Wat is Smart TV?

Heb je altijd al een TV gewild die niet
alleen je favoriete content afspeelt, maar die ook
voor je vindt? Dan zit je goed met
een Smart TV.

Wat houdt een Smart TV in?

Veel mensen zoeken op internet naar de definitie van een Smart TV. Er zijn meerdere definities te vinden, maar over het algemeen kan worden gesteld dat een Smart TV een internetverbinding heeft, een besturingssysteem en een eigen app-dienst.

Samengevat: TV + internet + apps = Smart TV.

De Smart TV staat in het midden en links staat het interneticoontje en rechts het apps-icoontje, wat duidt op Smart TV-functies. De Smart TV staat in het midden en links staat het interneticoontje en rechts het apps-icoontje, wat duidt op Smart TV-functies.

Vier tips voor het kopen van een Smart TV

Verschillende content

De grootste meerwaarde van een Smart TV is dat je content kunt kijken buiten het reguliere TV-aanbod. Op een Smart TV kun je je favoriete VOD-content bekijken, zoals Netflix, Amazon, YouTube, gebruikmaken van streamingdiensten zoals Spotify en zelfs genieten van verschillende games en sportcontent. Zelfs betaalde kabel- en satellietuitzendingen kun je nu op je Smart TV bekijken - je hoeft alleen maar de app te installeren van die kabel- en satellietomroepen.

* Voor de contentdienst heb je een internetverbinding en een abonnement nodig.

Snel zoeken

Het maakt niet uit hoeveel content er is, het belangrijkste is dat je die meteen kunt vinden. Met de eindeloze hoeveelheid content die online beschikbaar is, kan het best lastig zijn om een keuze te maken. Daarom is het belangrijk om een handige zoekfunctie te hebben.

Gebruiksvriendelijkheid

Een goede Smart TV detecteert automatisch elk apparaat dat je via HDMI verbindt en maakt het gebruik van verschillende afstandsbedieningen overbodig. Wanhopig op zoek gaan naar je afstandsbedieningen behoort tot het verleden. Met de juiste afstandsbediening van je TV kun je zelfs gestreamde content van je settopbox afspelen/pauzeren.

Een andere functie die steeds populairder wordt, is stemherkenning. Dat is een stuk handiger dan typen of sensoren gebruiken voor het bedienen van je Smart TV. En het komt zeker van pas als je op zoek bent naar content of informatie.

Gemakkelijke connectiviteit

Als je een nieuwe Smart TV kiest, is het ook belangrijk om te checken of de Smart TV gemakkelijk kan worden aangesloten op andere apparaten. Je smartphone op je TV aansluiten om content op een groter scherm te zien, is zeker iets dat je wilt proberen. Beelden en video's op je telefoon zijn totaal anders wanneer je ze op een groot scherm ziet.

Het IoT wordt steeds populairder en een gemakkelijke connectiviteit met verschillende apparaten met internetverbinding is dan ook een vereiste. Zo kun je bijvoorbeeld onderweg naar huis een film op je telefoon kijken en gemakkelijk verder kijken op je TV-scherm zodra je thuis bent.

TV's zijn nu nog slimmer.
Bekijk de nieuwste Smart TV-features
  • * Mirroring (Synchrone weergave): Als je de Mirroring-functie wilt gebruiken, moet je mobiele apparaat Screen Mirroring of Smart View ondersteunen. Als je een iPhone hebt, moet je AirPlay selecteren.
  • * Zorg ervoor dat je Samsung TV en je mobiele apparaten op hetzelfde netwerk zijn aangesloten.
  • * Let op: niet alle modellen zijn compatibel, dus controleer de compatibiliteit voordat je iets koopt.

Beyond TV channels.
A world of content
awaits you.

* De schermweergave bestaat uit gesimuleerde beelden en is slechts bedoeld ter illustratie.
* Beschikbare diensten en functies op de Smart TV en de GUI (Graphic User Interface) kunnen variëren afhankelijk van regio en/of model.
* Gebruikers moeten voor gebruik akkoord gaan met de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Smart Hub.
* Compatibel besturingssysteem (OS) of app vereist.
* Vorm van de tv of afstandsbediening kan verschillen afhankelijk van model en/of regio.
* GUI (Graphic User Interface), ontwerp, functies en specificaties kunnen gewijzigd worden zonder kennisgeving.
* Samsung-account vereist.