Voordelen Curved TV

Home > Samsung Televisie > Voordelen Curved TV

Samsung curved smart TV walvis

Ruim twee jaar geleden introduceerde Samsung Curved TV. Deze innovatieve gebogen schermen brengen we op verschillende modellen uit ons televisiegamma. Voor beeldformaten van 32 inch tot 88 inch. De laatste tijd neemt de populariteit van de Curved-schermen toe. Logisch, wat ons betreft. Toch weet nog lang niet iedereen wat Curved TV is en wat je ermee moet. In dit artikel vertellen we je daarom graag iets meer over de voordelen van Curved TV.

Wat is Curved TV?

Het woord zegt het al. Curved TV is gewoon een gebogen tv-scherm. Nou ja, 'gewoon'... Kun je je die oude beeldbuistelevisies van vroeger nog herinneren? Die hadden een 'bol' scherm. Ook gebogen, maar dan de verkeerde kant op. In de hoeken van het scherm zag je vaak vervorming, waardoor het toch al kleine beeldscherm nog beperkter oogde. Curved TV doet het precies andersom. Het scherm is voor je ogen groter, doordat het als het ware je gezichtspunt omsluit. Het beeld sluit aan op de bolling van je oog en daarmee op je natuurlijke kijkhoek. Hierdoor ervaar je tv meer alsof je er onderdeel van uitmaakt. Zoals al eerder vermeldt, bestaan de Curved schermen in meerdere formaten, van 32 inch tot 88 inch .

Voordelen Curved TV

We hebben dit type televisies ontworpen voor mensen die zich willen laten onderdompelen in een filmische ervaring. Zoals je die in de bioscoop beleeft. Door de naar binnen toe gebogen zijkanten, ontstaat er meer diepte. Een natuurlijkere en meeslependere kijkervaring is dan ook het grootste voordeel van Curved TV. Een ander voordeel is dat je ook vanuit een kijkhoek die zich niet recht voor de televisie bevindt, het scherm goed kunt zien, wat bij platte lcd-tv's vaak moeilijker is. En eigenlijk vinden we stiekem ook dat zo'n gebogen tv er - zelfs als-ie uitstaat - mooi uitziet. Hoe zou hij in jouw huiskamer staan?

Nadelen Curved TV

Zijn er ook nadelen aan Curved TV? Natuurlijk: platte schermen zijn vooral plat. Daarom nemen die weinig ruimte in op je tv-meubel en als je ze aan de muur hangt. Je Curved TV is ook slank en kun je desgewenst ook aan de muur hangen, maar neemt door de kromming toch wat meer ruimte in. Om optimaal gebruik te maken van het Curved-effect moet je eigenlijk op de beste positie ten opzichte van het scherm zitten. Dat kan als een nadeel worden ervaren. Tot slot geven sommige mensen aan dat ze gebogen tv's vooral een 'designdingetje' vinden en dat ze daarom liever voor een gewone platte tv gaan.

Ieder z'n smaak, uiteindelijk. Als je wilt weten of Curved TV iets voor jou is, dan kun je het beste gewoon eens naar deze schermen komen kijken.