Wat moet je doen als je telefoon te warm wordt

Je Galaxy-telefoon kan warm worden tijdens het gebruik, maar dit is niet van invloed op de levensduur of prestaties van het toestel. Als je je echter ongemakkelijk begint te voelen omdat het apparaat mogelijk oververhit raakt, moet je het apparaat niet meer gebruiken en afkoelen. Raadpleeg de onderstaande gids om je telefoon op een normale temperatuur te houden.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je eerst controleren of de software van je toestel en de bijbehorende apps bijgewerkt zijn tot de nieuwste versie. Volg om de software van je mobiele apparaat bij te werken, de volgende stappen:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Factoren die ervoor kunnen zorgen dat je telefoon warm wordt

Als je Galaxy-telefoon warm wordt tijdens gebruik, kan dit verschillende oorzaken hebben. Wanneer je functies of apps gebruikt die meer energie vergen of deze gedurende langere tijd gebruikt, kan je toestel tijdelijk warm worden als gevolg van een hoger batterijverbruik. Ook kan je telefoon tijdens het draadloos opladen of snelladen warmer aanvoelen. Hieronder volgen voorbeelden van situaties waarin het toestel oververhit kan raken. Afhankelijk van de functies en apps die je gebruikt, zijn deze voorbeelden misschien niet van toepassing op je model.

• Tijdens de eerste installatie na aankoop of bij het terugzetten van gegevens.
  • Bij het downloaden van grote bestanden.
  • Wanneer je apps gebruikt die meer vermogen vergen of apps gedurende langere tijd gebruikt.
  • Tijdens multitasking of wanneer er veel apps op de achtergrond draaien.
  • Bij gebruik van een grote hoeveelheid gegevens voor synchronisatie met de cloud, e-mail, of andere accounts.
  • Wanneer het apparaat in direct zonlicht wordt geplaatst.
  • Bij gebruik van de mobiele hotspot en tethering functie.
  • Wanneer je het toestel gebruikt in gebieden met een zwak signaal of zonder ontvangst.
  • Wanneer je de batterij oplaadt met een beschadigde USB-kabel.
  • Wanneer de multifunctionele aansluiting van het toestel beschadigd is of blootgesteld is aan vreemde materialen, zoals vloeistof, stof, metaalpoeder of potloodstift.
  • Als je aan het aan het roamen bent.

Opmerking: De resultaten en symptomen kunnen variëren naargelang het toestel en het model dat wordt gebruikt. Sommige oplossingen zijn niet van toepassing op bepaalde toestellen.

Doe het volgende wanneer het apparaat opwarmt

Als je voelt dat je telefoon heet wordt, controleer dan de onderstaande methoden om te proberen je telefoon af te koelen.

• Houd het apparaat bijgewerkt met de nieuwste software.
  • Conflicten tussen actieve apps kunnen ervoor zorgen dat het toestel warm wordt. Start het toestel opnieuw op.
  • Deactiveer de wifi-, GPS- en Bluetooth-functies als je ze niet gebruikt.
  • Sluit apps die de batterij meer verbruiken of die op de achtergrond actief zijn wanneer ze niet worden gebruikt.
  • Verwijder onnodige bestanden of ongebruikte apps.
  • Verlaag de helderheid van het scherm.
  • Als het toestel oververhit raakt of gedurende langere tijd heet aanvoelt, gebruik het dan een tijdje niet.
  • Een hogere verversingsfrequentie zorgt voor vloeiendere animaties en scrollen, maar verbruikt meer stroom. Stel de vernieuwingsfrequentie in op de Standaard-modus.
  • Als je de batterij aan het opladen bent, koppel je de lader los van het toestel en sluit je alle actieve apps. Wacht tot het apparaat is afgekoeld en begin dan opnieuw met het opladen van het apparaat.
  • Als je een draadloze oplader gebruikt, plaats dan geen vreemde materialen, zoals metalen voorwerpen, magneten of magneetkaarten, tussen het apparaat en de draadloze oplader.

Als je je ongemakkelijk begint te voelen doordat het apparaat oververhit raakt, stop dan met het gebruik van het apparaat. Wanneer het toestel warm wordt, kunnen de functies en prestaties beperkt zijn of kan het toestel uitschakelen om af te koelen. Deze functie is alleen beschikbaar op ondersteunde modellen.

• Als het toestel oververhit raakt of een bepaalde temperatuur bereikt, verschijnt er een waarschuwingsbericht om te voorkomen dat het toestel defect raakt, de huid geïrriteerd raakt of beschadigd raakt, en dat de batterij lekt. Om de temperatuur van het toestel te verlagen, zullen de schermhelderheid en de prestatiesnelheid worden beperkt en zal het opladen van de batterij stoppen. Lopende apps worden gesloten en alle bel- en andere functies worden beperkt, met uitzondering van noodoproepen, totdat het toestel is afgekoeld.
Voorzorgsmaatregel oververhitting.
  • Als een tweede bericht verschijnt als gevolg van een verdere stijging van de temperatuur van het toestel, zal het toestel uitschakelen. Gebruik het apparaat niet totdat de temperatuur van het apparaat onder het aangegeven niveau is gedaald. Als het tweede waarschuwingsbericht verschijnt tijdens een noodoproep, zal de oproep niet worden verbroken door een gedwongen uitschakeling.

Opmerking:

• Het waarschuwingsbericht kan per model toestel verschillen.

Je telefoon kan warm worden als gevolg van de omgeving in de volgende omstandigheden. Wees voorzichtig om de levensduur van de batterij niet te verkorten, het toestel niet te beschadigen of brand te veroorzaken.

• Bewaar je toestel niet in zeer koude of zeer warme temperaturen.
  • Stel je toestel niet gedurende langere tijd bloot aan direct zonlicht.
Voorzorgsmaatregel bedrijfsomgeving.
  • Gebruik of bewaar je toestel niet gedurende langere tijd op zeer warme plaatsen, zoals in een auto in de zomer.
  • Plaats het apparaat niet op plaatsen die oververhit kunnen raken, zoals op een elektrische verwarmingsmat.
Voorzorgsmaatregel gebruiksomgeving 2.
  • Bewaar het toestel niet in de buurt van of in verwarmingselementen, magnetrons, hete kooktoestellen of hogedrukcontainers.
  • Gebruik geen kabel waarvan de bekleding is losgetrokken of beschadigd, en gebruik geen lader of batterij die beschadigd is of niet goed werkt.
Voorzorgsmaatregel gebruiksomgeving 3.

Opmerking: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.

Hoe gebruik je de Samsung Members-app?

Als je problemen ondervindt met je Samsung mobiel, tablet of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor smartphones.