Brend

Upoznajte G·NUSMAS, radoznalog vanzemaljca

Čudovito briljantni inženjer Samsung iz svemira.

Slučajno sam se spotaknuo
na ovu Zemlju!

Moje ime je G·NUSMAS. Ja sam sa Nowus-129, planete koja je udaljena 100 miliona svjetlosnih godina. Tamo je uvijek zabavno i uzbudljivo! Pa kako sam ja završio na Zemlji? Pa, sve se dogodilo u trenu! Ušuljao sam se u svemirski brod i vidio dugme na kojem je pisalo: „NE PRITISKATI NI POD KAKVIM OKOLNOSTIMA”. Kako sam mogao znati da je to dugme za lansiranje?

Nisam ja stranac, ja sam
sa planete Nowus-129!

Nakon leta od 100 miliona svjetlosnih godina, sletio sam na ovu plavkasto-zelenkastu mrlju zvanu Zemlja. Da budem precizniji, našao sam se u Samsung kampusu u Suwon. Na ulazu sam vidio natpis na kojem je pisalo: „Strancima ulaz zabranjen”. Ali onda sam u sebi pomislio: „Nisam ja stranac. Ja sam samo... sa druge planete!”

Otključao sam vrata svojim antenama i pogodite šta sam vidio? Soba puna najinteresantnijih stvari! Bio sam opsjednut svim tim zabavnim stvarima kada me je neko iznenada potapšao po ramenu - i dao mi ponudu koju jednostavno nisam mogao da odbijem. Rekao je da će popraviti moj pokvareni svemirski brod ako budem radio s njim u Samsung!

Pleši kao da te niko ne gleda, čak i dok radiš

Sada sam tajni inženjer u Samsungu! Ali ovdje mi se čini previše tiho, u poređenju sa onim na što sam navikao na svojoj matičnoj planeti Nowus-129. Hajde da ovo učinimo uzbudljivim i zabavimo se! Da li si spreman? Prati ritam!

Cijeli svijet je moja pozornica!

Ova kancelarija nije dovoljno velika da vam pokažem sve uzbudljive stvari koje mogu da uradim. Pa sam se zapitao, postoji li veća pozornica za mene? Onda mi je palo na pamet: moja pozornica može biti gdje god poželim! Stol, zakrivljeni monitor, pametni telefon ili pročišćivač zraka. Zemlja ili van Zemlje — gdje god odlučim da skitam! Jedan korak, dva koraka, tri koraka, četiri! Nikad mi nije palo na pamet da je Zemlja tako zabavno mjesto.

Želim sve vas upoznati Hej, vi Zemljani!

Možda ne izgledam kao vi, sa svojim ogromnim očima i plavim antenama. Ali nadam se da vas to ne plaši! Kada sam svojim prijateljima iz Samsung rekao da želim upoznati još Zemljana, oni su rekli: „G·NUSMAS, možda si ponekad malo nespretan i šašav, ali si tako drag. Ne sumnjamo da će te svi zavoljeti.”

„Svi”? To je to! Upoznaću sve Zemljane koje pronađem na ovoj planeti! Moje putovanje počinje sada, pa se vidimo uskoro!

*Slike uređaja i ekrana su simulirane u svrhu ilustracije.

Pročitajte zatim ove priče