Brend

Millie Bobby Brown planira 
svijet učiniti zelenijim

Intervjuisali smo Millie Bobby Brown o njezinoj strasti za zaštitom planete – i kako i vi možete pomoći u tome.

Od početka svoje karijere Millie Bobby Brown dokazala je da njen talent prevazilazi glumu. Kao influenserica, poduzetnica i globalna aktivistica Millie koristi svoje naloge na društvenim mrežama kako bi podijelila svoju viziju zelenijeg svijeta. U svom nedavnom intervjuu za Samsung pričala je o ulozi koju održivost igra u njenom životu i kako poduzima mjere na lokalnom u vezi s globalnim problemima, a pritom inspirira svoju zajednicu na sudjelovanje.

Priroda je utočište za Millie

Millie zbog svog pretrpanog rasporeda putuje u sve krajeve svijeta. Međutim, od svih mjesta gdje je živjela, najsretnije se ipak osjeća u njenoj porodičnoj kući u ruralnim dijelovima države Georgia. Millie se opušta u prostranstvima prirode, okružena svojim voljenim kućnim ljubimcima. “Često u našoj kući istovremeno imamo pola tuceta pasa, tako da uvijek provodimo puno vremena vani”, kaže ona. “Toliko me usrećuju, a to je sjajan podsjetnik da divljim životinjama u svijetu također trebamo pokazati ljubav i poštovanje – uključujući i okruženju koje one nastanjuju.”

Kako je Millie prijateljica planete Zemlje

Budući da je priroda veliki dio Millie-nog života, opuštanje u njoj oblik je brige o vlastitom zdravlju. Jedna od stvari koje radi tokom odmaranja? Provodi vrijeme sa svojim biljkama. “Apsolutno obožavam svoj vrt”, kaže ona. “Neki ljudi možda ne misle da je to kreativno, jer se puno vremena troši na posmatranje prirode koja učini svoje, ali to je nevjerovatno nagrađujuće kao proces. Vidjeti svakodnevni rast nije ništa drugo do čudo!”

U većoj mjeri, Millie implementira svoje ekološki svjesne vrijednosti u svoj kozmetički brend koji posluje “bez okrutnosti” i u svojim proizvodima koristi sastojke na biljnoj bazi. Ovo je samo jedan od načina na koji Millie koristi svoj uticaj kako bi potaknula svjesne odluke o kupovini koje podržavaju planetu.

Zamislite bolju planetu
Platforma Galaxy for the Planet ističe korake koje Samsung poduzima za stvaranje boljeg uticaja na okoliš s mobilnim proizvodima do 2025. godine.

Kako Millie koristi pristup “misli globalno, djeluj lokalno”

Iako se budućnost može činiti poražavajućom i zastrašujućom, Millie naglašava da male promjene mogu napraviti veliku razliku. Svojim mentalitetom “misli globalno, djeluj lokalno” potiče mlade ljude da poduzmu inicijativu u svojim zajednicama, s idejom da i najmanja djela s vremenom mogu dovesti do održivije budućnosti. Bilo da se radi o kompostiranju otpada od hrane ili čišćenju smeća u zajednici, Millie savjetuje da se posvetite svojoj općini ili gradu kako biste odredili koje korake možete poduzeti i pomoći svom lokalnom okolišu. “Ako svako napravi samo jednu malu prilagodbu ili doprinese jednom malim činom ljubaznosti, kombinirani učinak može biti golem”, kaže ona.

Kako Millie inspiriše svoju zajednicu

Millie, koja uvijek želi govoriti o onome do čega joj je stalo, koristi svoj Galaxy S21 5G da dijeli smjernice i pojačava glasove drugih u svojoj zajednici. “Ne bih mogla podijeliti svoju ljubav prema planetu i važnost zaštite okoliša bez tehnologije kao što je moj Galaxy S21, tako da smatram da sam u tom pogledu jako sretna”, kaže ona. Prema Millie jedan od najlakših načina za razumijevanje globalnih problema okoliša s kojima se susrećemo i odigravanje vaše uloge jest korištenje Aplikacija Samsung Global Goals. On koristi jednostavan pristup ka 17 ciljeva održivog razvoja United Nations za stvaranje boljeg svijeta do 2030.¹ “Ako se tek upoznajete sa Global Goals ili samom aplikacijom, moj savjet bi bio da počnete s jednim ciljem,” kaže Millie. “Čitajte što više možete. Učite i uskoro ćete razviti nevjerovatno razumijevanje toga. Kroz obrazovanje ćemo doći do rješenja koja imaju moć promijeniti svijet.”

¹Partnerstvo sa United Nations Development Programme.

Kročite prema
stvaranju zelenije budućnosti

Preuzmite aplikaciju Global Goals na svoj Galaxy S21 da biste se informisali
i dobili motivaciju za djelovanjem.

Pročitajte zatim ove priče