Wat kan ik doen als het geluid zacht of niet goed te herkennen is tijdens een telefoon gesprek?

Als tijdens een gesprek het uitgaande geluid te laag is, of als de stemcommando's voor Bixby of Google Assistant niet goed worden herkend, volg dan de onderstaande gids om dit te controleren.

Image of a person with a galaxy smartphone whose sound is failing

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je eerst controleren of de software van je toestel en de bijbehorende apps bijgewerkt zijn tot de nieuwste versie. Volg om de software van je mobiele apparaat bij te werken, de volgende stappen:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

De telefoon kan je stem mogelijk niet goed herkennen als de microfoonopening wordt geblokkeerd door vreemde voorwerpen, zoals een bevestigbare beschermhoes of een beschermfolie die voor de aankoop op de telefoon is aangebracht. De microfoon bevindt zich aan de onderkant van je telefoon. Zorg ervoor dat de microfoonopening niet wordt geblokkeerd door vreemde voorwerpen en probeer het opnieuw nadat je alles hebt verwijderd.

Plaats van het microfoongat

De telefoon opnieuw opstarten kan het probleem eenvoudig oplossen. Controleer na het opnieuw opstarten het uitgaande geluid tijdens het bellen of probeer een spraakopdracht voor Bixby of Google Assistant. Volg deze stappen om je telefoon te herstarten.

1 Veeg vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden om het Snelle paneel te openen.
2 Tik op het Aan/uit-pictogram.
Tik op het Aan/uit-pictogram
3 En daarna op Opnieuw opstarten.
Tik op Opnieuw opstarten
4 Als de telefoon normaal herstart, controleer dan of hetzelfde probleem zich nog steeds voordoet.

Probeer de microfoon in de veilige modus te gebruiken. Als er geen probleem is in de veilige modus, kan het een probleem zijn dat wordt veroorzaakt door een geïnstalleerde app van derden op je telefoon. Om te achterhalen welke app een wifi-probleem veroorzaakt, kun je proberen de apps te verwijderen in de volgorde van de laatste installatie.

1 Open Snelle instellingen (Quick settings). Tik op het Aan/Uit-pictogram bovenaan het scherm.
2 Houd Uitschakelen ingedrukt totdat het pictogram voor de veilige modus wordt weergegeven.
3 Tik op Veilige modus.
Tik op Veilige modus
4 Als je met succes naar de Veilige modus bent gegaan.
Veilige modus bent gegaan

Opmerking: Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.

5 Als je telefoon in de veilige modus staat, probeer dan te bellen of de microfoon in een andere app te gebruiken. Als je geen problemen hebt met de microfoon in de Veilige Modus, betekent dit dat het probleem wordt veroorzaakt door een (derde partij) app.
1 Open de app Instellingen.
Pictogram van de instellingen-app
2 Tik op Privacy.
Privacy geselecteerd in menu Instellingen
3 Zorg dat de schakelaar naast Toegang tot microfon is ingeschakeld.
Schakelaar naast Toegang tot microfon geselecteerd in Privacy instellingen

Als je een Bluetooth audioapparaat hebt aangesloten, kan het zijn dat je telefoon de microfoon van dit apparaat gebruikt in plaats van de eigen microfoon van de telefoon.

Om te controleren of er Bluetooth apparaten zijn aangesloten:

1 Veeg naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm.
2 Houd het Bluetooth-symbool ingedrukt.
Bluetooth-pictogram geselecteerd in het paneel Instellingen
3 Tik op het tandradsymbool naast de aangesloten apparaten.
Tandwiel naast Galaxy Buds geselecteerd in Bluetooth-menu
4 Controleer of de schakelaars naast Oproepen en Audio zijn uitgeschakeld.
Controleer of de schakelaars naast Oproepen en Audio zijn uitgeschakeld

Met Samsung Members kun je diagnostische tests uitvoeren om te controleren of je telefoon goed functioneert.

1 Open de Samsung Members app.
Samsung Members pictogram
2 Tik op Ondersteuning.
Ondersteuning geselecteerd in Samsung Members
3 En daarna op Diagnose telefoon.
Tik op Diagnose telefoon in Samsung Members
4 Tap Microfoon.
Microfoon geselecteerd in Samsung Members diagnose telefoon
5 Tap Opname.
Opname geselecteerd in Mic diagnostische test
6 Als de opname klaar is, tik je op Afspelen.
Afspelen geselecteerd in het diagnosemenu van de microfoon
7 Als je het geluid kunt horen, tik dan op Ja. Als je het geluid niet kunt horen, tik dan op Nee.
Knoppen die Ja en Nee weergeven in Mic diagnostiek
8 Herhaal de stappen voor de tweede microfoon. Als je de opnamen van beide microfoons kunt horen, betekent dit dat de microfoonproblemen die je hebt worden veroorzaakt door softwareproblemen.

Hoe gebruik je de Samsung Members-app?

Als je problemen ondervindt met je Samsung mobiel, tablet of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.