Ефикасно перење. Врвна чистота.

Нови машини за перење и сушење на Samsung

Новата машина за перење и сушење Samsung го покажува текстот „Hello!“ на екранот со поврзување на машината за перење Samsung со Wi-Fi. Комбинираните бели машини за перење и сушење Samsung стојат една до друга.

Енергетска ефикасност од врвна класа, персонализирано искуство

Перете ги алиштата ефикасно со помалку енергија, време и работа. EcoBubble™ обезбедува моќно, но нежно чистење при ниски температури¹. Контролата со ВИ го оптимизира начинот на кој перете за да овозможи поедноставно корисничко искуство.

Перформанси

Интелигенција

Секогаш автоматски персонализирано за вас

Контрола со ВИ

Исперете ги вашите алишта лесно и ефикасно со Контрола со ВИ. Функцијата го персонализира вашето искуство со помнење на навиките, предлагање циклуси⁷ и прикажување навремени информации. Апликација на SmartThings⁸ нуди совети за циклусите, планирање и решавање проблеми. И ја избира совршената програма за сушење за циклус на перење⁹.

Постојат икони за функцијата за ВИ на машината за перење Samsung што може да се персонализираат за вас. Потоа иконите се во мобилниот телефон, а потоа на мобилниот телефон се појавува фразата „Ви треба циклус за спортска облека?“. Жена која држи мобилен телефон ги гледа предлозите за персонализиран циклус, Облачен ден, Спортска облека, Супер брзина и Постелнина, од мобилниот телефон. И таа го бира циклусот „Спортска облека“ за перење алишта. Потоа, комбинираната машина за перење и сушење Samsung автоматски го поставува циклусот што е препорачан од тековниот циклус на перење. Постојат икони за функцијата за ВИ на машината за перење Samsung што може да се персонализираат за вас. Потоа иконите се во мобилниот телефон, а потоа на мобилниот телефон се појавува фразата „Ви треба циклус за спортска облека?“. Жена која држи мобилен телефон ги гледа предлозите за персонализиран циклус, Облачен ден, Спортска облека, Супер брзина и Постелнина, од мобилниот телефон. И таа го бира циклусот „Спортска облека“ за перење алишта. Потоа, комбинираната машина за перење и сушење Samsung автоматски го поставува циклусот што е препорачан од тековниот циклус на перење.

¹ Тестирано во согласност со IEC 60456-2010 / 4 kg Алишта за перење / Супер еко перење ладно (WF80F5E5U4W) во однос на Памучни 40°C без EcoBubble™ (WF0702WKU). Индивидуалните резултати може да се разликуваат.

² Врз основа на извештајот за лабораториските тестирања на перформансите од Springboard Engineering за лентите EMPA, споредувајќи раствор на нормален детергент и технологија со меурчиња без механичко дејство.

³ Тестирано на WW8000T во споредба со Samsung WW6500K. Штеди 50% време и 20% енергија на циклусот Памучни (40℃, половина полнење) со перформанси на перење во опсег од ± 5 %. Врз основа на податоците на Intertek.

⁴ Тестирано во согласност со IEC 61121: 2013/8kg Алишта за перење/Памучни за плакар со Топлинска пумпа (DV80F5E4HGW) наспроти без Топлинска пумпа (DV80H4100CW). Индивидуалните резултати може да се разликуваат.

⁵ Тестирано на Samsung DV8000T со стандардно полнење на IEC од 3 kg.

⁶ Тестирано на Samsung QuickDrive ™ WW8000T со стандардно полнење на IEC од 3kg.

⁷ Врз основа на машинско учење на развојна корисничка база на податоци од 28 милиони циклуси. Податоците за бројот на акумулирани циклуси, што се користи за давање предлози за циклуси, постојано ќе се развива со текот на времето врз основа на шемите на користење на корисникот и други слични корисници.

⁸ Достапно на уреди Android и iOS. Потребни се врска Wi-Fi и сметка Samsung.

⁹ Врската за автоматски циклус е достапна само кога машината за перење и машината за сушење имаат Контрола со ВИ и се поврзани преку Wi-Fi.