Alles over TV

Het geheim van QLED

Vraag je je af wat de kracht van QLED TV is?
Wil je weten hoe deze technologie werkt?
We leggen het je graag uit.

Een QLED TV toont een veelkleurige schelp in een beeldkwaliteit met hoge resolutie. Een QLED TV toont een veelkleurige schelp in een beeldkwaliteit met hoge resolutie.

De technologie achter QLED

Een QLED TV maakt gebruik van Quantum Dot technologie. Samsung TV's zijn daarin uniek en mede daardoor is Samsung TV al 14 jaar op rij het meest verkochte TV-merk wereldwijd*.

Quantum Dots zijn superkleine kristallen van nanogrootte. Deze dots zorgen voor een grote variëteit lichtkleuren, die bij elkaar onderdeel zijn van de perfect gebalanceerde beeldweergave. Zo zorgen grotere nanodeeltjes bijvoorbeeld voor meer rood en kleinere deeltjes voor meer blauw. Deze deeltjes geven gekleurd beeld daardoor uitermate precies weer.

* Resultaten gebaseerd op onderzoek van IHS Markit (2020)

Een close-up van Quantum Dots, waarbij hun formaat op de kleurschaal als volgt wordt weergegeven: 1,0nm voor blauw, 1,5nm voor groen, 2,0nm voor geel, 2,5nm voor oranje en 3,0nm voor rood. Een close-up van Quantum Dots, waarbij hun formaat op de kleurschaal als volgt wordt weergegeven: 1,0nm voor blauw, 1,5nm voor groen, 2,0nm voor geel, 2,5nm voor oranje en 3,0nm voor rood.

Wat is er zo bijzonder
aan QLED TV's?

QLED TV's maken optimaal gebruik van de unieke eigenschappen van Quantum Dots, zoals ''hoge luminantie''. Luminantie slaat op de helderheid van het scherm en die helderheid is een belangrijke factor voor de beeldkwaliteit. Allereerst is de contrastverhouding beter bij een hogere helderheid. Bij HDR (high dynamic range) worden de heldere en donkere facetten van video's en beelden heel precies weergegeven. Deze HDR, die een belangrijk onderdeel is van de beeldkwaliteit, wordt verder verbeterd en levert heldere en rijke beelden op.

Laten we nu eens kijken wat voor effect dit heeft op de kleuren.

Helderheid heeft direct invloed op de algehele kleurkwaliteit. In het rode spectrum bijvoorbeeld lopen de kleurnuances uiteen van helder- tot donkerrood en bij QLED TV's wordt dit hele spectrum beter weergegeven. Deze unieke QLED-technologie in combinatie met andere zwarte implementatietechnologieën, zoals Direct Full Array, zorgt voor een totaal andere beeldkwaliteit en een veel realistischere kijkervaring in vergelijking met niet-QLED TV's.

Een stukje jute in verschillende primaire kleuren Een stukje jute in verschillende primaire kleuren
De Samsung QLED TV 2020 met Quantum Dot-technologie wordt getoond met een intens schijnende maan op het scherm. De Samsung QLED TV 2020 met Quantum Dot-technologie wordt getoond met een intens schijnende maan op het scherm.
Ontdek hier de nieuwste innovaties van Samsung QLED TV

Wat is het verschil?
QLED vs. OLED

Met de komst van QLED TV's vroegen veel mensen zich af waarin die verschillen van OLED TV's. Het gaat om de verschillende technologische uitgangspunten. QLED TV's maken gebruik van Quantum Dots die anorganisch, stevig en stabiel zijn en een uitstekende kleur en helderheid geven. OLED TV's daarentegen maken gebruik van omstreden organisch materiaal waardoor ze gevoelig zijn voor lang stilstaande beelden.

Een QLED TV gaat langer mee

Een QLED TV is, ook op de lange termijn, inbrandvrij. Daarom gaat een QLED TV langer mee en geven wij 10 jaar garantie tegen inbranden.

*Beelden zijn gesimuleerd en uitsluitend voor illustratieve doeleinden. *Ontvang tien jaar garantie tegen inbranden bij aankoop van een 2020-model QLED TV, The Frame, The Serif of The Sero. *Actieperiode: 01-04-2020 t/m 31-12-2020. Alleen bij deelnemende winkels. Bepaalde modellen uitgesloten. Kijk voor de actievoorwaarden op samsung.com/be/promo

 Een QLED TV gaat langer mee  Een QLED TV gaat langer mee

Reviews van gebruikers van
QLED TV's

Als je van plan bent om een QLED TV aan te schaffen, wil je natuurlijk ook de testimonials van gebruikers lezen om te zien hoe tevreden zij zijn. Laten we eens kijken wat de consumenten die een QLED TV hebben gekocht, in hun reviews zeggen.

Ontdek de wereld van QLED

Maak kennis met The Frame
met QLED-technologie