Hoe ik mijn Samsung Soundbar kan toevoegen aan de SmartThings-app

Met de Samsung Soundbar kun je genieten van content zoals films en games met een rijk en levendig geluid. Voeg jouw soundbar nu toe aan de SmartThings-app

Zou het niet handig zijn als je de soundbar in je woonkamer vanuit je slaapkamer of keuken kon bedienen? Door je apparaat in de SmartThings-app te registreren, kunt je je telefoon gebruiken om de soundbar in en uit te schakelen, het volume aan te passen en de geluidsmodus te wijzigen. Ook kun je heel gemakkelijk en snel verbinding maken met andere apparaten zoals TV's en Bluetooth-hoofdtelefoons die in dezelfde app zijn geregistreerd.

Afbeelding van SmartThings-app die verbinding maakt met Smart TV

Zorg ervoor dat aan de vereisten voor verbinding is voldaan

Voordat je je mobiele apparaat met je Soundbar verbind, moet je eerst controleren of aan de volgende eisen is voldaan.

Controleer het besturingssysteem van je mobiele telefoon

• De SmartThings-app is compatibel met telefoons met Android 6.0 of hoger, en iOS 10.0 of hoger.

Verbind je mobiel apparaat met hetzelfde netwerk

• Elk apparaat moet verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk.

Op je smartphone: Tik op instellingen > verbinding > wifi > selecteer een router om verbinding mee te maken

De SmartThings-app installeren

• Download en installeer de SmartThings-app uit de app store.
  • Gebruik het trefwoord "SmartThings” om de app te vinden.

Je Samsung-account instellen

• Voordat je de SmartThings-app kunt gebruiken, moet je je aanmelden bij een Samsung-account.
  • De smartphone en Samsung Soundbar moeten op hetzelfde Samsung-account zijn aangemeld om te kunnen koppelen.
  • Als je een Samsung smartphone hebt, kun je je Samsung account toevoegen in de instellingen-app van je smartphone. Daarna wordt je automatisch aangemeld bij je Samsung-account.

Wanneer je de SmartThings-app op je mobiele apparaat activeert, zal deze automatisch een Samsung Soundbar in de buurt detecteren en een registratie pop-upvenster tonen.

SmartThings app startpagina SmartThings app startpagina

1. Zet de Samsung Soundbar aan en start de SmartThings-app

Nu toevoegen geselecteerd in SmartThings app Nu toevoegen geselecteerd in SmartThings app

2. Wanneer de pop-up verschijnt, tik je op Nu toevoegen.

Start geselecteerd op SmartThings app Start geselecteerd op SmartThings app

3. Tik op Start.

Locatie en kamer gemarkeerd op SmartThings app Locatie en kamer gemarkeerd op SmartThings app

4. Selecteer Locatie en Kamer voor je Samsung Soundbar. Wacht tot het registratieproces is voltooid.

Als de SmartThings-app op je mobiele apparaat je Samsung Soundbar niet automatisch kan detecteren, kan je je Samsung Soundbar handmatig registreren bij de app.

Plus-pictogram (Toevoegen) geselecteerd op SmartThings-app Plus-pictogram (Toevoegen) geselecteerd op SmartThings-app

1. Start de SmartThings-app en tik op Toevoegen (het pluspictogram).

Apparaat geselecteerd op SmartThings app Apparaat geselecteerd op SmartThings app

2. Tik op Apparaat.

Per type apparaat en AV geselecteerd in menu Apparaat toevoegen Per type apparaat en AV geselecteerd in menu Apparaat toevoegen

3. Tik op Op apparaat en selecteer AV.

Samsung geselecteerd in menu Apparaat toevoegen Samsung geselecteerd in menu Apparaat toevoegen

4. Kies Samsung.

Akkoord geselecteerd Akkoord geselecteerd

5. Selecteer Akkoord.

Start geselecteerd Start geselecteerd

6. Tik op Start.

Locatie en kamer geselecteerd op SmartThings app Locatie en kamer geselecteerd op SmartThings app

7. Selecteer Locatie en Kamer voor je Soundbar.

Soundbar voorbereidingspagina weergegeven Soundbar voorbereidingspagina weergegeven

8. Wacht tot de Sound Bar is geregistreerd bij je Samsung-account.

Opmerking:

• Als je problemen hebt met je Samsung Smart TV, moet je altijd controleren of er software-updates beschikbaar zijn, omdat deze jouw problemen op kunnen lossen.
  • Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor TV.