Mr. Doodle tekent op alles wat hij tegenkomt

Samsung België 18.10.2018

Wie naar de lancering van de Samsung Note9 heeft gekeken, zag hem al voorbij komen. Een vrolijke, bont geklede jongeman die er op los tekende met de S Pen terwijl we ondertussen luisterden naar de details van deze digitale pen. Hoog tijd om Mr. Doodle eens aan de tand te voelen over zijn Obsessive Compulsive Drawing!

Wie is Mr. Doodle?

“Van jongs af aan heb ik een obsessie voor ‘droedelen’, lekker ergens op krabbelen met een pen. Mijn drang om op dingen te tekenen, zorge ervoor dat mijn slaapkamer zich vulde met doodles. Daarna volgden mijn kleren, uiteindelijk ook muren in de straat en zelfs hele gebouwen! Ik tekende overal op. Hoe meer ik droedelde, hoe meer het mijn leven overnam tot ik uiteindelijk Mr. Doodle werd.”

Is je stijl veranderd door de jaren heen?

“Mijn stijl is eigenlijk altijd vrij cartoon-achtig geweest. Ik hield er vroeger van om naar televisiezenders zoals Cartoon Network, Nickelodeon en Disney te kijken. Ik bestudeerde figuren zoals SpongeBob en de Simpsons en leerde ze te tekenen door het scherm op pauze te zetten en hun gelaatsuitdrukkingen te kopiëren. Deze tekenfiguren waren echt mijn superhelden, ik wilde zijn zoals hen en tekende figuurtjes die op hen leken. Ook videospellen zoals Mario, Crash Bandicoot en Spyro the Dragon beïnvloedden mijn stijl en inspireerden me om mijn eigen werelden te creëren en tekenen. Ik heb veel manieren geprobeerd om kunst te maken, maar kwam altijd terug bij droedelen. Dit voelde instinctief en was altijd leuk. Mijn werk is wat verfijnder geworden door de jaren heen, maar het is voor mij heel belangrijk om bij dat kinderlijke te blijven. Als ik droedel voel ik me als een kind en ik wil ook dat mensen zich weer kinderen voelen zodra ze mijn werk zien.”

Hoe beviel het live droedelen bij de presentatie van de Samsung Note9?

“Het was echt een te gekke ervaring. Ik ben er aan gewend om op de Note te werken want daar teken ik inmiddels elke dag op met mijn S pen! Ik denk dat ik zo’n 100 doodles per dag maak, waar ik ook ben. De trein, de auto of in een vliegtuig; het kan overal! Deze ervaring is wel nieuw voor me. Voorheen tekende ik altijd op papier, muren, kamers of meubels, maar ik hou ervan om op een scherm te tekenen, want de uitkomst is er onmiddellijk.” Bekijk hieronder de live doodle van Mr. Doodle:

Wanneer is een doodle klaar en hoe blijf je creatief?

“Simpel: het doodlevirus is nooit klaar, tenzij het universum er vol mee staat! Wat specifieker: wanneer het canvas vol is, ben ik klaar. Ik ben allergisch voor een lege ruimte, ik kan het niet laten, ik krijg er jeuk van. Ik blijf creatief omdat er nog een miljoen combinaties en ideeën op me wachten. Elke dag weer heb ik zo veel om uit te kiezen, de lol houdt niet op. ”

Het lijkt alsof droedelen uit je moet komen, haast verplicht. Hoe lang droedel jij per dag?

“Zo voelt het wel ja. Het voelt voor mij net als ademen, het moet gebeuren. Als ik een uur niet droedel, dan voel ik me gek. Dan pak ik snel mijn telefoon erbij. Ik kan niet zonder. Best gek dat het zo is geworden.”

Wat is het gekste waar je ooit op hebt getekend en wat het meest leuke?

“Iemands sok, dat was vreemd. Het leukste was misschien wel een school in Brussel, daar had ik een hele hoge muur met veel ruimte als canvas.”

Heb je niet de neiging om dingen te wissen en opnieuw te doen?

“Ik hou er van als al mijn lijnen onderdeel worden van de droedel. Ik wis eigenlijk nooit iets, zeker niet als ik met dikke stiften werk. Die kans heb je dan gewoon niet. Op de Samsung Note9 kan het natuurlijk wel, dit is echt nieuw voor mij. Het voelt een beetje alsof de duivel me wil verleiden met zijn krachten. Ik ben bang dat zodra ik begin met het weggummen, ik te perfectionistisch word en opeens overal kleine foutjes ga zien. Ik heb het wel al gebruikt om in mijn dikke lijnen mini-doodles te maken, dus een doodle in een doodle. Dat ziet er heel cool uit!”

Note9

Wil je meer over de Note9 weten? Check dan de Note9 pagina om erachter te komen waarom Mr. Doodle zo’n fan van de Note9 is.