AMD FreeSync

Home > Samsung Monitor > AMD FreeSync

AMD FreeSync

AMD FreeSync is een technologie voor monitoren die haperende frames, tearing en beeldartifacten tegengaat. Het AMD FreeSync-systeem past de verversingsfrequentie van het scherm aan op de snelheid van je content. Problemen met synchronisatie doen zich voornamelijk voor bij het spelen van games, vanwege de vele berekeningen die spontaan en binnen korte tijd gedaan moeten worden. Echte gamers gaan dus op zoek naar een monitor die is uitgerust met AMD FreeSync. Vanzelfsprekend heeft ook Samsung AMD FreeSync-monitoren in het assortiment.

Screen tearing

'Screen tearing' is een bekend probleem bij fanatieke gamers. Door de snelle opeenvolging van frames kunnen gedeelten van het oude frame nog zichtbaar zijn terwijl het volgende frame al wordt weergegeven. De pc, de spelcomputer of de televisie produceert de beelden sneller dan het beeldscherm ze kan verversen. Ofwel: het aantal beelden per seconden is hoger dan de verversingsfrequentie of refresh rate . Bij snelle spellen met veel beeldwisselingen zoals shooters kan dit vervelende fenomeen zich voordoen.

Met instellingshulpmiddelen als V-Sync kun je het apparaat dat de beelden produceert instrueren om te wachten met het volgende frame tot het beeldscherm klaar is. Dan kan er geen frame worden weergegeven, terwijl het 'oude' frame nog in beeld staat. Veel shooters hebben hiervoor een instelling. Jammer is dat dit ten koste gaat van de snelheid en dynamiek van de game. Een beter oplossing is natuurlijk een beeldscherm dat je computer of gameconsole wél bij kan houden. En dan komt AMD FreeSync om de hoek kijken.

Freesync monitor

FreeSync van fabrikant AMD is de tegenhanger van G-Sync van Nvidia. In tegenstelling tot de concurrentie vraagt AMD geen licentiekosten voor zijn verversingstechnologie. Zo kunnen monitoren de snelste games ondersteunen en blijven de kosten voor gebruikers beperkt. Bij Samsung zetten we graag een stapje extra en willen we gamers voor 100% van hun games laten genieten. We hebben er dan ook voor gekozen om een deel van het gamma uit te rusten met de AMD-technologie. Uiteindelijk moeten alle UHD-schermen van Samsung van AMD FreeSync worden voorzien, maar hier kan je alvast de monitoren bekijken die zijn voorzien van AMD FreeSync.

De perfecte combinatie

Wat is nu een goede AMD FreeSync-monitor? Kijk bijvoorbeeld eens naar de Curved Full HD Monitor 27 inch . Een monitor met een gebogen scherm en een Full HD resolutie van 1920 x 1080. Dit scherm dompelt je volledig onder in de game-ervaring. Met de Active Crystal Color-technologie komen de kleuren in je game tot leven en dankzij de uitstekende contrastverhouding is zwart ook echt zwart en wit echt wit.

De snelle responstijd van 4 milliseconde, de speciale game-modus en de AMD FreeSync-technologie werken in perfecte harmonie om jou een geweldige gameplay te bezorgen. Hiernaast zien de monitoren die deze functie hebben er ook nog eens geweldig uit.