Brend

Samo dobre vibracije:
Pozitivna energija uz
Millie Bobby Brown

Digitalni građani počinju sa #SpreadTheLove.

Povodom Nacionalnog mjeseca podizanja svijesti o virtuelnom zlostavljanju, udružili smo se s članicom #TeamGalaxy Millie Bobby Brown kako bismo #SpreadTheLove i zauzeli stav o tome kako biti dobar digitalni građanin. Provjerite kako možete sudjelovati u vježbanju zdravih virtuelno osviještenih navika i jednostavnih djela dobrote na mreži.

Širenje ljubavi

Koliko god volimo internet, on može biti osamljeno mjesto za puno ljudi - čak i za Millie koja je iskustvo iz prve ruke. Njen savjet? Koristite društvene medije kao sredstvo osnaživanja drugih: "Poslati prijatelju smiješni DM ili napisati pozitivan komentar na nečiji post traje jednu minutu, ali utjecaj može biti ogroman. Vjerujem kako svi možemo raditi na tome da društvene medije učinimo sretnijim mjestom.”

"Poslati prijatelju smiješni DM ili napisati pozitivan komentar na nečiji post traje jednu minutu, ali utjecaj može biti ogroman.”

Poboljšajte svoje digitalno zdravlje

Ali zapamtite, ravnoteža. Ljubaznost dolazi malo lakše nakon što se pobrinete za vlastite potrebe - poput uspostavljanja zdravih granica između vašeg stvarnog i digitalnog života. "Mislim da čak i dijeljenje nečeg tako jednostavnog poput slatkog crtića s osnažujućom porukom o ljubavi prema sebi može biti jednostavan podsjetnik za vaše pratitelje da naprave korak unatrag, duboko udahnu i vode računa o sebi”, kaže Millie. Istraživanje uistinu pokazuje da smanjivanje vremena korištenja ekrana na samo 30 minuta dnevno može dovesti do boljih rezultata za mentalno zdravlje.

Sve u umjerenim količinama

Kada stječete nove prijatelje na mreži ili šaljete poruke svojim stvarnim prijateljima, funkcije poput Digital Wellbeing-a na Galaxy Note10 uređaju pobrinut će se da osigurate dovoljno vremena za brigu o sebi.

Pročitajte ove priče