Wellbeing

Lista me 5 hapa për
Blerjen e telefonit të parë të fëmijës

Përgjigjet për ata që pyesin veten, a janë telefonat celularë të rrezikshëm?

Një skenë jashtë e një djali të vogël të ulur mbi një top basketbolli dhe duke parë telefonin e tij me babanë e tij ulur pranë tij Një skenë jashtë e një djali të vogël të ulur mbi një top basketbolli dhe duke parë telefonin e tij me babanë e tij ulur pranë tij

Blerja e telefonit të parë të fëmijës është një moment historik i rëndësishëm. Mund të jetë një mjet i shkëlqyer jo vetëm për siguri, por për të mësuar gjithashtu në lidhje me përgjegjësinë. Ndërsa qëndrueshmëria dhe përballueshmëria janë elementët më të rëndësishëm që njerëzit i kushtojnë vëmendje kur bëjnë një blerje si kjo, këtu janë disa faktorë që janë gjithashtu të rëndësishëm për t'u marrë parasysh përpara se të investoni në telefonin e parë celular të fëmijës tuaj.

Një vajzë e vogël nën mbulesat në shtrat duke parë telefonin e saj, pajisja është duke bërë që fytyra e saj të shkëlqejë Një vajzë e vogël nën mbulesat në shtrat duke parë telefonin e saj, pajisja është duke bërë që fytyra e saj të shkëlqejë
Një pozë e produktit të vetëm tregon pjesën e përparme të një telefoni Galaxy S10 të bardhë Një pozë e produktit të vetëm tregon pjesën e përparme të një telefoni Galaxy S10 të bardhë
Ekrani AMOLED
Ekrani i Galaxy S10 mbron ndaj dritës blu dëmtuese pa kompromentuar cilësinë.
1

Mbroni ndaj dritës blu

Gjumi është atje ku ndodh zhvillimi më i madh i një fëmije, kështu që nuk doni që ndonjë gjë t’a shqetësojë atë. Ndërsa fëmijët vazhdimisht shohin ekranet e tyre ndërsa janë duke luajtur, ndoshta jeni të shqetësuar për ndikimin e dritës blu në gjumin e tyre. Dhe me të drejtë. Ajo mund të ndikojë negativisht tek ora biologjike dhe t’a bëjë më të vështirë rënien në gjumë, mbase duke shkaktuar probleme më të rënda më vonë. Prandaj pse të rrezikoni? Jashtë vendosjes së kufijve mbi përdorimin, sigurohuni se gjeni një telefon që ruan sytë e përdoruesit nga çdo efekt ndoshta i dëmshëm.

Një nënë ulur në një kolltuk me djalin e saj të vogël duke qëndruar përpara saj, të dy janë duke luajtur në një telefon Një nënë ulur në një kolltuk me djalin e saj të vogël duke qëndruar përpara saj, të dy janë duke luajtur në një telefon
2

Vendosni rregulla dixhitale

Për këdo që i jep një fëmije një pajisje, kontrollet e prindit janë diçka që duhet t’i përdorni aktivisht. Nga lojërat që ju bëjnë pas vetes tek aplikacionet sociale të papërshtatshme, thjesht ka disa gjëra që nuk dëshironi që fëmija juaj t’i ndeshë në internet. Kursejini vetes shqetësimin dhe gjeni një telefon ku ju caktoni rregullat. Një aplikacion si i Samsungut Regjimi i fëmijëve ju lejon të caktoni kohët e përdorimit, ju lejon të personalizoni aplikacionet që vendosni në dispozicion dhe ju jep një raport të përdorimit për t’u treguar se çfarë është duke bërë fëmija në pajisje.

