Zal NFC werken indien de telefoon is uitgerust met een LED-cover?

NFC is mogelijk niet beschikbaar wanneer het ledlampje van de LED-cover wordt geactiveerd. De originele Samsung LED-cover is onderverdeeld in LED view cover (achterzijde bescherming en schermcover, ledfunctie is op het schermcover) en LED-achtercover (ledfunctie is op de achterzijde behuizing), en NFC-gebruik kan tijdelijk worden beperkt voor LED-viewcover.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Kenmerken LED-cover

Volgens het bericht dat verschijnt wanneer je de leds van de behuizing inschakelt, is "NFC niet beschikbaar terwijl je Light control gebruikt". Dit betekent dat je geen NFC-tags kunt lezen of schrijven of gegevens kunt uitwisselen tussen NFC-apparaten wanneer je Light control gebruikt.

• Modus verlichting: Wanneer de Galaxy-telefoon naar beneden is gericht, start er een lichtshow met de leds.
  • LED-meldingspictogrammen: Je krijgt meldingspictogrammen op de achterkant wanneer er een melding komt.
  • Cameratimer: Als de timer voor de achtercamera is ingeschakeld, wordt het aftellen zowel op het scherm als op de cover weergegeven.
  • Emoticons voor de achtercamera's: Wanneer je de camera-app opent en de achtercamera's actief zijn, wordt een ledpictogram naar keuze weergegeven op de achtercover.

Let op: Ondersteunde functies kunnen verschillen naargelang het type originele LED-cover.

Wat is NFC?

NFC staat voor "Near Field Communication" en maakt, zoals de naam al zegt, communicatie op korte afstand mogelijk tussen compatibele apparaten. Met NFC-technologie kunnen gebruikers veilige transacties verrichten, digitale inhoud uitwisselen en elektronische apparaten met één aanraking met elkaar verbinden. NFC-transmissies hebben een kort bereik (van een aanraking tot enkele centimeters) en vereisen dat de apparaten zich in elkaars nabijheid bevinden.

NFC is de technologie in contactloze kaarten en het meest gebruikelijke gebruik van NFC-technologie in je smartphone is het doen van eenvoudige betalingen met Samsung Pay. NFC kan ook worden gebruikt om snel verbinding te maken met draadloze apparaten en gegevens over te dragen.

NFC

①    Elektrische stroom

②    Magnetisch veld B veroorzaakt door lusstroom

Hoe zet ik NFC snel aan en uit?

Stap 1. Veeg twee keer omlaag vanaf de bovenkant van het scherm om toegang te krijgen tot je snelle instellingen.

Stap 2. Veeg naar links om meer opties te zien.

Stap 3. Tik op NFC om het in of uit te schakelen.

Opmerking: De beschikbare instellingen en schermen kunnen per draadloze serviceprovider, softwareversie en telefoon verschillen.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.