Brand

Neka vas inspirišu život i priče
žena u kompaniji Samsung

Da proslavimo Međunarodni dan žena, okupili smo inspirišuće žene iz kompanije Samsung i izvan nje da podijele ohrabrujuće priče.

3 različite ilustracije su sastavljene kao kolaž. Prva ilustracija prikazuje lice žene. Ima dugu kovrdžavu kosu ukrašenu cvijećem. Njene trepavice su duge te na licu ima pjege. U jednoj ruci drži figurice koje se drže za ruke. U pozadini je kiša, sunce i duga. Na drugoj ilustraciji prikazane su žene koje samopouzdano poziraju ruku pod ruku. Pozadina je roza, a žene su obojene u crvenu, bijelu, tamno plavu i smeđu. Treća ilustracija je popunjena različitim ženama koje rade stvari koje vole. Radi se o montaži s finim detaljima aktivnosti svake osobe. Primjeri su košarkašica u invalidskim kolicima, fudbalerka, poslovna žena i muzičarka - boje su živopisne, a natpis glasi “Power in Passion”. 3 različite ilustracije su sastavljene kao kolaž. Prva ilustracija prikazuje lice žene. Ima dugu kovrdžavu kosu ukrašenu cvijećem. Njene trepavice su duge te na licu ima pjege. U jednoj ruci drži figurice koje se drže za ruke. U pozadini je kiša, sunce i duga. Na drugoj ilustraciji prikazane su žene koje samopouzdano poziraju ruku pod ruku. Pozadina je roza, a žene su obojene u crvenu, bijelu, tamno plavu i smeđu. Treća ilustracija je popunjena različitim ženama koje rade stvari koje vole. Radi se o montaži s finim detaljima aktivnosti svake osobe. Primjeri su košarkašica u invalidskim kolicima, fudbalerka, poslovna žena i muzičarka - boje su živopisne, a natpis glasi “Power in Passion”.

Zaposlenice iz različitih pozadina dijele svoja razmišljanja o
tome šta ih inspiriše, motiviše i osnažuje da budu najbolje što je moguće.

Njihova svjedočenja su protumačile talentovane ilustratorice koje su iskoristile njihove priče da kreiraju tri dinamična umjetnička djela koja skreću pažnju na osnaživanje žena i njihova postignuća.

12 fotografija koje predstavljaju 12 različitih zaposlenica koje su sastavljene kao kolaž.  Od gornje lijeve prema desno:  1. Žena stoji pored stola s papirima. Smije se i gleda naprijed. Ima plavu kosu zavezanu u rep. Nosi dugu plavu haljinu s uzorkom i bijeli kaiš sa zlatnom kopčom.  2. Žena kratke tamne kose sklonjene s lica nosi majicu svijetle boje s crvenim uzorkom i osmjehuje se.  3. Žena u zelenom odijelu se osmjehuje. Ima kratku crnu kosu i nosi naočale.  4. Žena kratke tamno smeđe kose s naočalama se osmjehuje, nosi bijelu rolku.  5. Žena duge tamne kose s naočalama se osmjehuje, nosi bijelu majicu i sivi džemper.  6. Žena se osmjehuje. Ima plavu kosu i nosi majicu crne, crvene i plave boje.  7. Žena duge crne kose u haljini s plavim i crnim linijama se osmjehuje.  8. Žena u crnoj kožnoj jakni se osmjehuje u crnoj pozadini. Ima kratku plavu kosu.  9. Žena u crnoj haljini kratkih rukava sjedi i gleda ispred. Ima dugu tamno smeđu kosu i nosi dugu zlatnu ogrlicu.  10. Žena duge smeđe kose u crnoj bluzi se osmjehuje.  11. Žena duge crne kose, u plavoj bluzi, s parom naušnica s bijelim biserom i ogrlicom se osmjehuje.  12. Žena crne kose srednje dužine, u bež sakou i bijeloj majici gleda prema dolje, na zelenoj pozadini. 12 fotografija koje predstavljaju 12 različitih zaposlenica koje su sastavljene kao kolaž.  Od gornje lijeve prema desno:  1. Žena stoji pored stola s papirima. Smije se i gleda naprijed. Ima plavu kosu zavezanu u rep. Nosi dugu plavu haljinu s uzorkom i bijeli kaiš sa zlatnom kopčom.  2. Žena kratke tamne kose sklonjene s lica nosi majicu svijetle boje s crvenim uzorkom i osmjehuje se.  3. Žena u zelenom odijelu se osmjehuje. Ima kratku crnu kosu i nosi naočale.  4. Žena kratke tamno smeđe kose s naočalama se osmjehuje, nosi bijelu rolku.  5. Žena duge tamne kose s naočalama se osmjehuje, nosi bijelu majicu i sivi džemper.  6. Žena se osmjehuje. Ima plavu kosu i nosi majicu crne, crvene i plave boje.  7. Žena duge crne kose u haljini s plavim i crnim linijama se osmjehuje.  8. Žena u crnoj kožnoj jakni se osmjehuje u crnoj pozadini. Ima kratku plavu kosu.  9. Žena u crnoj haljini kratkih rukava sjedi i gleda ispred. Ima dugu tamno smeđu kosu i nosi dugu zlatnu ogrlicu.  10. Žena duge smeđe kose u crnoj bluzi se osmjehuje.  11. Žena duge crne kose, u plavoj bluzi, s parom naušnica s bijelim biserom i ogrlicom se osmjehuje.  12. Žena crne kose srednje dužine, u bež sakou i bijeloj majici gleda prema dolje, na zelenoj pozadini.

