Камера | Samsung Galaxy S9 и S9+

КАМЕРА

*Слика Galaxy S9+.

Pogled izbliza na Galaxy S9+ sa zadnje strane  

Двојна бленда

Камера што прави преубави фотографии при различно осветлување.

Фотографии направени од првпат  – без оглед на делот од денот.  Со два режима f-stop, двојната бленда што ја дефинира категоријата автоматски се приспособува на силната светлина и на слабото осветлување, како човечкото око.  Исто така, можеш да ја откриеш својата уметничка страна и да поиграш со отворот на блендата за да добиеш различни ефекти.

*Двојна бленда ги поддржува режимите F1.5 и F2.4. Инсталирана на задната камера (S9)/на задната широка камера (S9+).

Fotografija napravljena na Galaxy S9 ili Galaxy S9+ telefonu pri slabom osvetljenju, pokazujući opciju blende sa F1.5

Режим на бленда F1.5

Кога е темно, леќата се отвора до F1.5 за да пропушти светлина за светла и јасна фотографија.

Fotografija napravljena na Galaxy S9 ili Galaxy S9+ telefonu pri jakom osvetljenju, pokazujući opciju blende sa F2.4

Режим на бленда F2.4

При дневна светлина леќата се префрла во режимот F2.4 за да помогне фотографијата да изгледа остро.

Фотографии при слабо осветлување со редукција на заматувањето

Замисли слабо осветлување како предвечерна светлина.

Забележи ги своите ноќни авантури со ненадмината јаснотија. Со режимот на отворот на блендата од F1.5 и повеќе нивоа на редукција на заматувањето, задната камера ти гарантира дека твоите фотографии што ќе ги направиш во темница ќе бидат јасни и светли, без фини нагодувања. 

*Сликата служи само како илустрација.

*Достапно само во режимот на отворот на бленда од F1.5.

Fotografija napravljena na Galaxy S9 ili Galaxy S9+ telefonu koja prikazuje sposobnost rada pri slabom osvetljenju i redukciju zamućenja

Супер забавена снимка

Забавена снимка од повисок степен: Супер забавена снимка

Снимка при неверојатна брзина: 960 фрејмови во секунда, благодарение на супер брзиот сензор. Покажи ги своите режисерски вештини со додавање на супер забавени делови во своите видеоснимки или со истакнување на одреден момент.

*Супер забавената снимка ја поддржува само HD-резолуцијата.  Оваа опција е ограничена на 20 кадри по снимка со околу 0,2 секунди снимка и 6 секунди репродукција за секоја снимка.

Забавена снимка

Супер забавена снимка

Video-snimak napravljen na Galaxy S9 ili Galaxy S9+ telefonu u režimu usporenog snimka sa 240 FPS i super usporenom snimka sa 960 FPS sa ilustracijama ispod koje prikazuju brzinu frejmova Slika napravljena na Galaxy S9 ili Galaxy S9+ telefonu u režimu usporenog snimka sa 240 FPS i super usporenom snimka sa 960 FPS sa ilustracijama ispod koje prikazuju brzinu frejmova

Едноставно делење

Брзо уредување.  Без напор до лајк.

Направи супер забавени снимки што оставаат без здив и сподели ги со своите пријатели. Додади музика во својата видеоснимка со случаен избор од претходно вчитаните избори или со користење песни од твојата листа. Исто така, можеш да направиш GIF со три начини на правење јамки: наназад, нанапред или променливо.

*Заднинска музика не може да се додаде во GIF. 

Super usporen snimak napravljen na Galaxy S9 ili Galaxy S9+ prikazan na Galaxy S9 telefonu sa uređivanjem GUI

Три начини за гледање на акцијата повторно и повторно.

*Премини напреку за гледање во движење. 

GIF petlja unazad

Јамка кон назад

GIF petlja unapred

Јамка кон напред

Promenjivi GIF

Нишалка

Заклучување на екранот

Заклучи го ремек-делото на забавената снимка.

Проживеј ги повторно оние епски моменти во забавената снимка на екранот за заклучување.

Galaxy S9+ leži u ruci, a na njemu je prikazan super usporen snimak postavljen kao ekran za zaključavanje
 
 

Детекција на движења

Снимај токму во вистинскиот момент.

Направи супер забавена снимка со само еден потег.  Вклучи ја детекцијата на движењата и камерата автоматски ќе почне да снима при 960 FPS кога тоа е потребно.

 Ilustracija tri ekrana na kojima je prikazan GUI za detekciju pokreta na Galaxy S9+ telefonu sa okvirima iz super usporenog snimka koji su preuzeti na Galaxy S9 ili Galaxy S9+

OIS

Повеќе акција. Помалку заматување.

Кога се возиш по нерамен пат, твоите фотографии и натаму може да изгледаат неверојатно остро благодарение на оптичката стабилизација на сликата (OIS). Таа се грижи фотографиите да бидат јасни, дури и ако рацете малку ти треперат.

* Galaxy S9 (OIS), Galaxy S9+ (Dual OIS).

Slika osobe koja pravi fotografiju na Galaxy S9+ sa fotografijom prikazanom na ekranu i scenom u pozadini koja pokazuje OIS

Фокус во живо со филтри bokeh

Фотографиите само што станаа поразиграни.

Твоите портрети ќе скокнат кога лицето ќе го приближиш до телефонот со опција Фокус во живо.   Тогаш можеш да го користиш ефектот bokeh и да ги претвориш заднинските светла во форми, додавајќи сјај во секоја сцена.

*Фокус во живо со филтри bokeh е достапен само на задната камера на Galaxy S9+.

Fotografija napravljena na Galaxy S9+ uređaju sa Fokusom uživo
Заматување во заднина
0

Google Photos

Ја редизајниравме камерата. Меморијата е неограничена.

Чувај ги своите неверојатни фотографии, видеоснимки, дури и забавените снимки со висок квалитет, со неограничена меморија на Google Photos.  Твоите спомени ќе бидат автоматски организирани и лесно ќе можеш да ги пронајдеш и да ги споделиш со другите.

*За да добиете бесплатен простор за чување на фотографиите со висок квалитет неопходно е да имате Google-налог и интернет-конекција.  

*Подлежи на обврска на плаќање во согласност со политиката на компанијата Google.
©2018 Google, LLC. Сите права се задржани.  Google Photos е заштитена трговска марка на компанијата Google LLC.

Google Photos logo
Galaxy S9+ prikazuje Google Photos GUI