Alles over TV

De TV voor
next level gaming

Op een Samsung TV zijn games
levensechter dan ooit tevoren.
Lees verder en ontdek hoe je met
de juiste TV je game-ervaring nog
intenser kunt maken.

Een Gaming-TV toont blauwe en rode Formule 1-auto's die in een game tegen elkaar racen. Een Gaming-TV toont blauwe en rode Formule 1-auto's die in een game tegen elkaar racen.

Wil je een nieuwe gaming-TV, dan zijn dit zaken om rekening mee te houden:

Een checklist met daarop vijf afgevinkte aandachtspunten voor het kopen van een TV voor gamen: gemakkelijke verbinding, geoptimaliseerd beeld en geluid, low input lag, game mode en groot scherm. Een checklist met daarop vijf afgevinkte aandachtspunten voor het kopen van een TV voor gamen: gemakkelijke verbinding, geoptimaliseerd beeld en geluid, low input lag, game mode en groot scherm.

Het spel staat op het punt te beginnen, dus pak wat je nodig hebt.

Next-level connectiviteit

Wanneer je op gameconsoles zoals de Xbox One, PS4 of Nintendo Switch speelt, wil je je game-omgeving zo comfortabel mogelijk inrichten. Want hoe mooi is het als je TV een gameconsole automatisch herkent? Nog mooier is dat je TV je laat zien welke gameconsole is aangesloten en automatisch op die poort overschakelt. Daarom is Autodetectie een belangrijke feature.

Een gameconsole is aangesloten op een Gaming-TV met autodetectie via een HDMI-kabel. Wanneer de gameconsole wordt aangezet, schakelt de TV over op game mode.

Geoptimaliseerd beeld en geluid.

Verborgen vijanden kun je in het donker niet gemakkelijk zien. Maar met technologie zoals Dynamic Black Equalizer, speelt dat probleem niet. Dynamic Black Equalizer analyseert de donkere scènes van een game en detecteert de objecten daarbinnen. De zwartnuances worden ragfijn geoptimaliseerd om details aan het licht te brengen die je niet waren opgevallen. Naast HDR-technologie waardoor dingen er realistischer uitzien, zijn ook geoptimaliseerde geluidsinstellingen een must. En met geoptimaliseerd geluid, aangepast aan elke game die je wilt spelen, geniet je voor de volle honderd procent van al je games. Game On!

Twee identieke beelden met een gamescène laten zien hoe Black Equalizer de beste beeldkwaliteit oplevert voor een Gaming-TV. Het beeld met Black Equalizer uitgeschakeld is donker en de vijand is moeilijk te zien en het beeld met Black Equalizer ingeschakeld is helder. Twee identieke beelden met een gamescène laten zien hoe Black Equalizer de beste beeldkwaliteit oplevert voor een Gaming-TV. Het beeld met Black Equalizer uitgeschakeld is donker en de vijand is moeilijk te zien en het beeld met Black Equalizer ingeschakeld is helder.

Lage Input Lag

Niet knipperen! Als je sport-, actie- of first-person-shooter games speelt, kan één seconde vertraging hèt verschil maken tussen winnen of verliezen. Daarom is de responstijd van een TV zo belangrijk en is een lage input lag een must voor gamen. De input lag - de vertraging tussen het indrukken van de knop op een controller en zien dat de game reageert - wordt gemeten in ms (milliseconden). Hoe lager de input lag, des te sneller de reactietijd. Een TV met een soepele schermverwerking zonder tearing (FreeSync) en met een lage input lag is dan ook absoluut de beste keuze.

Dezelfde gamescène met een verschillende input lag. De gamescène met een low input lag rechts geeft een snelle responstijd ten opzichte van de scène met een high input lag links.

Game Mode

Om gamers in no-time op te starten hebben Gaming-TV's een zogenaamde Game Mode. Hiermee wordt beeld en geluid automatisch optimaal ingesteld terwijl de input lag laag wordt gehouden. Dat speelt super fijn, want de beeldkwaliteit wordt geoptimaliseerd zonder dat dit effect heeft op de input lag. Best of both worlds!

Een Gaming-TV toont een gamescène van een autorace in Game Mode, waardoor de gamescène realistischer en levendiger is.

Groot scherm

Het is al vaker gezegd: als je een TV koopt, dan zorgt een groot scherm vaak voor de meest intense game ervaring ooit. Zeker als je een wedstrijd speelt tegen je vrienden in een game met meerdere spelers of als je een danswedstrijd hebt met je familie thuis. Een groter scherm maakt elke game veel leuker en spannender.

Een groep vrienden vermaakt zich met het spelen van een game op een gameconsole die is aangesloten op een TV met een groot scherm, wat het beste formaat is voor gamen. Een groep vrienden vermaakt zich met het spelen van een game op een gameconsole die is aangesloten op een TV met een groot scherm, wat het beste formaat is voor gamen.
Een man met een kop koffie in zijn hand staat voor een Super Big TV met op het scherm een landschap van een bergketen en een meer. Het beeld loopt door buiten het scherm. Een man met een kop koffie in zijn hand staat voor een Super Big TV met op het scherm een landschap van een bergketen en een meer. Het beeld loopt door buiten het scherm.
Waarom groter beter is

Waar wacht je nog op? Kies de Gaming-TV die het beste bij jou past. Je missie start hier.