Waarom reageert het aanraakscherm van mijn Galaxy S9/S9+ niet goed?

Aanraakscherm reageert niet goed

Om onbedoelde bediening te voorkomen wanneer het apparaat wordt vastgehouden, is het scherm met opzet ontworpen om niet te reageren bij het aanraken van de randen. Als gevolg hiervan herkent het apparaat mogelijk geen contact buiten het hoofdgebied met aanraakscherm.

Als je een schermbeschermer of optionele accessoires op het aanraakscherm bevestigt, werkt deze mogelijk niet correct. Sommige niet door Samsung gekeurde glasbeschermers of films zijn alleen gelijmd langs de zijranden, dus wanneer je zulke producten bevestigt kan het zijn dat er geen goed contact is met het apparaat en het loslaat. Hierdoor reageren sommige delen van het aanraakscherm niet, omdat de aanraking niet worden herkend.

Wij raden je aan om alleen originele Samsung accessoires te gebruiken omdat het gebruik van niet-gekeurde accessoires problemen en storingen kunnen veroorzaken die niet door de garantie wordt gedekt.

Zorg ervoor dat je Android versie is bijgewerkt naar de nieuwste versie en start je apparaat opnieuw op om eventuele tijdelijke softwarefouten op te lossen.

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar een Samsung-servicecentrum.

Herstart je S9 als hij is vastgelopen

Als je apparaat vastgelopen is en niet meer reageert, houdt je de Aan/uit-toets en de Volume-omlaag toets tegelijkertijd langer dan 7 seconden ingedrukt om het apparaat opnieuw op te starten.

Volume en Aan/uit-toets

1. Volume-omlaagtoets

2. Aan/uit-toets

Als je na het opnieuw opstarten van het apparaat nog steeds merkt dat je apparaat soms vastloopt, kan je enkele acties proberen om dit probleem te verhelpen:

1 Gebruik het onderhoudsmenu van het Galaxy S9-apparaat om het apparaat te optimaliseren en te controleren op "Malware".
2 Maak geheugenruimte.
3 Controleer op software-updates voor je apparaat.
4 Controleer je apparaat in "Veilige modus".
5 Zet het apparaat terug op fabrieksinstellingen.

Let op: Maak voordat je een reset van de fabrieksinstellingen doet een Back-up van alle belangrijke gegevens die op het apparaat zijn opgeslagen.