TV-koopgids

De beste TV
voor gamen

Games zijn levensechter dan ooit
tevoren. Lees verder en ontdek hoe je
met de juiste TV je game
-ervaring nog beter kunt maken.

Wanneer je toe bent aan een nieuwe TV voor gamen, moet je hiermee rekening houden:Het spel staat op het punt te beginnen, dus pak wat je nodig hebt.

Cloud Gaming

Duik in de wereld van Cloud Gaming waarin je geen dure spelconsoles en hardware meer nodig hebt om je favoriete games rechtstreeks naar je TV te streamen. Met alleen een betrouwbare internetverbinding en een compatibele TV heb je toegang tot de volledige gamerbibliotheken van apps zoals Xbox, Nvidia GeForce Now en Utomik, zonder dat je iets hoeft te downloaden of te installeren.

Een Samsung TV toont een gamescène, met daaronder een afbeelding van een controller. Boven de TV is de tekst “No console required for gaming” te zien. Een Samsung TV toont een gamescène, met daaronder een afbeelding van een controller. Boven de TV is de tekst “No console required for gaming” te zien.
  • * Controleer of je TV Cloud Gaming ondersteunt.
  • * Voor Cloud Gaming is een internetverbinding vereist. Voor bepaalde diensten is registratie en een betaald abonnement mogelijk vereist.

Gebruiksvriendelijke UI

Een Gaming TV met een geïntegreerde Game Bar is een goede investering als je zelfs de meest veeleisende games moeiteloos wilt kunnen spelen. Een Game Bar biedt niet alleen meer controle over game-instellingen zoals inputvertraging, geluidsuitvoer en beeldmodus, maar stelt je ook in staat om de beeldverhouding van het scherm aan te passen van 16:9 naar 21:9 of 32:9 voor een breder kijkveld. Zo kun je je vijanden beter spotten en als winnaar uit de strijd komen.

Een gamescène uit 'The First Descendants' wordt getoond. De game bar, met de belangrijkste instellingen, toont de beeldmodus van het spel die is ingesteld op standaard, een schermverhouding van 16:9, minimap zoom is uitgeschakeld, game motion plus is uitgeschakeld en virtueel richtpunt is uitgeschakeld. Daarnaast toont de game bar een optie voor geluidsuitvoer en een helpfunctie voor ondersteuning. Een gamescène uit 'The First Descendants' wordt getoond. De game bar, met de belangrijkste instellingen, toont de beeldmodus van het spel die is ingesteld op standaard, een schermverhouding van 16:9, minimap zoom is uitgeschakeld, game motion plus is uitgeschakeld en virtueel richtpunt is uitgeschakeld. Daarnaast toont de game bar een optie voor geluidsuitvoer en een helpfunctie voor ondersteuning.
  • * Game Bar is alleen beschikbaar voor games en pc-games die ultrawide ondersteunen.
  • * Sommige games bieden geen of beperkte ondersteuning voor deze functie.

Low Input Lag

Niet knipperen! Als je sport-, actie- of FPS- (first-person shooter) games speelt, kan één seconde vertraging al het verschil maken tussen winnen of verliezen. Daarom is de responstijd van een TV zo belangrijk en is een low input lag een must voor gamen. Bij het meten van de snelheid wordt de input lag - de vertraging tussen het indrukken van de knop op een controller en zien dat de game reageert - gemeten in ms (milliseconden). Hoe lager de input lag, des te sneller de reactietijd. Een TV met een soepele schermverwerking zonder tearing (FreeSync) en met een low input lag is dan ook absoluut de beste keuze.

We zien dezelfde game met verschillende input lag. Rechts is de gamescène te zien met minimale input lag, een snelle reactietijd, waarbij de honkbal precies wordt geraakt en de tekst HIT! verschijnt in beeld. De scène aan de linkerkant heeft een high input lag, waardoor de honkbalspeler de bal niet raakt met daarbij de tekst MISS! We zien dezelfde game met verschillende input lag. Rechts is de gamescène te zien met minimale input lag, een snelle reactietijd, waarbij de honkbal precies wordt geraakt en de tekst HIT! verschijnt in beeld. De scène aan de linkerkant heeft een high input lag, waardoor de honkbalspeler de bal niet raakt met daarbij de tekst MISS!

Soepele gamerespons

Als je volledig in de wereld van gamen wilt opgaan, zorgt een Gaming TV met een hoge vernieuwingsfrequentie van 144Hz voor die levensechte en ultravloeiende ervaring die je altijd al wilde. Een vernieuwingsfrequentie van 144Hz betekent dat de TV tot 144 frames per seconde kan weergeven, waardoor snelle games er vloeiender uitzien met minder bewegingsonscherpte. Hierdoor kun je sneller reageren op in-game situaties en dat geeft je een voorsprong op de concurrentie.

Er wordt een vergelijking gemaakt met de raceauto in 4K 60Hz en 4K 144Hz, waarbij beide naast elkaar worden getoond. Onderin beeld staat de tekst Schermafbeeldingen zijn gesimuleerd. Er wordt een vergelijking gemaakt met de raceauto in 4K 60Hz en 4K 144Hz, waarbij beide naast elkaar worden getoond. Onderin beeld staat de tekst Schermafbeeldingen zijn gesimuleerd.

Groot scherm

Het is al vaker gezegd: als je een TV koopt is groter, beter. Hetzelfde geldt voor het TV-formaat voor gamen. En het gaat zeker op als je een wedstrijd speelt tegen je vrienden in een game met meerdere spelers of een danswedstrijd hebt met je familie thuis. Een groter scherm maakt elke game veel leuker en spannender.

Waarom groter beter is

Waar wacht je nog op? Kies de Gaming TV die het beste bij je past. Je missie begint hier.

* De gametitel op de schermafbeelding is uitsluitend voor illustratieve doeleinden. Alle andere getoonde accessoires zijn apart verkrijgbaar.
** Gamefeatures kunnen per model en formaat variëren. Raadpleeg de productdetails voor ieder model.