Совети за најдобар квалитет на звукот на слушалките Galaxy Buds2

Ако имате проблеми со звучните перформансите, или сметате дека квалитетот на звукот е слаб додека ги користите слушалките Galaxy Buds2, може да има неколку причини за тоа. Можеби неправилно ги носите слушалките, или имаат насобрано прашина или остатоци. Исто така, на квалитетот на звукот може да влијае застарениот софтвер, слабата батерија или една од неколкуте други работи. Проверете ги советите подолу.

Пред да ги испробате наведените препораки, проверете дали софтверот на уредот и поврзаните апликации се ажурирани со најновата верзија. За да го ажурирате софтверот на вашиот мобилен уред, следете ги овие чекори: 

Чекор 1 Одете во Поставки> Ажурирање на софтвер.

Чекор 2 Допрете Преземи и инсталирај.

Чекор 3 Следете ги упатствата на екранот.

1 Проверете дали правилно ги носите слушалките и наместете ги да одговараат на вашите уши

Ако слушалките не се правилно поставени во вашите уши или не ги носите правилно, можеби нема да работат или квалитетот на звукот може да биде слаб. Ве молиме проверете ги етикетите L и R на вашите слушалки за да бидете сигурни дека сте ги ставиле во правилното уво. За да бидете сигурни дека сте ги прилагодиле слушалките да одговараат на вашите уши и ги носите правилно, можете да го користите Тестот за прилагодување на слушалките Galaxy на апликацијата Galaxy Wearable. Правилното поставување на врвовите на слушалките кои цврсто се вклопуваат, ги дада најдобрите ефекти за поништување на звукот и бучавата. Ако не го добиете квалитетот на звукот што го очекувате, обидете се подобро да ги наместите слушалките или да ги смените врвовите на слушалките.

Правилно носење на слушалките.

Дознајте повеќе за тоа како да ги носите слушалките Galaxy Buds2 на ‘Како правилно да ги користите вашите Galaxy Buds2’ со поддршка на Samsung.

Проверете дали околната безжичната мрежа на уредот е поврзана со вашите Galaxy Buds2. Ако квалитетот на звукот е слаб кога се проверува со други безжични уреди на истата локација или ако проблемите исчезнат при преместување на друго место, може да има проблеми со поврзувањето на околната мрежа. Проблемите со поврзувањето на околната мрежа може да резултираат со слаб квалитет на звукот или на Bluetooth перформансите.

Совети и мерки на претпазливост при користење безжични мрежи

 • Услугите на безжичната мрежа може да бидат оневозможени поради проблеми со мрежата на давателот на услугата. Внимавајте слушалките да ги држите подалеку од електромагнетни бранови.
 • За да избегнете проблеми при поврзување на слушалките со друг уред, поставете ги уредите еден до друг.
 • Внимавајте слушалките и другиот уред со Bluetooth да се во опсегот на поврзување преку Bluetooth (10м). Растојанието може да варира во зависност од околината во која се користат уредите.
 • Внимавајте да нема пречки помеѓу слушалките и поврзаниот уред, вклучувајќи човечки тела, ѕидови, агли или огради.
 • Не допирајте ја антената Bluetooth на поврзаниот уред.
 • Bluetooth користи иста фреквенција како и некои индустриски, научни, медицински и производи со мала моќност и може да се појават пречки при поврзување во близина на овие производи.
 • Исклучете ја тековната безжична мрежа на која сте поврзани па поврзете се повторно.

Ако во звучникот се натрупаат странски материјали како што се ушна маст или остатоци, јачината на звукот може да биде помала отколку што треба да биде со моменталната поставка или квалитетот на звукот може да се влоши.  Отстранете ги ушниот восок или остатоците со чиста, сува, мека четка, памук или слични алатки. Пред да го чистите звучникот, отстранете го врвот на слушалката од бравата на дното на слушалката.

Чистење на слушалки 1. Чистење на слушалки 1.

① Отвор за микрофон

Чистење на слушалки 2. Чистење на слушалки 2.

② Звучник

Чистење на слушалки 3. Чистење на слушалки 3.

③ Воздушен канал

 • Користете мека, сува крпа за да ги исчистите слушалките по употребата.
 • Слушалките треба да се суви. Внимавајте течност да не дојде во контакт или да не влезе во слушалките.
 • Редовно чистете ги слушалките за да не се таложат восок од ушите или други остатоци во звучникот и воздушниот канал.

Забелешка: Не користете ништо остро и не користете прекумерна сила при отстранувањето на ушната маст или остатоците. Може да се оштетат отворот за микрофонот, звучникот и воздушниот канал.

Може да осетите пад на јачината на звукот или бучава во зависност од јачината на звукот на поврзаниот уред. За да го избегнете ова, соодветно прилагодете го звукот на поврзаниот уред. За ова, ве молиме прилагодете ги правилно опциите на поставките и за јачината на звукот, и за звукот .

Проверете дали апликацијата Galaxy Wearable е инсталирана на мобилниот уред, а софтверот за мобилниот уред и софтверот за Galaxy Buds2 се ажурирани со најновата верзија. За да се обезбеди најдобро искуство, се препорачува да ја ажурирате секоја софтверска компонента, вклучувајќи ја и апликацијата Galaxy Wearable, со најновата верзија.

За да го ажурирате софтверот  за Galaxy Buds2, следете ги чекорите подолу.

Чекор 1 Стартувајте ја апликацијата Galaxy Wearable на мобилниот телефон и допрете Поставките за слушалки.

Чекор 2 Допрете Ажурирање на софтверот на слушалките.

Чекор 3 Допрете го копчето Ажурирање.

Чекори за ажурирање на слушалките.

Забелешка:

 • Предметите што се испорачуваат со Galaxy Buds2, достапните додатоци и нивните слики може да варираат во зависност од регионот.
 • Испорачаните предмети се дизајнирани само за Galaxy Buds2 и можеби не се компатибилни со други уреди.
 • Изгледот и спецификациите може да се променат без претходна најава.
 • Можете да купите дополнителни додатоци од веб страницата на Samsung. Проверете дали се компатибилни со вашиот модел пред да ги купите.
 • Користете само додатоци одобрени од Samsung. Користењето на додатоци што не се одобрени може да предизвика проблеми со работата и дефекти што не се опфатени со гаранцијата.
 • Достапноста на сите додатоци може да се промени во зависност од производствените компании. За повеќе информации за достапните додатоци, погледнете на веб страницата на Samsung.

Забелешка: Сликите на екранот и менијата на уредот може да варираат во зависност од моделот на уредот и верзијата на софтверот.

Како да ја користите апликацијата Samsung Members

Ако се соочувате со тешкотии со вашиот мобилен телефон, таблет или уреди за носење Samsung, можете да ни испратите прашање во апликацијата Samsung Members. Дознајте повеќе за испраќање извештај за грешка.

Благодариме за повратните информации