Sectoren

De impact van 5G gaat verder dan jouw smartphone. De wereld kan er weleens heel anders uit gaan zien! Kijk mee naar wat 5G de toekomst brengt voor Entertainment, Retail, Transport en Healthcare.

Entertainment

TV & Film

TV en film zal je ervaren als nooit tevoren. Door 5G snelheid kunnen hoge kwaliteit video streams in no-time gedeeld worden. Dankzij 5G zal je concerten, sportwedstrijden en films in real-time en in extreem hoge kwaliteit kunnen ervaren. Sport kijken wordt sport beleven!

Gaming 2.0

Een 5G netwerk zal de kwaliteit van jouw games als het ware katapulteren. Het beeld zal haarscherp zijn en de beleving nog intenser. Ook heb je toegang tot meer games dan ooit tevoren dankzij cloud gaming! Zo hoef je nooit meer games te downloaden, maar kun je ze gewoon streamen, net zoals je gewend bent met muziek en video.

Personal assistants komen tot leven

Ken je die 3D-holograms uit films? Die zouden zo werkelijkheid kunnen worden. Wat denk jij? Hoe ziet Bixby eruit als hologram? We kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst van 5G nog meer in petto heeft!

Retail

Een slimme samenleving vraagt om een slimme industrie. Zowel aan de kant van de producent als aan de kant van de consument verbetert 5G technologie de wereld op intelligente wijze.

Veilig elektronisch betalen

Met 5G technologie worden netwerken ontwikkeld om ervoor te zorgen dat elke betaling probleemloos mobiel gedaan kan worden. Laat je portemonnee dus maar gewoon thuis.

Productie & logistiek

Een goedlopend Internet of Things is van groot belang voor de productie. Als fabrieksmachines effectiever met elkaar kunnen communiceren, zal onderhoud en downtime perfect gepland kunnen worden. Een sterk netwerk dat grotere datafiles kan delen leidt tot een efficiënter productieproces.

Online shoppen

In plaats van naar de winkel te gaan, kan je de winkel ook naar jou thuis halen! Dankzij VR waan je jezelf in een winkel en word je geholpen door een VR shopping assistant. Zie meteen hoe dat zomerjurkje je staat of plaats een nieuwe zetel in je woonkamer zonder ook maar een voet buiten de deur te zetten.

Transport

De transportsector is dankzij 5G makkelijker te stroomlijnen. Minder files, snellere treinen en veiligere kruispunten. Wie wil dat nu niet?

Minder files

Dankzij voertuig-tot-voertuig communicatie kunnen voertuigen met 5G niet alleen de slimste route uitstippelen, maar het steeds groter wordende netwerk helpt ook om al het verkeer slim te verspreiden.

Veiligere wegen

Volgens het IEEE wordt 94% van de auto-ongelukken door menselijke fouten veroorzaakt. Bij zelfrijdende auto’s die onderling communiceren door middel van 5G worden deze ongelukken geminimaliseerd.

Beter openbaar vervoer

Het openbaar vervoer zal veel efficiënter worden met 5G technologie. Door alle treinen, trams, bussen en metro’s aan een 5G netwerk te verbinden, wordt je vervoer hightech.

Healthcare

De afgelopen decennia zorgt digitalisering voor vele innovaties in de gezondheidszorg. Dankzij 5G technologie zal deze ontwikkeling exponentieel kunnen groeien. In onderstaande 3 zorgvraagstukken zal 5G een uitkomst bieden door middel van het Internet of Medical Things (IoMT).

Vergrijzing

IoMT helpt de steeds ouder wordende populatie om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen. Artificial Intelligence (AI) zorgt voor zelflerende medische apparatuur. Met 5G technologie kunnen deze apparaten met elkaar communiceren en data delen met artsen, verpleegkundigen, hulpdiensten en familie. Zo kunnen pacemakers van patiënten bijvoorbeeld in verbinding staan met smartwatches van zorgverleners of dokters.

Langeafstandsrobotchirurgie

De supersnelle 5G verbinding stelt chirurgen in staat om met behulp van een robot een operatie op afstand tot een succes te brengen. Op termijn zullen AI netwerken in de gezondheidszorg niet alleen veel kosten besparen, maar ook levens redden.

Communicatie spoeddiensten

De technologie van 5G helpt de gezondheidszorg efficiënt en snel informatie te delen. Ambulances kunnen bijvoorbeeld relevante patiëntinformatie zoals hoge resolutie afbeeldingen en video’s op tijd met de dichtstbijzijnde ziekenhuizen delen.

Wil je nog meer inspiratie opdoen over de eindeloze mogelijkheden die 5G biedt? Klik dan hier

* 5G-diensten worden alleen ondersteund op locaties met een 5G-netwerk in landen die daarvoor klaar zijn. De beschikbaarheid kan verschillen per land, regio, provider, softwareversie, abonnementsvorm en gebruikersomgeving.

* De afbeeldingen op de schermen zijn gesimuleerde beelden en louter illustratief.

* Alle functies, features, specificaties, GUI en andere productinformatie in dit document wat betreft de voordelen, het design, de prijs, de componenten, prestaties, beschikbaarheid en capaciteiten van het product kunnen onderworpen zijn aan wijzigingen zonder voorafgaande waarschuwing.