Brend

Kako su Galaxy Buds Pro napravljene
Uz digitalnu dostupnost na umu

Živjeti tehnološki naprednim načinom života lakše je nego ikad sa audio dostupnošću na Galaxy Buds Pro.

Ako ste nagluhi, znate da je teško upravljati modernim životom na vezi. Srećom, tehnologija slušalica učinila je ogromne korake ka tome da snalaženje učini lakšim. Galaxy Buds Pro ne pomažu vam samo da isključite spoljašnji svijet kada slušate svoje omiljene melodije ili podcaste. Pomoću odgovarajućih postavki možete čuti više spoljašnjeg svijeta, prilagoditi jačinu zvuka prema pojedinom uhu i frekvenciji i još više učiniti da upravljate gubitkom sluha.

Pronađite vašu individualnu ravnotežu

Gubitak sluha može varirati od blagog do potpunog gubitka sluha, može se izolovati na određene frekvencije ili čak promijeniti od uha do uha. Iako Galaxy Buds Pro ne mogu zamijeniti slušna pomagala na recept, oni mogu u velikoj mjeri pomoći u upravljanju gubitkom sluha, kako god se on manifestovao kod vas.

Funkcija prilagođavanja zvuka (Adapt Sound) testira vaš sluh, a zatim prilagođava lijevu i desnu slušalicu nezavisno u skladu s vašim jedinstvenim potrebama.¹ Može promijeniti opštu jačinu zvuka ili se čak fokusirati na određene frekvencije, pojačavajući ih ili smanjujući po potrebi, tako da na kraju dobijete pravi nivo zvuka sa obje strane.

Uvedite spoljašnji svijet unutra

Ne samo da Galaxy Buds Pro poništavaju zvukove iz vašeg okruženja s aktivnim uklanjanjem šuma - one čak mogu pojačati zvukove koje odredite. Mikrofoni ambijentalnog zvuka hvataju zvuk iz okoline, tako da ga možete pojačati ili smanjiti kako vam odgovara. Možete čak i fino podesiti postavke da biste pojačali ili prigušili određene zvukove, poput ljudskih glasova ili zvona na vratima. Nedavna studija je otkrila² da ambijentalni zvuk u Galaxy Buds Pro može pomoći ljudima s blagim do umjerenim oštećenjima sluha da bolje razumiju izgovorene riječi, što dovodi do boljeg učešća u razgovoru.

Živite svoj život sa dugotrajnom baterijom

Nije važno koliko su dvije slušalice dobre za digitalnu dostupnost ako se ugase usred filma ili audio knjige. Baterija je još važnija kada se na nju oslanjate za razgovor i slušanje svijeta oko sebe. Zbog toga su Galaxy Buds Pro napravljene da traju, s do 5 sati reprodukcije sa jednim punjenjem i još 13 sati u futroli.

Transkripcija vama na usluzi
Imate problema pri slušanju druge strane razgovora? Otvorite aplikaciju Snimač glasa i koristite snimke zvuka za transkripciju govora u tekst.

Upravljajte zvukom svojim dodirom

Lako je reagovati na nagle promjene u vašoj neposrednoj okolini, a da ne morate izvlačiti telefon kada su vam Galaxy Buds Pro u ušima. Pomoću kontrola na dodir možete pauzirati ili preskočiti muziku i podcaste, primati i završavati telefonske pozive i prilagoditi dodir i držanje da biste uključili ambijentalni zvuk u trenutku kada vam zatreba.³

Žena u majici s kapuljačom i jakni zatvara oči i uživa u muzici koja svira na njenim Galaxy Buds Pro. Žena u majici s kapuljačom i jakni zatvara oči i uživa u muzici koja svira na njenim Galaxy Buds Pro.

Pozovite Bixby kada vam treba pomoć

Dostupnost zvuka može raditi na dva načina - audio ćemo učiniti dostupnijim za nagluhe, a zatim koristimo audio tehnologiju za povećanje opšte dostupnosti. Jednostavnim "Zdravo Bixby," možete uključiti aktivno uklanjanje buke, otključati podlogu osjetljivu na dodir na svom Galaxy Buds Pro ili provjeriti nivo baterije.⁴

  • ¹Prilagođavanje zvuka dostupno je u Galaxy S seriji, Galaxy Note seriji i Galaxy Z seriji.
  • ²https://news.samsung.com/global/galaxy-buds-pro-effective-for-people-with-hearing-loss-study-reveals
  • ³Za funkcije koje uključuju ambijentalno uklanjanje šuma i ambijentalni zvuk, potrebna je Bluetooth veza sa kompatibilnim uređajem. Napredne postavke poput nivoa ambijentalne buke dostupne su samo na Android uređajima sa Androidom 7.0 ili novijim i 1,5 GB RAM-a ili više. Napredne funkcije omogućene putem aplikacije Galaxy Wearable na Androidu, dostupne putem Google Play trgovine.
  • ⁴ Dostupnost Bixby funkcija i operatera sadržaja mogu se razlikovati u zavisnosti od zemlje ili jezika; Bixby prepoznaje samo određene akcente i dijalekte engleskog (UK), engleskog (SAD), francuskog (Francuska), njemačkog (Njemačka), talijanskog (Italija), korejskog (Južna Koreja), mandarinskog kineskog (Kina), španskog (Španija) i Portugalski (Brazil). Galaxy Buds Pro mora biti povezan sa Samsung Galaxy uređajem sa mobilnim podacima ili Wi-Fi vezom da bi u potpunosti mogao raditi sa Bixby funkcijama. Potrebna je i prijava na Samsung Account.

Nađite ono što odgovara vašem životu

Uz Samsung, dostupnost je u središtu svega što dizajniramo. Zgrabite Galaxy Buds Pro i Galaxy S21 5G i prilagodite se svijetu oko sebe.

Pročitajte ove priče sljedeće