U intervjuu su govorile o svojim jedinstvenim iskustvima, strastima i ličnim uspjesima koji ih motivišu svaki dan. Iako imaju različita iskustva, složile su se da dobra ideja može doći od bilo čega ili od bilo koga, bez obzira na nivo njihovih vještina, spol ili pozadinu.

Pridružite nam se u slavljenju svih žena koje se trude da budu svoje gdje god se nalazile i upoznajte umjetnički talent koji ih je oživio.

Žena u plavoj haljini s uzorkom sjedi na drvenom stolu. Gleda u stol na kojem se nalazi nekoliko odštampanih slika. Ima plavu kosu zavezanu u rep. Iza nje je zid s velikim prozorima na kojima se reflektira izgled zgrade. Žena u plavoj haljini s uzorkom sjedi na drvenom stolu. Gleda u stol na kojem se nalazi nekoliko odštampanih slika. Ima plavu kosu zavezanu u rep. Iza nje je zid s velikim prozorima na kojima se reflektira izgled zgrade.

“Ne morate biti predsjednica da imate snažan ženski glas”.

4

Inspiracija Maria-Ines Gule

“Inspiriraju me priče o kolektivnom otporu, međusobnom poštovanju i duhu ženske solidarnosti”.

Marija predstavlja arhetipsku ženu koja drži manje ženske figurice koje se zajedno penju na planinu i pomažu jedna drugoj na tom putu i podižu svoju zastavu, čime se odražavaju snažni ženski glasovi i nezaustavljiv potencijal za liderstvo.

Žena u bijeloj majici sa uzorkom zlatnog lišća sjedi za drvenim stolom. Gleda naprijed i osmjehuje se, a na stolu su laptop i uredski materijal. Pozadina prikazuje planetu. Žena u bijeloj majici sa uzorkom zlatnog lišća sjedi za drvenim stolom. Gleda naprijed i osmjehuje se, a na stolu su laptop i uredski materijal. Pozadina prikazuje planetu.

“Ponosna sam što su inženjerke došle kod mene po podršku”.

4

Inspiracija Bárbare Malagoli

“To što sam dio ovog projekta predstavlja slavljenje jedinstvenog saveza između svih žena svijeta. Nadam se da žene vide moj rad i osjećaju da sve hodam zajedno, ruku pod ruku, prema budućnosti”.

Bárbarina ilustracija prikazuje uticajnu sliku kroz uzorke i ponavljanje, uz privlačnu kompoziciju koja naglašava važnost savezništva uz pozitivnost i veselje.

Žena u zelenom odijelu sjedi za stolom i gleda u ekran kompjutera. Ima kratku kosu i nosi naočale. Njen stol se nalazi u sklopu ormara i na njemu je velika biljka. Žena u zelenom odijelu sjedi za stolom i gleda u ekran kompjutera. Ima kratku kosu i nosi naočale. Njen stol se nalazi u sklopu ormara i na njemu je velika biljka.

“Kada se usmjerite na svoju strast, možete se suočiti i prevazići svaki izazov”.

4

Inspiracija Ruby Taylor

“Nevjerovatno je inspirišuće učiti o strastvenim ženama,
a njihova energija i motivacija zaista odjekuju”.

Ruby je željela prikazati uspješne žene u različitim oblastima u kojima strastveno rade u cilju osnaživanja žena širom svijeta da prate svoje snove.

Preuzmi sva umjetnička djela

 • Umjetničko djelo Marije-Ines Gul 1.2MB Download
 • Umjetničko djelo Bárbare Malagoli 0.7MB Download
 • Umjetničko djelo Ruby Taylor 1.2MB Download

Pročitajte ove priče