Sinds 2015 gebruiken we bij Samsung besturingssysteem Tizen voor onze smart-tv’s. Samsung Tizen werkt snel en intuïtief, waardoor je makkelijk door alle functies en de Tizen Apps navigeert. De Consumentenbond beoordeelde Tizen als het positiefste systeem ten opzichte van de besturingssystemen van andere tv-merken.

Tizen TV

Tizen is door Samsung in eigen huis ontwikkeld en beschikbaar gesteld als open source-software. Het doel was vanaf het begin af aan een open platform te creëren waarop gebruiksvriendelijkheid voorop stond. Daarom werkt Samsung Tizen ook uitstekend samen met verschillende vormen van content en externe apparaten.


Het Tizen-besturingssysteem bevat een vernieuwde Smart Hub. Jouw persoonlijke controlecentrum op je tv dat je naar je persoonlijke entertainmentbehoefte in kunt richten. De Smart Hub laat je onder andere jouw laatst bekeken content zien en geeft je adviezen over andere content die bij je zou kunnen passen. Ook kun je hiervandaan je favoriete apps opstarten, zoals het weerbericht, YouTube, Netflix of het grote aanbod aan games.

Tizen Apps

Je hebt natuurlijk de overbekende apps zoals die van YouTube, Netflix, Videoland en andere tv-gerelateerde diensten. Maar de Tizen Store biedt meer en dagelijks komen er nieuwe nuttige of vermakelijke apps bij.

Met Samsung Tizen ben je niet langer van een externe mediabox of gameconsole afhankelijk voor 100% entertainment op jouw tv. Je heb gewoon alles onder handbereik, direct in jouw woonkamer. Om het meeste uit jouw Tizen-ervaring te halen, moet je apps installeren die jou aanspreken.

Wat zijn de beste Tizen Apps? Dat verschilt natuurlijk van persoon tot persoon. Maar om je te inspireren geven we je hier een paar ideeën die onszelf erg aanspreken.

PlayStation Now

De streamingdienst van PlayStation. Met PlayStation Now kun je PS3-games spelen, rechtstreeks op je tv, zonder dat je een PS3 nodig hebt. Het is wel een betaalde dienst en je moet natuurlijk een controller hebben.

Spotify

Een wereld aan muziek ligt aan je voeten, gewoon via de tv in je woonkamer. Jouw nieuwe muziekstation is je eigen Samsung-tv. Spotify is gratis (met advertenties). Je kunt ook een betaald abonnement nemen met een betere geluidskwaliteit, zonder advertenties.

Funda

Lekker huizen kijken vanaf de bank? Het wordt nog leuker met de Funda Tizen App. Natuurlijk mag het hele gezin meekijken naar jouw volgende huis.

Thuisbezorgd

En als je dan eenmaal van al dat entertainment aan het genieten bent, kom je die bank nog maar moeilijk af. Misschien is het dan een goed idee om de Thuisbezorgd-app op te starten. Even een pizzaatje bestellen en je kunt door!

Tizen en One Remote Control

De One Remote Control van Samsung is geoptimaliseerd voor Tizen en werkt er perfect mee samen. Het idee achter deze revolutionaire afstandsbediening is simpel als doeltreffend. Het moest de enige afstandsbediening zijn die je nodig hebt om al je content op het scherm in je huiskamer te bekijken.

De Samsung One Remote Control is geen gewone afstandsbediening, maar een perfecte aanvulling op jouw smart-tv van Samsung. De One Remote Control heeft een touchpad met een hoge sensitiviteit en bewegingsherkenning. Hiermee zorg je voor een vingervlugge bediening van de Smart Hub-cursor op je tv-scherm. Niet moeizaam scrollen en klikken door menu's. Gewoon richten en gaan!

INTERESSANT VOOR JOU

Samsung Smart Hub Tizen

Nieuwste Samsung TV

Samsung Smart TV woonkamer kinderen

Wat is een Smart TV?

Samsung Smart Remote TV menu

Samsung Smart Control

Samsung SUHD TV galaxy

Wat is Smart Hub?