Një adoleshente në një vend të hapur të ndriçuar nga drita neoni, ajo e ka vendosur faqen e saj në një dorë, ndërsa është duke parë telefonin e saj me tjetrin Një adoleshente në një vend të hapur të ndriçuar nga drita neoni, ajo e ka vendosur faqen e saj në një dorë, ndërsa është duke parë telefonin e saj me tjetrin
KËSHILLË
Një kontroll i shpejtë i internetit do t’ju tregojë nivelet e SAR-it anembanë prodhuesve të shumtë të telefonave celularë.
3

Bëni një kontroll të sigurisë

Pamja e fëmijëve të ngjitur pas telefonave të tyre na është ngulitur në mendje. Shumë lart në shkallën e zakonet e këqija të smartfonit, nuk është çudi se shoqëria ka frikë se çfarë mund të bëjë gjithë ky rrezatim tek mendjet dhe trupat tanë. Nëse jeni të shqetësuar, kontrolloni gjithnjë Vlerësimin e absorbimit specifik (SAR) kur kërkoni për atë telefonin e parë. Kjo është një njësi e vlerësimit të sasisë së energjisë së radio-frekuencës të absorbuar nga trupi kur përdorni një telefon. Ndërsa ekspertët dhe studimet ende nuk kanë arritur në një konsensus mbi dëmin e rrezatimit nga celularët, gjithnjë është më mirë të jeni të sigurt sesa të dëmtoheni.

Një vajzë e vogël duke qëndruar jashtë, ajo ka telefonin e saj në dorë dhe është duke buzëqeshur Një vajzë e vogël duke qëndruar jashtë, ajo ka telefonin e saj në dorë dhe është duke buzëqeshur
4

Ruani identitetin e tyre

Fëmijët i humbasin telefonat dhe shpesh i lënë telefonat andej-këtej—thjesht është një fakt i jetës. Kështu që është thjesht e natyrshme të jeni të shqetësuar që të dhënat personale dhe llogaritë e tyre të bien në duart e gabuara. Po sikur informacioni i tyre të ishte i sigurt gjatë gjithë kohës? Kaloni nga metoda që i ka ikur koha e fjalëkalimeve të shkruara dhe shihni pajisjet që ofrojnë një shërbim të menaxhimit të identitetit si Karta Samsung. Me sensorë të gjurmës së gishtave dhe teknologjinë e njohjes së fytyrës, telefoni dhe çdo llogari ku regjistroheni mund të shkyçen vetëm me të dhëna biometrike.

Tre vajza të vogla të ulura në një park, vajza në mes ka një telefon tek i cili ato buzëqeshin Tre vajza të vogla të ulura në një park, vajza në mes ka një telefon tek i cili ato buzëqeshin
Një pozë e produktit të vetëm tregon pjesën e përparme të një telefoni Galaxy S10 me një simbol wi-fi të dukshëm në ekran ndaj një sfondi të zi Një pozë e produktit të vetëm tregon pjesën e përparme të një telefoni Galaxy S10 me një simbol wi-fi të dukshëm në ekran ndaj një sfondi të zi
Wi-Fi inteligjent
Wi-Fi 6 ndihmon në parandalimin e mashtrimit dhe ju lidh më shpejt me përmbajtjen që ju pëlqen.
5

Gjithnjë pyesni “a është Wi-Fi publik i sigurt?”

Vendet me internet të hapur mund të ofrojnë një nivel të lartë leverdie, por me çfarë kosto? Patjetër bisedoni seriozisht për siguria dixhitale, por gjithashtu mbani mend se një fëmijë që përdor një telefon për herë të parë mund të mos dijë sesi të qëndrojë i sigurt në Wi-Fi publike—sidomos kur ka fotografi që duhen bërë dhe Instagrame që duhen parë. Meqë nuk do të jeni pranë tyre gjatë gjithë kohës, pse mos ia lini atë punë vetë telefonit? Kërkoni një pajisje që mbron ndaj maluerëve dhe kërcënimeve të këqija—një platformë si Samsung Knox do t’u japë atë qetësi shpirtërore mjaft të nevojshme.

Gati të filloni?

Mbroni informacionin e fëmijëve, sytë dhe kujdesin e përgjithshëm me një telefon të fuqishëm që mbron ata (dhe ju) gjatë gjithë kohës. I kombinuar me platforma mjaft të sigurta si Karta Samsung dhe Knox, mund të mbeteni të sigurt duke ditur se të dhënat personale dhe siguria e përgjithshme e tyre janë në duar të sigurta, gjithnjë.

Lexoni këto histori më pas