Wat is een Smart TV?

Wat is een
Smart TV?

Heb je altijd al een TV gewild die niet
alleen je favoriete content afspeelt,
maar die je content ook eenvoudig
opzoekt? Dan zit je goed met een
Smart TV.
Een moeder en dochter zitten op een blauw vloerkleed met een wit patroon voor een Samsung Smart TV. Ze kijken naar de verschillende apps die op de Smart TV zijn geïnstalleerd.

Wat houdt een Smart TV in?

Veel mensen zoeken op internet naar de definitie van een Smart TV. Er zijn meerdere definities te vinden, maar over het algemeen kan worden gesteld dat een Smart TV een internetverbinding heeft, een besturingssysteem en een eigen app-dienst.

Samengevat: TV + internet + apps = Smart TV.

Een computerweergave laat zien wat een Smart TV is. Een TV met een interneticoontje links en een apps-icoontje rechts beweegt naar het midden van het TV-scherm en vormen een geheel. De term ''Smart TV'' verschijnt in beeld en dit laat zien dat een Smart TV een TV is met internet en apps.

Vijf tips voor het
kopen van een Smart TV

Een checklist met daarop vijf afgevinkte aandachtspunten voor het kopen van een Smart TV: content aanbod, snel zoeken, aanbevolen content, gebruiksgemak en gemakkelijke connectiviteit.

Verschillende content

De grootste meerwaarde van een Smart TV is dat je content kunt kijken buiten het reguliere tv-aanbod. Op een Smart TV kun je je favoriete content bekijken, zoals Netflix, Apple TV en YouTube. Je kunt ook gebruikmaken van streamingdiensten zoals Spotify of Apple Music. Zelfs betaalde kabel- en satellietuitzendingen kun je nu op je Smart TV bekijken - je hoeft alleen maar de app te installeren.

* Voor de contentdienst heb je een internetverbinding en een abonnement nodig.
Een Smart TV met op het scherm een computeranimatie van een draak en een kasteelruïne. Achter de Smart TV zijn nog andere schermen te zien met verschillende beelden die de andere content weergeven die beschikbaar is van de verschillende Smart TV-apps.

Snel zoeken

Met de eindeloze hoeveelheid content die online beschikbaar is, kan het best lastig zijn om een keuze te maken. Dankzij het snelle besturingssysteem en de gebruikersvriendelijke One Remote Control vind je jouw favoriete content binnen een handomdraai.

Een Smart TV toont verschillende video's waarvan gebruikers kunnen genieten via verschillende streamingdiensten.
Een Smart TV toont de beschikbare content van verschillende streamingdiensten en scrollt daar doorheen. De content wordt getoond in categorieën zoals 'nieuwe video's' en 'aanbevolen video's' om te laten zien hoe een gebruiker snel de gewenste content kan doorzoeken en vinden.

Aanbevolen content

Een belangrijk punt is dat de Samsung Smart TV aanbevelingen doet voor content die je graag wilt zien. Zou het niet fijn zijn als je TV je kijk- en zoekpatronen gebruikt om je direct te laten waar je naar op zoek bent? Zoals wanneer er een nieuw seizoen van start gaat van jouw favoriete serie.

Een samenvatting van ''This is us'' en de huidige afspeeltijd worden getoond op een Smart TV. Verschillende andere TV-content wordt ook om de samenvatting heen getoond om te laten zien hoe de universele gids aanbevelingen doet voor videocontent.

Intuïtieve gebruikservaring

Onze Smart TV detecteert automatisch elk apparaat dat je met de TV verbindt en maakt het gebruik van verschillende afstandsbedieningen overbodig. Met de One Remote Control kan je zelfs gestreamde content van je settopbox afspelen en pauzeren.

Een andere populaire functie is stemherkenning. Dat is een stuk eenvoudiger dan typen en het komt zeker van pas als je snel en effectief op zoek bent naar de juiste content of informatie.

Een vrouw zit op een witte bank in een helder verlichte kamer en kijkt naar een video van een concert op een Smart TV die aan de muur hangt. De vrouw activeert de spraakassistent en geeft de afstandsbediening van de Smart TV het commando ''Turn down the volume'' om het geluid zachter te zetten.

Connectiviteit
met al je apparaten

Als je een nieuwe Smart TV kiest, is het ook belangrijk om te checken of de Smart TV gemakkelijk kan worden aangesloten op andere apparaten. Zo is je smartphone supersnel met je TV verbonden om jouw favoriete foto's of video's eens op een groot scherm te bekijken. Dat is niet alleen een stuk comfortabeler, het biedt je ook nog eens een veel intensere kijkervaring.

Internet of Things is razend populair en een eenvoudige connectiviteit met al je apparaten met internetverbinding is een must. Zo kan je TV bijvoorbeeld het hart van je slimme huis zijn. Bekijk wie voor de deur staat, zonder op te hoeven staan en als je een Q-series Soundbar aansluit op je TV, gaan deze in harmonie met elkaar samenwerken. Dat is connectiviteit die jouw kijkervaring een stuk aangenamer maakt.

Een overwegend witte huiskamer met open keuken en eetkamer met verschillende smart home-apparaten, zoals een Smart TV, smart lamp en koelkast op verschillende plekken in het huis om de gemakkelijke connectiviteit aan te tonen.

Er gaat er een wereld aan content voor je open

Een muur met verschillende content die je kunt bekijken op een Smart TV wordt op de achtergrond getoond. De voorgrond is transparant zwart en in het midden staat in witte letters "Beyond TV channels. A world of content awaits you."

Kies jouw TV

Lees verder en ontdek meer