Je QuickDrive machine onderhouden voor een langere levensduur

Samsung België, 26/7/2018

De QuickDriveTM wasmachine van Samsung zorgt voor een snelle, krachtige wasbeurt in de helft van de tijd. De innovatieve functies zijn heel gebruiksvriendelijk en met de Q-rator app heb je jouw eigen wasassistent altijd op zak. Wel is het voor de levensduur van je machine erg belangrijk om ze af en toe wat extra liefde te geven. Door ze goed te onderhouden kan je nog langer genieten van je QuickDriveTM!

10 tips voor het onderhouden van je QuickDriveTM1 . Juiste lading
Zorg ervoor dat er nog een handbreedte aan ruimte is tussen het wasgoed en de bovenkant van de trommel. Het wasgoed kan zo goed bewegen in de trommel en op die manier wordt het beste wasresultaat behaald. Maar bekijk zeker eens de instructies over belading voor elk specifiek wasprogramma!

2 . Zakken legen
Let er goed op dat alle zakken van de kledingstukken die de was in gaan helemaal leeg zijn. Zo kan je beschadigingen aan de binnenkant van je machine voorkomen. Sluit ook steeds de ritsen van je kledij zodat andere kledingstukken niet beschadigd kunnen worden.

3 . Trommel automatisch reinigen
De Eco Drum Clean functie maakt het gemakkelijk om de trommel van de machine automatisch te reinigen. Dit voorkomt aanslag in de machine, zorgt dat de machine fris blijft ruiken en helpt de levensduur van de QuickDriveTM te verlengen. Via het Eco Drum Clean programma draait de machine zonder was en zonder wasmiddel op 70 graden Celsius zodat alle bacteriën worden gedood.

4. Laat de deur op een kier
Door de deur van de wasmachine (of alleen het AddWash deurtje) en de zeeplade op een kier te laten tussen de wasbeurten door , kan ze langs binnen goed drogen. Dit helpt om nare geurtjes en schimmel te voorkomen.

5. Deur schoonmaken en rubber reinigen
Maak de deur van de wasmachine regelmatig even aan de binnenzijde schoon. Gebruik daar geen schurend middel of schuurspons voor omdat dit krassen en verkleuring kan veroorzaken. Neem een vochtige doek (bijvoorbeeld een keukenhanddoek) en reinig het rubber in de deur van de wasmachine. Hiermee haal je haartjes, zeepresten en ander vuil weg en voorkom je schimmelvorming onder de rand.

6. Zeeplade spoelen
Spoel resten van wasmiddel en wasverzachter uit de zeeplade om verstoppingen tegen te gaan. Bij een verstopping wordt de was niet meer goed schoon en is er kans op schimmelvorming.

7. Filter reinigen
Haal de filter onderaan het toestel regelmatig uit de machine om hem, bijvoorbeeld met een oude tandenborstel, te reinigen en restjes te verwijderen.

8 . Lang niet gebruiken?
Ga je op reis of gebruik je om andere redenen de machine langere tijd niet? Doe dan een laatste spoeling met de Eco Drum Clean of kookwas (zonder was en zonder wasmiddel), ontkoppel vervolgens de watertoevoer en laat de deur open. Zo blijft de machine fris en schoon.

9 . Waterpas
Controleer of de machine waterpas staat en verstel indien nodig de pootjes. Wanneer de machine verschuift tijdens het centrifugeren, kan het zijn dat ze niet optimaal in balans is.

10 . Bevroren?
Stel je hebt je wasmachine in de garage staan in de winter en het heeft gevroren, doe dan wat warm water in de trommel en laat dit 10 minuten staan. Leg eventueel de watertoevoer en –afvoer ook even in warm water ter ontdooiing voordat je de machine weer gaat gebruiken.

Door deze tips regelmatig toe te passen voorkom je nare geurtjes, schimmelvorming en problemen met je wasmachine. Je verlengt bovendien heel gemakkelijk de levensduur van jouw QuickDriveTM. Veel succes ermee!