gorilla® Glass Victus+

Pixel dichtheid

500 ppi

500 ppi

Camera

In vergelijking met de Galaxy S22 Ultra is de resolutie van de groothoekcamera bijna verdubbeld tot 200 MP voor kristalheldere foto's. Je kunt dichterbij inzoomen en je foto’s en video’s bijsnijden om nieuwe perspectieven te ontdekken.

De intelligente pixelsensor past zich, dankzij Nightography, aan ongunstige lichtomstandigheden aan en de cameralens vermindert strooilicht voor scherpere foto’s en video’s.

Andere hoogtepunten van de K17-camera:

• Objectbewuste motor.
  • Stereo Depth Map (voor betere objectdetails in portretfoto's).
  • ISP (image signal processing) algoritme.

De geavanceerde objectgebaseerde AI analyseert individuele beelddetails. Hierdoor worden zelfs fijne gelaatstrekken zichtbaar.

Samsung Galaxy S23 Ultra und S22 Ultra im Vergleich - Kamera

Galaxy S23 Ultra

(SM-S918B)

Galaxy S22 Ultra

(SM-S908B)

Voor Camera

12 Megapixel (Selfie Camera)

40 Megapixel (Selfie Camera)

Achter Camera & Zoom

200 Megapixel (Groothoekcamera)

12 Megapixel (Ultrabrede Camera)

10 Megapixel (Telecamera)

100X Space Zoom

108 Megapixel (Groothoekcamera)

12 Megapixel (Ultrabrede Camera)

10 Megapixel (Telecamera)

Opslag & Processor

De Snapdragon 8 Gen 2 voor Galaxy8 is de nieuwe processor voor de Galaxy S23-modellen. Het heeft een nieuw ontworpen CPU-microarchitectuur en kan de volgende prestatieverbeteringen bieden:

• CPU (hoofdprocessor) tot wel 34 % meer.
  • GPU (graphics processor) tot wel 4 1% meer.
  • NPU (AI processor) tot wel 49 % meer.

Voor verbeterde kracht en prestaties tijdens het gamen en in je apps.

Samsung Galaxy S23 Ultra und S22 Ultra im Vergleich - Speicher & Prozessor

Galaxy S23 Ultra

(SM-S918B)

Galaxy S22 Ultra

(SM-S908B)

Geheugen

8 GB / 12 GB / 12 GB (afhankelijk van model)

8 GB / 12 GB / 12 GB (afhankelijk van model)

Geheugenruimte²

256 GB / 512 GB / 1 TB

(afhankelijk van model)

128 GB / 256 GB / 512 GB (afhankelijk van model)

Geheugenuitbreiding

Geen geheugenuitbreiding mogelijk

Processor

1x 3,36 GHz + 4x 2,8 GHz + 3x 2,0 GHz, 4nm 64-bit Octa-Core,

Snapdragon® 8 Gen 2 for Galaxy

(SM8550)

1x 2,8 GHz + 3x 2,5 GHz + 4x 1,8 GHz,

Octa-Core,

Exynos2200 (S5E9925)

Batterij & Opladen

De 5.000 mAh-batterij van de Galaxy S23 Ultra biedt de volgende batterijduur:

• Tot 49 uur gesprekstijd (4G).
  • Tot 25 uur internetgebruik (4G).
  • Tot 25 uur internetgebruik (WLAN).
  • Tot 99 uur muziek afspelen.
  • Tot 26 uur videoweergave.

De werkelijke levensduur van de batterij kan variëren, afhankelijk van de netwerkomgeving, gebruikersgewoonten en andere factoren.

Samsung Galaxy S23 Ultra und S22 Ultra im Vergleich - Akku & Laden

Galaxy S23 Ultra
(SM-S918B)

Galaxy S22 Ultra

(SM-S908B)

Batterij

5.000 mAh, ingebouwd

5.000 mAh, ingebouwd

Oplaad poort

USB 3.2 (Type-C)

USB 3.2 (Type-C)

Inductief opladen

Inductief opladen (15 W)

Inductief opladen (15 W)

Snelladen

(Fast Charging)

Snelladen³ (45 W)

Snelladen³ (45 W)

Software & Netwerk

Om een lange levensduur van de Galaxy S23-serie te garanderen, worden tot vier jaar One UI- en Android OS-updates en vijf jaar lang beveiligingsupdates geleverd.

Samsung Galaxy S23 Ultra und S22 Ultra im Vergleich - Software & Netzwerk

Galaxy S23 Ultra

(SM-S918B)

Galaxy S22 Ultra

(SM-S908B)

Besturingssysteem (ex works)

Android 13.0 (One UI 5.1)

Android 12.0 (One UI 4.1)

Simkaart (type)

Nano-SIM (4FF) / eSIM

Dual SIM (SIM 1 + SIM 2 of SIM 1 + eSIM)

Nano-SIM (4FF) / eSIM

Dual SIM (SIM 1 + SIM 2 of SIM 1 + eSIM)

WLAN

WLAN 802.11 a/b/g (2,4 GHz), Wi-Fi 4, 5, 6 (2,4 GHz + 5 GHz), Wi-Fi 6E (6 GHz), HE160, MIMO, 1024-QAM

