Brend

Rušenje granica sa najnovijim
tehnologijama stilografskih olovaka

S Pen olovka nastavlja dugogodišnju tradiciju inovacije.

Tehnologija je prešla dug put od prvog telefona. Da bi se prilagodili našim promjenjivim potrebama, uređaji su se razvili izvan svojih tradicionalnih funkcija - telefon više ne služi samo za upućivanje poziva, a stilografska olovka je sada više od digitalne olovke.

Ponovno ispisivanje historije

Rođenje ekrana osjetljivog na dodir trebalo je da učini stilografsku olovku zastarjelom. Uostalom, zašto koristiti dodatni alat za ono što se može prstom? Ali, ubrzo je S Pen olovka izbacila tu logiku kroz prozor.

S godinama smo vidjeli kako se S Pen olovka razvila dalje od konvencionalne stilografske olovke. Zajedno sa Galaxy Z Fold3 5G, stilografska olovka je evoluirala sa sposobnostima koje povećavaju produktivnost, zamjenjujući (pa čak i poboljšavajući) stvarna iskustva poput bilješki u pokretu.

Najnovija verzija stilografske olovke osmišljena je imajući u vidu novi Galaxy Z Fold3 5G, čineći S Pen Fold Edition i S Pen Pro prvim sklopivim stilografskim olovkama na svijetu koje su kompatibilne sa telefonom.¹

Oslobođena kreativnost

Kako se kreativno izražavanje razvijalo, tako se razvijao i način naše komunikacije. I S Pen olovka nije zaostajala. Opremljeni s mnoštvom dizajnerskih tipova olovaka i različitim nivoima osjetljivosti na pritisak i nagib, možete slobodno stvarati do mile volje direktno na ekranu.

Više prostora za produktivnost

S Pen olovka se nije zaustavila na podizanju kreativnog izražavanja do novih visina - takođe je promijenila igru produktivnosti otključavajući nove, poboljšane sposobnosti sa svakom novom verzijom.

Počevši s lansiranjem originalne S Pen olovke, uvedena je prva od mnogih prečica koja štedi dragocjeno vrijeme: otvaranje Samsung Notes App jednostavnim dvostrukim dodirom.

A sada, nadograđena Bluetooth Low Energy-enabled verzijom, S Pen pruža neusporedivu slobodu i fleksibilnost, pružajući korisnicima mogućnost da upravljaju nizom pokreta samo pomoću stilografske olovke.²

Rušenje i ponovno definisanje granica

Nadahnuta našom ambicijom za inovacijama u budućnosti, S Pen olovka je u zadnjih 10 godina doživjela mnoštvo poboljšanja, razvijajući se od običnog pribora do nužnog alata. Ova najnovija verzija otključava nove funkcije i predstavlja korisnicima još bolja iskustva.

Rasklopite budućnost
Pogledajte šta još mogu prve stilografske olovke na svijetu kompatibilne sa telefonom.

Stvaranje sljedećeg poglavlja

21. vijek definisan je promjenama i fleksibilnošću, pa nam je potrebno da naši uređaji budu fleksibilni koliko i mi. Od kreativnog samoizražavanja do povećanja produktivnosti, S Pen olovka se razvila izvan svoje kategorije da bi poslužila za bezbroj funkcija. Dok se sljedeće poglavlje tek piše, predanost stalnim inovacijama može značiti samo obećavajuće stvari za budućnost.

  • ¹S Pen Pro i S Pen Fold Edition olovke prodaju se zasebno. Koristite samo olovke Samsung S Pen Pro ili S Pen Fold Edition dizajnirane isključivo za Galaxy Z Fold3. Sve ostale S Penolovke ili olovke koje nisu dizajnirane za Galaxy Z Fold3 (uključujući one drugih proizvođača) mogu oštetiti ekran. S Pen Fold Edition olovke kompatibilne su samo sa modelom Galaxy Z Fold3.
  • ²Funkcije Air Actions (BLE) dostupne su samo na modelima Galaxy Z Fold3, S21 Ultra, Note20/Ultra, Note10/+, Note10/+5G, Note10 Lite, Tab S7+, Tab S7, Tab S7 FE i Tab S6 koji podržavaju One UI 3.1 operativni sistem ili noviji. S Pen Pro olovka zahtijeva punjenje i uparivanje za korištenje funkcije Air Actions. S Pen Fold Edition olovka ne podržava Air Action.
  • ³Određene aplikacije možda neće podržavati Multi Active Window.

Zgrabite inovacije

Sadašnjost se već sada razvija u budućnost. Budite dio onoga što dolazi.

Pročitajte zatim ove priče