Wat is dual sim?

Home > Samsung GSM > Wat is dual sim?

Samsung GSM header

Dual sim is het systeem waarbij je twee simkaarten in je smartphone kunt plaatsen. De nieuwste smartphones zijn soms met deze slimme functie uitgerust. Dat kan handig zijn, wanneer je bijvoorbeeld je privé- en je werk-GSM in één apparaat wilt combineren. In dit artikel vertellen we je graag wat meer over dual sim en hoe het werkt.

Waarom dual sim?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een telefoon met daarin twee simkaarten wil hebben. De meestvoorkomende zal zijn dat je zakelijke telefoontjes en privételefoontjes (en kosten) gescheiden wilt houden, zonder dat je rondloopt met twee smartphones in je broekzak. Je zou met een dual sim-telefoon ook een abonnement voor de data én een abonnement voor de telefonie af kunnen sluiten, om zo te profiteren van de voordeligste aanbiedingen. Op deze manier kun je ook een prepaid-simkaart combineren met een abonnement.

Het komt ook voor dat iemand veel voor werk in het buitenland zit en daarvoor een apart abonnement heeft. Of dat je veel reist en daarvoor een speciaal abonnement hebt afgesloten. Een andere reden die vaak wordt opgevoerd is dat één persoon twee bedrijven heeft en voor elk bedrijf op een apart nummer bereikbaar wil zijn.

Je ziet het: er zijn tal van redenen waarom je een dual sim goed kunt gebruiken. Een dual sim-toestel maakt het in ieder geval heel eenvoudig mogelijk.

Dual sim-toestellen

Ook Samsung biedt dual sim-telefoons aan. Zo kun je de nieuwe Samsung Galaxy S8+ ook als dual sim aanschaffen, waarna je twee simkaarten tegelijk in je telefoon kunt gebruiken. Uiteraard ligt de prijs van deze telefoon wel wat hoger ten opzichte van de reguliere Samsung Galaxy S8. De overige specificaties van de S8 dual sim zijn gelijk aan die van de 'gewone' Galaxy S8+.

Hou er wel rekening mee dat je met 2 simkaarten in het simkaartslot geen gebruik kunt maken van extra geheugenuitbreiding op de standaard 64 GB. In de ruimte voor de sd-kaart zit dan tenslotte de extra simkaart. Je koopt de Samsung S8+ Dual Sim als los toestel exclusief via de Samsung Shop voor de prijs van € 899.

Wil je dual sim gebruiken maar zoek je een voordeligere telefoon? Je hoeft niet per se ons vlaggenschip aan te schaffen om te profiteren van dual sim. In onze smartphones van de J-serie hebben we ook een dual sim-model opgenomen. Dat is de Galaxy J7 2017 Dual Sim .

Hoe werkt dual sim?

Dual sim werkt eigenlijk kinderlijk eenvoudig. In plaats van ruimte voor één simkaart biedt het dual sim-toestel ruimte voor twee simkaarten. Zo biedt de speciale dual sim-editie van de Galaxy S8+ ruimte in het simkaartslot waarin je 2 simkaarten of 1 simkaart in combinatie met 1 sd-kaartje kwijt kunt.

Als je beide simkaarten in het laatje hebt gedaan (let op de goede plaatsing van de nanosim met zijn schuine hoekje), duw je het weer in je toestel. Als je via de instellingen naar de simkaartmanager gaat, kun je zien af alles goed is gegaan. Zo ja, dan is je telefoon met 2 simkaarten en 2 nummers aangemeld op het netwerk. Nu ben je op beide nummers via jouw dual sim-toestel bereikbaar.

Heb je vrij en wil je jouw werksim even uitschakelen? Je kunt via de instellingen eenvoudig de simkaart van je keuze uit- en weer inschakelen. Geen gedoe meer met het wisselen van simkaarten in het weekend. Met jouw Samsung dual sim is het allemaal een stuk handiger.

Dual Sim Samsung Galaxy

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy S8+ Dual Sim

Samsung Galaxy S8+ Dual Sim