WLAN 802.11 a/b/g (2,4 GHz), Wi-Fi 4, 5, 6 (2,4 GHz + 5 GHz), Wi-Fi 6E (6 GHz), HE160, MIMO, 1024-QAM

NFC

Ja

Ja

5G

Ja

Ja

Functies

Samsung Galaxy S23 Ultra und S22 Ultra im Vergleich - Features

Galaxy S23 Ultra

(SM-S918B)

Galaxy S22 Ultra

(SM-S908B)

Speciale functies

Vision Booster, Expert RAW, S Pen (met Bluetooth), Kamera-KI (geoptimaliseerde Nightography),

Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, 120 Hz Scherm, IP certificatie: IP68**

Nightography, Expert RAW, S Pen (met Bluetooth),

120 Hz Scherm, IP certificatie: IP68**

Omvang van levering

Datakabel (USB Type-C naar Type-C, 3A kabel), plug-in station tool, snelstartgids, S Pen.

Let op: Er is geen beschermfolie aangebracht op het scherm.

Datenkabel (USB Type-C naar Type-C, 3A kabel), plug-in station tool, snelstartgids, S Pen.

Let op: Er is geen beschermfolie aangebracht op het scherm.

Meer technische kenmerken vind je op de productpagina van het specifieke smartphonemodel. Selecteer een van de volgende knoppen.

Galaxy S23 Ultra

Galaxy S23 Ultra

Ongelooflijke camera, indrukwekkende spelprestaties en vooruitstrevend ontwerp

1 Het scherm is diagonaal gemeten in de volledige rechthoek en zonder rekening te houden met de afgeronde hoeken. Het beschikbare schermoppervlak wordt verder verkleind door het gebied van de camera aan de voorkant.

2 De beschikbare opslagruimte is minder dan de aangegeven opslagruimte vanwege de opslagcapaciteit die wordt gebruikt door het besturingssysteem en de software die nodig is om het apparaat te kunnen gebruiken.

3 Alleen beschikbaar met de meegeleverde of optionele Samsung snellader (modelspecifiek). Waarden kunnen variëren afhankelijk van het oplaadniveau, telefooninstellingen, omgevingsomstandigheden en gebruikersgedrag.

4 Ook bij gebruik van twee simkaarten worden mobiele data uitsluitend via één simkaart gebruikt. Beide accounts gebruiken dus alleen de simkaartset voor dataverbruik.

5 Het dynamische AMOLED-display van de Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ en Galaxy S23 is door VDE Duitsland gecertificeerd voor 100% mobiel kleurvolume in de DCI-P3-kleurruimte. Dit betekent dat inhoud op het scherm er niet vervaagd uitziet en in levendige kleuren wordt weergegeven, ongeacht de verschillende helderheidsniveaus. Het scherm bereikt een maximale punthelderheid van maximaal 1.750 nits en past het contrast tussen donkere en lichte delen.

6 De Expert RAW-modus legt heldere en gedetailleerde foto's vast in RAW-indeling met hoge resolutie. Hiervoor is de aparte download van de Expert RAW-app voor compatibele Galaxy-smartphones vereist, die gratis verkrijgbaar is in de Galaxy Store.

7 De camera-AI bepaalt welke instellingen zorgen voor heldere en duidelijke foto's. Dankzij Nightography kan dit zelfs 's nachts diepte en detail aan jouw foto's en video's toevoegen..

8 De nieuwe Snapdragon-processor kan een geweldige game-ervaring bieden dankzij de slimme verwerkingskracht en een lange batterijduur. Het zorgt voor snelle en soepele actie in bijna elke situatie.

Alle specificaties en beschrijvingen op deze pagina kunnen afwijken van de daadwerkelijke specificaties en beschrijvingen van het product. Samsung behoudt zich het recht voor om dit document en de daarin beschreven producten op elk moment en om welke reden dan ook te wijzigen. Alle functies kenmerken, specificaties, gebruikersinterfaces en andere productinformatie in dit document, inclusief maar niet beperkt tot productvoordelen, ontwerp, prijs, componenten, prestaties, beschikbaarheid en productkenmerken kunnen op elk moment zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Leveringsomvang kan per model verschillen.

** Bescherming bij continue onderdompeling op 1,5 m waterdiepte gedurende 30 minuten en alleen in helder water. Geen bescherming in zout water en andere vloeistoffen, vooral zeepwater, alcohol en/of verwarmde vloeistof. De simkaart-/geheugenkaarthouder moet altijd volledig vlak met het apparaat liggen, zodat er geen water doorheen kan dringen.

Onder voorbehoud van fouten en wijzigingen - Alle informatie zonder garantie, status: 02/2023.

Gebruikershandleiding pictogram Gebruikershandleiding pictogram

Gebruikershandleiding

Meer informatie over belangrijke en interessante functies van je apparaat kun je vinden in de gebruikershandleiding.

Pictogram van gereedschap Pictogram van gereedschap

Zelf problemen oplossen

Veel problemen kun je met onze tips snel en eenvoudig zelf oplossen. Bekijk onze voorgestelde oplossingen. Dit kan je veel tijd besparen en je toestel is snel weer klaar voor gebruik!