Mirëqënia

Si të bëni gjumë më të mirë

Gjumë më i shpejtë

Me kaq shumë që po ndodh në jetën tonë dhe kaq shumë gjëra që na tërheqin vëmendjen, gjumi shpesh mund të jetë gjëja e fundit që mendojmë të bëjmë. Kur qëndroni në krevat natën, gjithmonë duket sikur duhet të dërgoni edhe një email më shumë, sikur ka një episod në Netflix që duhet të shikoni ose podkast që nuk mund të ndaloni së dëgjuari, dhe pa e kuptuar ka ardhur agimi dhe pastaj duhet të fillojnë sërish në mëngjes.

Megjithatë, mungesa e gjumit është një problem serioz dhe mund të shkaktojë një sërë problemesh mendore dhe fizike, nga shtimi në peshë deri te rritja e rrezikut të sëmundjeve të zemrës dhe depresionit. Dhe jo vetëm ajo, por një gjumë i mirë është vërtetuar se përmirëson përqendrimin tuaj, produktivitetin dhe performancën atletike.

Prandaj, në vend që të numëroni delet çdo natë, kemi përcaktuar pesë mënyra të shkëlqyera se si mund ta përdorni smartfonin tuaj Galaxy për të fjetur si qengj pa e kuptuar fare.

1

Shikoni motivet

Aplikacioni Samsung Health është një mënyrë e shkëlqyer për të monitoruar të gjitha aspektet e shëndetit tuaj, nga aktiviteti deri te dieta juaj. Por, një prej veçorive më pak të njohura të tij është monitoruesi i gjumit, që mund ta përdorni për të matur motivet e gjumit gjatë një periudhe të gjatë kohe.

Duke ndërtuar një tablo afatgjatë të motiveve të gjumit, mund të kuptoni se çfarë mund të ndikojë pozitivisht dhe negativisht në planin afatgjatë dhe mund të merrni masa përkatësisht.

2

Ndiheni i trishtuar?

Nëse aktivizoni filtrin e dritës blu në Galaxy S10+, ai ndryshon ngjyrën e ekranit për të reduktuar dritën blu, që nënkupton më pak lodhje për sytë dhe gjumë më i mirë. Shkoni te Settings > Display > Blue light filter, për të ndryshuar kohët dhe forcën e efektit.

3

Sa i thellë është gjumi që bëni?

Nëse lidhni smartfonin me Galaxy Watch Active, monitoruesi i gjumit Samsung Health mund të masë madje edhe lëvizjet si cilësia e fazës së lëvizjes së shpejtë së syve (REM) gjatë gjumit.

Këtë e bën duke matur rrahjet e zemrës dhe mund ta konfiguroni për të matur ose çdo 10 minuta për të kursyer baterinë ose për të matur vazhdimisht për t'ju dhënë një tablo më të saktë. Aplikacioni Samsung Health më pas do t'ju japë një analizë të motiveve të gjumit të fazës REM kur zgjoheni në mëngjes, në mënyrë që të shikoni saktësisht se sa i mirë ishte gjumi që bëtë gjatë natës.

4

Qetësohuni

Calm është një aplikacion që bën saktësisht atë që thuhet në etiketë. Duke ofruar këshilla për mirëqenien dhe meditimin si edhe udhëzime të orientuara, ju lejon të harroni rrëmujën dhe të hyni në një hapësirë të relaksuar. Aplikacioni mund të lidhet gjithashtu me aplikacionin Samsung Health, për t'ju dhënë këshilla të personalizuara se si të reduktoni stresin, pagjumësinë dhe ankthin bazuar në të dhënat tuaja. Ai mund të masë madje edhe nivelet e stresit përpara dhe pas një seance meditimi, në mënyrë që të shikoni se sa efikasitet ka pasur.

5

Bëhuni aktiv!

Nëse mendoni se keni shumë energji gjatë natës, një prej mënyrave më të mira për ta larguar këtë është të filloni të bëni palestër dhe të bëni ulje galiç, pompa ose ngritje peshe derisa të flini si qengj.

Me Galaxy Watch mund të monitoroni të gjithë aktivitetin tuaj në një vend të vetëm dhe të shikoni se sa shumë keni punuar, ndërsa Galaxy Buds do t'ju mbajnë të motivuar me muzikën e preferuar, edhe gjatë stërvitjeve më të lodhshme dhe më të vrullshme që mund të mendoni.

Monitoroni udhëtimin tuaj drejt një gjumi më të mirë me Galaxy Watch Active.

Lexoni këto histori më pas